Kelayakan Olimpik 2012 | Perlawanan Keenam Malaysia vs Syria

Perlawanan terakhir bolasepak kelayakan olimpik Kumpulan C akan berlangsung pada 14.03.2012 melibatkan pasukan Syria vs Malaysia di King Abdullah International Stadium dan Jepun vs Bahrain di Nasional Stadium. Malaysia mungkin sekali akan menamatkan kempen kelayakan ini tanpa sebarang mata dan sememagnya telah gagal untuk melayakkan diri ke Olimpik London 2012 nanti.

Kedudukan terkini Kumpulan C:

PASUKAN P M S K J B PG MATA
JAPAN 5 4 0 1 11 3 8 12
SYRIA 5 3 0 2 9 6 3 9
BAHRAIN 5 3 0 2 8 9 -1 9
MALAYSIA 5 0 0 5 3 13 -10 0

Jepun berpeluang besar untuk muncul sebagai juara kumpulan dan secara automatik layak ke Sukan Olimpik 2012 di London sementara Syria mungkin sekali akan berada di tempat kedua dan mendapat peluang mengharungi perlawanan playoff nanti.

TehrDemikian kisah 'Kelayakan Olimpik 2012 | Perlawanan Keenam Malaysia vs Syria' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


30 Comments

  1. hafizmd says:

    As salam Cikgu =)
    Nampak gayanya, harapan mmg dah takde,tp paling tidak seri jadilah.
    Takpun jgn kena belasah.
    hafizmd baru je tulis kisah Edisi KOrek:Entri Paling Tak PopularMy Profile

    1. tehr says:

      betul tu
      seri sudah cukup buat kita untuk perlawanan ni

      1. suri says:

        klu tak der seri payah gak huhu….

  2. akubiomed says:

    Skuad Harimau Muda belum mendapatkan sebarang mata lagi.
    akubiomed baru je tulis kisah Selamat tinggal kekasihkuMy Profile

    1. tehr says:

      wajah kita di asia
      memang masih banyak yang perlu dilakukan

  3. azura says:

    saya seorang yang positif…tetap sokong harimau malaya…
    azura baru je tulis kisah Ranking Universiti di Malaysia 2011My Profile

    1. tehr says:

      saya juga sokong
      tapi kenyataannya kita hanya di situ sahaja
      kita perlu terima dan perlu lebih berusaha

      1. azura says:

        at least pengalaman itu penting cikgu
        azura baru je tulis kisah Berakhir sudah drama Vanilla Coklat 2012My Profile

        1. yas says:

          Setakat pengalaman je tak akan cukup…kena lebih maju sbb kita akan semakin ditinggalkan klau pihak2 yg berkenaan tidak memperbaiki kekurangan yg ada…apapun hidup harimau malaya!!!!
          yas baru je tulis kisah UPDATE ~ PROTON POWER OF 1My Profile

  4. titan says:

    seri. itu yang aku pinta. setulus hati.
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 90 dari TNXMy Profile

    1. tehr says:

      sama la dengan aku
      tak ada la bawa ‘telor’ je sepanjang masa

    2. suri says:

      titan jgn ingt lagu seri tu plk heee

  5. chii says:

    berharap yang terbaik dari skuad harmau muda
    chii baru je tulis kisah Selamat Pengantin Baru Iqwan & SyazzanaMy Profile

    1. tehr says:

      malaysia boleh!
      boleh berjaya kalau boleh tambahkan usaha

  6. yas says:

    Dapat bawak balik satu mata pun dah cukup dahhh….:(
    yas baru je tulis kisah AL~FATIHAH BUAT ADIK NURUL NADIRAH ABDULLAH @ DirangMy Profile

    1. tehr says:

      mintak2 la sangat dapat
      bukanapa, bro
      saja buat bekal semangat

  7. segalabenda says:

    harap-harap seri 0-0 pun jadilah
    segalabenda baru je tulis kisah Jadual Gaji SSM BaruMy Profile

  8. kulanz says:

    peluang untuk tengok harimau muda beraksi di olimpik memang tiada.. tapi peluang untuk dapat sekurang-kurangnya 1 mata masih terbuka luas.. harap tak kecewa kita untuk 1 mata tu
    kulanz baru je tulis kisah Semak Keputusan SPM 2011My Profile

  9. rahman says:

    takpe jangan kecewa.. lain kali kita cuba lagi dengan skuad yang lebih hebat.
    rahman baru je tulis kisah Menteri besar Pahang dan isu LynasMy Profile

  10. Kena berusaha lagi harimau malaysia.. yakin boleh…
    New blog Hairul baru je tulis kisah Anak Meningalkan Ibu Lumpuh TerjawabMy Profile

  11. Ladfe Amir says:

    semuanya adalah pengalaman yg berharga. semoga pasukan bolasepak kita mampu pergi jauh dan lebih jauh ke depam lagi. insyaAllah
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Tak Perlu BersendirianMy Profile

  12. zool says:

    Harap2 seri.. jangan kalah walaupun dah tak de makna sangat
    zool baru je tulis kisah Relevankah Kejohanan Skuasy Terbuka KL NIcol David CIMB ?My Profile

  13. mie says:

    jepun memang dah agak dah..
    malaysia boleh jupe lagi nanti..
    ehehe
    mie baru je tulis kisah Wordless Wednesday #9My Profile

  14. budakserius says:

    Emm mnang skli or seri pun jadilah.hehe
    budakserius baru je tulis kisah Gambar Heliza Helmi Di Banda Acheh IndonesiaMy Profile

  15. zulkbo says:

    Salam..
    ermm..kesiannya team kita
    belum pecah telur lagi nih..
    harapan seri pun memadai
    zulkbo baru je tulis kisah Cara Semak Keputusan SPM 2011 SMS Dan OnlineMy Profile

  16. kimmie says:

    harapan ke olimpik memang dah takda, cuma harap tak kena belasah utk game ni.
    kimmie baru je tulis kisah Coretan hatiMy Profile

  17. Norizwan says:

    walaupun tak mempunyai mata lagi…tetap beri sokongan pada harimau muda…go go chayok!
    Norizwan baru je tulis kisah Polis mahu menangkap suspek ugut Ibu Nurul Nadirah (Dirang)My Profile

  18. salai pisang atas para
    untuk santapan anak biduanda
    Sokong skuad pasukan negara
    walau harapan sudah tiada

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy pemasangan sticker bomb kereta

  19. Ad-Dien says:

    menyokong skuad negara sentiasa, :)

  20. rahman says:

    semalam dah kena belasah.. :). sabar je lah
    rahman baru je tulis kisah Konsert reunion CromokMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun