Kelayakan Olimpik 2012 | Perlawanan Kedua Malaysia vs Syria

kelayakan olimpik 2012Perlawanan kedua Kumpulan C, Skuad Olimpik Malaysia menentang Syria berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil. Perlawanan yang hadir dua hari selepas memenangi emas Sukan SEA 2011 ini nampak sangat meletihkan buat Harimau Muda Malaysia serta pengendali skuad olimpik Ong Kim Swee. Kesudahannya Malaysia 0-2 Syria.

Malaysia merupakan wakil tunggal dari Asia Tenggara di pusingan ketiga Kelayakan Olimpik 2012 ini.

Kedudukan terkini Kumpulan C:

PASUKAN P M K S J B PG MATA
SYRIA 2 2 0 0 5 1 4 6
JEPUN 2 2 0 0 4 0 4 6
BAHRAIN 2 0 2 0 1 5 -4 0
MALAYSIA 2 0 2 0 0 4 -4 0

Dalam satu lagi pertemuan Jepun menundukkan Bahrain 2-0 di Manama Nasional Stadium, Baharain. Juara kumpulan secara automatik akan layak ke Sukan Olimpik 2012 di London sementara tempat kedua terbaik akan mengharungi perlawanan playoff nanti.

Lihat Jadual Perlawanan seterusnya.

TehrDemikian kisah 'Kelayakan Olimpik 2012 | Perlawanan Kedua Malaysia vs Syria' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


41 Comments

  1. padin says:

    heh kalah lagi, entah macamana kesudahan group ni hee

    1. Jepun lah yg layak sbb mereka nampak terbaik. Kawe tak impress sangat dgn Syria… Rasanya kita boleh beat Syria kalu semua pemain kita cergas…
      Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Pemain Gitar Terbaik Di MalaysiaMy Profile

      1. tehr says:

        betul la
        syria main nampak tak sebagus mana pun
        harap langhkah panjang je

      2. dnoBiz says:

        bab keletihan tu aku sokong, sebab mereka bukan saja penant dengan perlawanan, tapi dengan kerenah dan layanan yang mereka terpasa lalui di Indonesia…
        silap bawa boleh tertekan…
        dnoBiz baru je tulis kisah Memalukan – Anugerah Lagu Terbaik Yuna Dibatalkan…My Profile

    2. tehr says:

      nampak macam sukar je kita nak jadi juara kumpulan
      kalau dapat naib juara, bagi aku dah hebat sangat dah

      1. surihati_ku says:

        lanagkah pendek sush gak hee..klu rendah lgi susuh dema kata kita kalah sb tu huhu..
        surihati_ku baru je tulis kisah Dua QunutMy Profile

        1. tehr says:

          kita boleh lawan tu, suri
          cuma mereka semua da penat je

  2. titan says:

    nampaknya, baki perlawanan kena menang la. dengan bahrain..kena menang kat tempat lawan dan tempat sendiri..kalau nak lepas..kena menang semua baki perlawanan…jepun dengan syria dah susah sikit nih..
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 2 dari TipsPTD.comMy Profile

    1. tehr says:

      memang mesti menang kalau mahu teruskan cabaran, bro

  3. zulkbo says:

    salam..
    letih bebudak tu..
    bukan mudah nak
    main selang 2 hari
    kita tunggulah Bahrain
    nanti..agaknya mungkin
    boleh menang
    zulkbo baru je tulis kisah Keputusan Malaysia 0 – 2 Syria : KeletihanMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      memang nampak sangat mereka dan letih
      idea macam dah kering je

  4. yas says:

    Kekalahan buat harimau Malaya…tapi tak pe , derang dah buat yg terbaik….
    yas baru je tulis kisah Olimpik London 2012 – Malaysia vs SyriaMy Profile

    1. tehr says:

      semangat mereka masih ada, yas
      tapi dek kerana letih, idea jadi kering

  5. Jai says:

    Mungkin tenaga tak cukup tapi persembahan cukup baik jugak malam tadi.. Tunggu dengan bahrin pulak lepas ni..
    Jai baru je tulis kisah Gambar Sedih Anak Yatim Buat Renungan BersamaMy Profile

    1. tehr says:

      nampak mereka masih melawan, jai
      aku suka tengok

  6. Norizwan says:

    pemain negara telah melakukan yang terbaik…apa2 ahad ni akan berlawan dengan Bahrain pasti lebih baik….Malaysia boleh…
    Norizwan baru je tulis kisah Video: Keputusan Malaysia Vs Syria (Kelayakan Olimpik 2012)My Profile

    1. tehr says:

      harap ahad ini idea mereka untuk menang akan muncul

  7. Norizwan says:

    Pemain negara kita ni dah melakukan yang terbaik…apa2 ahad ini akan bertemu dengan Bahrain pula…pasti akan lebih baik insyaAllah…Malaysia boleh…
    Norizwan baru je tulis kisah Video: Keputusan Malaysia Vs Syria (Kelayakan Olimpik 2012)My Profile

    1. tehr says:

      insya-allah

  8. cikgu naman says:

    banyak lagi pasukan muda kita ni perlu belajar..go go go
    cikgu naman baru je tulis kisah Gadjet Impian Yang DiimpikanMy Profile

    1. tehr says:

      mungkin juga kita perlu kepada lebih ramai pemain yang berbakat
      senang sikit jurulatih nak pilih

  9. akubiomed says:

    Syria tidak kuat mana cuma pemain kita kebanyakkan keletihan bermain di Sukan Sea 2011 baru-baru ini.
    akubiomed baru je tulis kisah Kalau tak nampak tandanya. Sudah nampak dah!!!!My Profile

    1. tehr says:

      aku setuju
      mereka main pun nampak berterabur je

  10. LadyBird says:

    pemain kite mesti dh penat sgt2.. kehilangan tenaga..
    LadyBird baru je tulis kisah if i have a problemMy Profile

    1. tehr says:

      betul sangat tu, lady

  11. nurmisnan says:

    Aku rasa Jepun jugak yang kaut.. Diorang tuh kuat.
    Bagi bola tak ler sembarangan, main sepak suka hati..

    Pemain Msia byk lagi kena belajar. Semalam Harimau
    main nampak lemah… Suka2 hati bagi bola… chettt
    Marah nih..
    nurmisnan baru je tulis kisah Doa Pendekat JodohMy Profile

    1. tehr says:

      ni marah benci ke marah sayang ni :D

  12. dnoBiz says:

    laluan nampak agak sukar kerana dua kekalahan awal, tapi masih berpeluang
    dnoBiz baru je tulis kisah Ganjaran Kemenangan – RM 900000 Ganjaran Jinakkan GarudaMy Profile

    1. tehr says:

      skar memang sukar, dno
      tapi yang lebih penting kita terhibur dengan semangat mereka

  13. Ali ridha says:

    baki perlawanan akan datang.pasti Harimau Muda
    akan menang semua perlawanan.mari kita doakan ye.

    1. tehr says:

      aku fikir jepun tu ada susah sikit
      tapi syria dengan baharain ni kita memang boleh menang

  14. faizul says:

    Dari apa yang saya lihat, midfield Malaysia kurang feed bola pada striker. Bola dihantar biasa daripada defender direct terus pada forward.

    Kapten seharusnya kontrol pemain dalam perlawanan. GK sebagai kapten saya rasa bukanlah pilihan yang sesuai.
    faizul baru je tulis kisah Mengarang artikel bukan senangMy Profile

    1. tehr says:

      saya tak kisah mengenai kapten
      penjaga gol juga sesuai

  15. Simpan ikan dalam balang
    Bekas balang simpan cuka
    kumpulan C Bukan calang-calang
    Pasukan lawan hebat belaka

    Cari Malaysia dalam peta
    tak dapat cari lagi tadi
    Kasihan sungguh Pasukan kita
    Kepenatan belum hilang lagi

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    air balang kenduri kahwin
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

    1. tehr says:

      turun bermain petang hari
      pulang juga sebelum senja
      jumpa bahrain ahad nanti
      pasti kejayaan milik kita

  16. surihati_ku says:

    lemah langkah tapi mrka msh mmpu bt yg terbaik..
    surihati_ku baru je tulis kisah Oh Abang..Oh SayangMy Profile

    1. tehr says:

      tungu ahad nanti
      harap2 kita boleh menang

  17. kakyong says:

    simpati dgn pemain rimau muda.. tp Insya Allah, hrp2 depa buleh buat yg terbaik utk 27 nov nih
    kakyong baru je tulis kisah Segmen rerama berterbangan – Dec 2011My Profile

    1. tehr says:

      betul tu
      jadual ketat memang sangat menyeksakan
      harap mereka dapat rehat secukupnya

  18. zik says:

    masih ada peluang lagi sebenarnya….. harap teruskan berusaha lagi…. ahad nih misi kutip mata!!
    zik baru je tulis kisah Keputusan terkini malaysia u23 vs Syria u23 (kelayakkan olimpik 2012)My Profile

    1. tehr says:

      misi yang mesti dapat tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun