Kelantan vs Lions XII

Kelantan [2] vs [1] Lions XII

Kelantan memulakan Liga Super 2012 dengan langkah kanan setelah mendapat tiga mata penuh hasil kemenangan ke atas Lions XII dari Singapura malam tadi. Gol-gol Kelantan dijaringkan oleh Norshahrul Idlan Talaha ['44] dan Mohammed Ghaddar ['80] setelah Lions XII mendahului pada minit ke-33 jaringan Baihakki Khaizan.

Kelantan vs Lions XII

Tahniah kepada Kelantan The red Worriors. Khabarnya Effa Owana dapat dua gol lagi malam tadi bila Negeri sembilan seri dengan Selangor. Aku dah agak, mamat sorang ni memang akan beri masalah kepada barisan pertahanan lawan. Harap-harap pemain Kelantan dapat ikat kaki mamat ni nanti. :D

TehrDemikian kisah 'Kelantan vs Lions XII' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


28 Comments

  1. nurmisnan says:

    terbaik.. tahniah cik ct wan kembang…
    nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #29My Profile

  2. mak lagenda says:

    Nama effa tu smlm mmg menjadi sebut sebutan dikalangan 2 beranak yg tgk bola nih smlm..mmg bagus dia main ye tehr..

  3. zool says:

    nampaknya pemain import dah mula tunjuk belang ni
    zool baru je tulis kisah Kemaskini entri guna hpMy Profile

  4. Melatiqistyna says:

    Tahniah apek…. Errrr, relevan kah? :)
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Good One… :D My Profile

  5. kimmie says:

    tahniah kpd pasukan kelantan
    kimmie baru je tulis kisah Wordless Wednesday 12 – Terasa di Hong KongMy Profile

  6. padin says:

    2 gol tu kira ok la, tapinya second half da macam ayam pencen.. aku rasa setuju jugak dengan pengulas tu cakap, effa sebagai D-box striker.. bahaya bila dalam kotak penalti tapi dribble, hantaran.. biasa2 aja,
    padin baru je tulis kisah Bantal KekabuMy Profile

    1. padin says:

      hoh silap bro.. dah macam ruangan n9-sel plak ni hee, tahniah buat kelantan, nampak gaya bukan kebal sangat tema belah sana tu ye, hee

  7. yas says:

    dapat tgk juga walaupun bukan sepenuh masa….ns mcm hilang arah je masa 2nd half tu…
    yas baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Rumah Murah Untuk DijualMy Profile

    1. yas says:

      Pas ns ngan sel ade tunjuk kelantan ngan lion kan…tp aku dah bz ngan mende lain…so x tau result dia…tub2 bila bukak pc pg td baru tau yg kelantan menang….Tahniah pd pemain dan penyokong kelantan.
      yas baru je tulis kisah Intro Pengalaman Kena Dende di Sekolah – Blog Titan|Earncent.comMy Profile

    2. hafizmd says:

      Nampaknya, coach Irfan Bakti mmg pandai tukar taktikal dan buat come back yg cantik utk Selangor dalam 2nd half =)
      hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #6: Transformers Bumblebee 999My Profile

  8. majulah sukan untuk negara. hapuskan rasuah..

    nak ulas bola, x tgk.. he

  9. titan says:

    aku tengok siaran ulangan malam tadi. Banyak peluang kelantan masa separuh masa kedua..
    titan baru je tulis kisah Selangor vs Negeri Sembilan. Siapa menang?My Profile

    1. b3njy says:

      Aduhhh ! kenapa peluang tu tak gol …. tak kacaklah macam ni :D
      b3njy baru je tulis kisah CERITA SATU HARIMy Profile

  10. akubiomed says:

    Tanniah kepada Kelantan. Kehadiran awang import menjadikan Liga Malaysia lebih menarik. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Pengalaman anak jatuh sakitMy Profile

  11. hafizmd says:

    Nampaknya, mmg langkah kanan betullah Kelate malam tadi. Menang kat Singapore pulak tu. Mmg terbaik!

    Pasal striker N9 tu, mmg nak kena kawal molek2, liar sunggoh…hhee

    p/s-Penyu mula langkah kiri malam tadi, sikit sumbang
    hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #6: Transformers Bumblebee 999My Profile

  12. akakcomey says:

    Menang juga akhirnya…gol pertama buat hati akak tak keruan…ermm

  13. ghost writer says:

    jangan bagi chance langsung budak2 Lions tuh menang.

    nih macam kisah pelanduk sepak anjing zaman parameswara lari dr temasik.
    ghost writer baru je tulis kisah yang tidak dijelaskanMy Profile

    1. b3njy says:

      Uikk ! abang ghost ni peminat kelantan juga ke ?
      b3njy baru je tulis kisah CERITA SATU HARIMy Profile

  14. Alahai, tak sempat nak tengok. Minggu ni tersangat busy main bola dengan freshie. :wink:

  15. chii says:

    effa owana..1st time dgr nama..ingtkan gurl..rupa2nya pemain import n9…eheh
    chii baru je tulis kisah Kesilapan Usahawan MelayuMy Profile

  16. Norizwan says:

    Tahniah pemain kelantan….semuanya menharapkan pemain import kan…
    Norizwan baru je tulis kisah Manusia perlu menjelajah dan menakluki planet lainMy Profile

  17. ciksembang says:

    saya tunggu pantun utk entri ni
    ciksembang baru je tulis kisah Berdrama English minat tak?My Profile

  18. kulanz says:

    tahniah pasukan Kelantan..
    tak silap ada siaran ulangannya pagi tadi.. (tak tengok tv, cuma dengar suara)
    kulanz baru je tulis kisah Operasi Buka-BukaanMy Profile

  19. maza says:

    akhirnya terubat juga hati setelah tewas di piala subangsih Sulta Ahamad Shah.. hehehe

    Gomo kelate gomo!

    psst: Effa Raziah boleh lah diikat kakinya, ini Effa dari tanah arab lah…. kakinya panjang macam unta lah.. ahaks..lalalala
    maza baru je tulis kisah BR1M: Menyosal tak sudahMy Profile

  20. bermandi manda sekawan gajah
    dalam sungai banyak buaya
    corak permainan bertukar wajah
    pemain import tunjuk belangnya

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip tersalah isi minyak kereta

  21. ohcikgu says:

    orang kelantan mesti suka gila..
    bila kelantan menag bergaya..
    ohcikgu baru je tulis kisah Semakan Penempatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (PPPS) – Sekolah MenengahMy Profile

  22. b3njy says:

    Akhirnya Ghaddar tu berjaya juga score yerr … tahniah-tahniah :D
    b3njy baru je tulis kisah CERITA SATU HARIMy Profile

  23. b3njy says:

    Effa owana tu memang hebat cikgu … benjy nengok dia lawan Selangor memang tinggi dia memberi masalah kepada pertahanan yang kemetot macam subra (pertahanan kelantan) :D
    b3njy baru je tulis kisah CERITA SATU HARIMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun