Kelayakan Olimpik 2012 | Perlawanan Keempat Malaysia vs Bahrain

HarimauHari ini 05.02.2012 Harimau Muda Malaysia turun beraksi sekali lagi dengan misi membalas dendam kekalahan perit 2-3 kepada Bahrain dalam perlawanan keempat Kumpulan C dalam kempen Kelayakan Olimpik London 2012. Kedudukan terkini Malaysia adalah seperti berikut:

PASUKAN P M S K J B PG MATA
JAPAN 3 3 0 0 6 1 5 9
SYRIA 3 2 0 1 6 3 3 6
BAHRAIN 3 1 0 2 4 7 -3 3
MALAYSIA 3 0 0 3 2 7 -5 0

Pada hari ini juga kesemua tiga kumpulan Kelayakan Olimpik 2012 bola sepak Asia melangsungkan perlawanan masing-masing. Mungkin juga akan ada pasukan yang layak selepas perlawanan keempat ini.

KUMPULAN PERLAWANAN TEMPAT
A Qatar vs Oman Al-Sadd Stadium
Saudi Arabia vs Korea Prince Mohammed Bin Fahad Stadium
B Iraq vs United Arab Emirates Al Arabi Stadium
Uzbekistan vs Australia Jar Stadium
C Syria vs Jepun King Abdullah International Stadium
Bahrain vs Malaysia National Stadium, Manama

Ong Kim Swee

Harapan aku agar anak-anak buah Ong Kim Swee, Khairul fahmi dan rakan-rakan dapat menundukkan Bahrain nanti. Juara setiap kumpulan secara automatik akan layak ke Sukan Olimpik 2012 di London sementara tempat kedua terbaik pula terpaksa mengharungi perlawanan playoff untuk layak.

Lihat Jadual Perlawanan seterusnya.

TehrDemikian kisah 'Kelayakan Olimpik 2012 | Perlawanan Keempat Malaysia vs Bahrain' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


40 Comments

  1. titan says:

    nak lepas..kena menang semua game dan mengharapkan..jepun menang semua game diorang..
    titan baru je tulis kisah Lelaki kacak suka perempuan gigit..My Profile

    1. tehr says:

      menang semua termasuk dengan jepun

  2. mie says:

    dalam ku pulan ni, jepun amcam ada harapan je…
    malaysia terus la mencuba..
    ehehee
    mie baru je tulis kisah Gambar Tempat Pengambaran Filem AzuraMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      aku yakin benar jepun akan layak

  3. zulkbo says:

    salam..
    adeh..ngeri tengok kedudukan
    di senarai tu..harapan budak2
    ni melakukan sesuatu :)
    zulkbo baru je tulis kisah Semak Kualiti Telefon Bimbit AndaMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      kita perlu menang untuk meneruskan cabran
      layak ke tidak, tolak tepi dulu

  4. akubiomed says:

    Jurulatih Ong Kim Swee kata ia bukan misi balas dendam tapi adalah mempelajari kesilapan ketika kalah tempoh hari.
    akubiomed baru je tulis kisah Yang rajin komen di blog AkuBiomed bulan JanMy Profile

    1. tehr says:

      betul juga tu, bro
      misi penting untuk terus belajar
      mereka semua masih muda

  5. yas says:

    Kalau kalah sekalipun janganla sampai banyak sangat yg bocor…yg penting pemain kena bg komitmen habis2an malam nih…
    yas baru je tulis kisah Malaysia vs Bahrain – Olimpik 2012 Satdium National [Manama] BahrainMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      kita memang suka tengok semangat melwan mereka
      kalau menang, bonus la kan :D

  6. Selamat berjaya kepada Malaysia.
    Go Skuad Olimpik Malaysia!
    Shasha Catering baru je tulis kisah 6 Keburukan Membaling Keretapi Yang BergerakMy Profile

  7. hatiputera says:

    kalah atau menang tak kisah,,,apa yang penting berusaha bersungguh sehingga wisel penamat….GO GO Harimau Malaya…
    hatiputera baru je tulis kisah Bahrain vs Malaysia kelayakan olimpik london 2012 | siaran langsungMy Profile

    1. tehr says:

      Auuumm… Auuumm…

  8. biarlah kalah tapi dengan cara yang membanggakan..

    menantikan persembahan yang mantap dari skuad harimau muda ni
    sabree hussin baru je tulis kisah Interest Rate Yang Dipersetujui: Adakah Ia Masih Dianggap Sebagai Riba?My Profile

    1. tehr says:

      yups
      tak sabar ni tunggu jam sebelas :D

  9. anjangman says:

    menang sekalipun dah cukup. walaupun tak layak tetapi sekurang2nya ada rekod menang peringkat kumpulan.
    anjangman baru je tulis kisah Tak mahu tunggu, cepat-cepat klik ‘X’My Profile

    1. tehr says:

      betul tu, bro
      rekod kemenangan tu penting juga
      buat kekalkan semangat

  10. Seri Bahasa says:

    bila terkenang game yang lalu memang sedih sungguh…harap2 kali ini tak terulang kesilapan yang lalu…
    Seri Bahasa baru je tulis kisah Mengajak Pasangan Rujuk KembaliMy Profile

    1. tehr says:

      harap sangat
      biar kita mendahului hingga ke wisel penamat kali ni

  11. Seri Bahasa says:

    nak tanya sikit…mcm mana boleh kekalkan tehramuan blogspot…kalau buka knpa tak redirect ke tehramuan dot com…
    Seri Bahasa baru je tulis kisah Mengajak Pasangan Rujuk KembaliMy Profile

    1. tehr says:

      mmm dah lama juga saya buat ni
      dah lupa
      nanti saya semak dan jelaskan dalam entri baru
      insya-allah

  12. zik says:

    all the best harimau muda… peluang masih ada… yang penting jangan leka walaupun dah leading.. itu kita kena belajar…
    zik baru je tulis kisah Keputusan terkini malaysia U23 VS Bahrain U23 [2nd leg] 2012My Profile

  13. LadyBird says:

    selamat berjuang hingga ke titisan terakhir..
    LadyBird baru je tulis kisah Khasiat Anggur Bagi PenghadamanMy Profile

  14. zool says:

    Nak layak memang sukar tapi harap pasukan Malaysia buat kejutan.. Menang semua perlawanan terakhir. Mesti lepas ni ramai buka mata kat pemain harimau muda
    zool baru je tulis kisah Peraduan menulis entri ‘ Kraftangan dan aku’My Profile

  15. rahman says:

    ganas betul gambar rimau tu.. harap boleh menanglah yer
    rahman baru je tulis kisah Kedai Ikan sungai simpang tiga, RantauMy Profile

  16. Ad-Dien says:

    perlu menang semua perlawanan…kalau lah malaysia menang sewaktu bertemu bahrain tempoh hari, harapan ke olimpik itu tampak cerah..

    Apa pun tahniah dan selamat berjaya kepada Malaysia, satu-satunya harapan asia tenggara ke olimpik..kan?
    Ad-Dien baru je tulis kisah Hadith Maudhu’ 01: Menuntut Ilmu Hingga Ke ChinaMy Profile

  17. mak lagenda says:

    Pasal harimau lawan bahrain ni lah remote astro umah mak dikontrol oleh kaum2 adam tu semua.

    Itu psl jugaklah mak membawa jari kesini plak kacau kawan2.

    Hahahaha….
    mak lagenda baru je tulis kisah CAM UNCLE GEDEK TAK?My Profile

  18. kulanz says:

    nak sangat tengok pasukan Malaysia main di olimpik nanti.. harap masih ada peluang
    kulanz baru je tulis kisah Pusat Rekreasi atau tempat jenayah?My Profile

  19. lee says:

    ada ke live? tv mn?

  20. Walaupun tak ada harapan nak ke pusingan seterusnya, namun Harimau Muda tak harus mengaku kalah dan berikan persembahan terbaik. Ia juga merupakan gelanggang yg baik utk mengukur sejauh mana peningkatan permainan kita setakat ini.
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Godaan Masakan PadangMy Profile

  21. Harap2 Malaysia menang dgn Bahrain ni…
    aktechpage.com baru je tulis kisah Selamat Tahun Baru 2012: Moga Tahun Beri Keceriaan Kepada APMy Profile

  22. ciksembang says:

    takut baca entri ni.. muka harimau macam nak menerkam kita je
    ciksembang baru je tulis kisah Pengomen cun di blog Cik Sembang bulan JanMy Profile

  23. Nampaknya tak berjaya mematahkan Baharin malam ini.

  24. hatiputera says:

    Malaysia akhirnya kecundang 1-2,,,
    hatiputera baru je tulis kisah Hidupan aneh di laut dalamMy Profile

  25. titan says:

    sedih woo…malaysia kalah lagi..
    titan baru je tulis kisah Kenapa lelaki kacak suka Morning Musume?My Profile

  26. akad nikah di perlukan saksi
    wali merestu sehati sejiwa
    Harimau Muda terus beraksi
    Malaysia Bahrain menebus kecewa

    ۞۞۞۞Salam Maulidul Rasul۞۞۞۞
    diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

  27. maza says:

    harap2 Jepun melangkah walaupun sekarag ini disaingi hebat oleh Syria.. huhuhu
    maza baru je tulis kisah Cacat tak menghalang menunggang motor besar!My Profile

  28. Biarpun kalah tapi persembahan yang agak boleh tahan. Kawe rasa kita kina ikut stail Jepun sbb dari segi fizikal kita kecil berbanding pemain Arab dan Europe. Kita kena gerakkan bola tu lebih copat sikit. Suka tgk team Jepun main… kena tiru mcm Jepun :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Cuti-Cuti MalaysiaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun