Kelantan Menjadi Tumpuan Dan Perhatian

penampar mahal kelantan

Bagaimana cara untuk menyakitkan hati orang ramai? Ada sesiapa yang tahu? Kalau mahu menyakitkan anggota fizikal memang sangat mudah, bagi saja penampar. Itu pun kalau dia tak melawan. Kalau orang yang kita mahu tampar tu tak pandai silat. :D

ustazah kelantan

Kelantan sentiasa menjadi tumpuan baik dari segi politik, ekonomi dan sosial di Malaysia. Asal sahaja ada peluang, Kelantan pasti akan diberi tumpuan. Apa yang difikir, dirancang dan dilakukan oleh orang Kelantan sentiasa sahaja mendapat perhatian utama. Kelantan Dalam Ingatan. :D

tajuk pilihan

Bukankah lebih molek, lengkap dan jelas tajuk-tajuk yang ada di atas, kalau boleh ditulis seperti apa yang aku tulis di bawah ini:

  • Isteri Kelantan harap suami Kelantan dibebaskan
  • Sindiket Macau Scam Kelantan tumpas
  • PM Kelantan jamin adil agih kek ekonomi
  • BN Kelantan lancar perang siber
  • Tiga pelajar Kelantan ditahan kutip derma
  • Penipu Kelantan guna Facebook diberkas
  • Kerabat raja Kelantan kena bela diri
  • Budak Kelantan hilang ditemui selamat
  • Sasaran tarik 100,000 pengunjung Kelantan
  • Pandangan Salleh Kelantan perlu jadi rujukan
  • lagi berita dalam negara Kelantan…

Hahaha. Ntah apa-apa…

TehrDemikian kisah 'Kelantan Menjadi Tumpuan Dan Perhatian' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


32 Comments

  1. aimannajmy says:

    Salam bro.. first time singgah blog ini time blogwalking huhu.. first entri dah baca kisah lawak hahaha.. apa2 pun orang kelantan ramai cumil2 belakoo huhu
    aimannajmy baru je tulis kisah Lepak memancing di jambatan Pulau Bunting YanMy Profile

    1. suri says:

      itulah pasal ada kwn2 sy kenal dr fb baik2 shja orgnya..tpis mua org tak der sikap bgtu mugkin hya segelintr shaja. sabar..sabar…
      suri baru je tulis kisah Pom PomMy Profile

    2. akubiomed says:

      Berkenan ker bro. Boleh minta bro TehR perkenalkan terutama anak gadis dari Pasir Mas. :-)
      akubiomed baru je tulis kisah Aktiviti hujung minggu dengan blog walkingMy Profile

      1. suri says:

        titan kata 4 jer 5 tak blh dh
        suri baru je tulis kisah Ikut Kepala Dia SahajaMy Profile

  2. de engineur says:

    Memang jadi tumpuan. Semalam mcm berapi-api PM buat ucapan di Kelantan..hehe. Sampai habis garau suaranya.
    de engineur baru je tulis kisah English is fun: The family of FourMy Profile

    1. suri says:

      dh nak pangkah undi ni bisalah heeee
      suri baru je tulis kisah Pom PomMy Profile

      1. de engineur says:

        takpa, pangkah tu rahsia. Biar mulut berbuih sekalipun tak kan ke mana klu dah nasib badan…hikhikhik
        de engineur baru je tulis kisah Micro-hydro to benefit Kg Tiku folks in PenampangMy Profile

  3. suri says:

    negeri penuh dg daya kesopanan dan kemanisan ;)
    suri baru je tulis kisah Kaki Ulat Buku Bukan Kisah LipaslahMy Profile

  4. suri says:

    usah difikirkan bt sakit kepala anggap sahaja masa tulis tu ayat tu yg done geee..
    suri baru je tulis kisah Kaki Ulat Buku Bukan Kisah LipaslahMy Profile

  5. suri says:

    tiba2 nak pi sana sekli lagi.suka tgok corka batik baut jatuh hati pula.
    suri baru je tulis kisah SimSimiMy Profile

  6. hafizmd says:

    hehe…biasalah…kadang2 terengganu juga menjadi “mangsa” media…hehe
    hafizmd baru je tulis kisah 5 Tempat Wajib Bebas Bahaya Asap Rokok!My Profile

    1. suri says:

      mesti ada klu tka byk skit2 dah..ada kata itu sudah kerja mereka hii..alahai…
      suri baru je tulis kisah Pertama KaliMy Profile

  7. cikgu naman says:

    haha..memey lawok sengoti lah

    Satu lagi tulisan Mazidul, sikit² nak kaitkan dengan kelantan
    cikgu naman baru je tulis kisah WW-Hantu Yang WujudMy Profile

  8. titan says:

    biasalah tu. ada yang tak suka la tu..
    titan baru je tulis kisah Titaniumface.com – Ni bukan blog gua.My Profile

  9. Malaysia ada 14 buah negeri.Kalau Kelantan menjadi sebutan bermakna negeri tersebut adalah juara di Malaysia.Apa-apapun saya kenal ramai orang Kelantan di Sarawak
    hanafi abdullah baru je tulis kisah Review blog http://justkhai.comMy Profile

  10. donnyien says:

    hai bro Tehr,
    memang tidak di nafikan Kelantan adalah di antara negeri yang selalu menjadi tumpuan tidak kita dari segi politik, ekonomi malah isu sosial. ada yang baik dan ada juga yang kurang baik di dengar, apapun semoga kita terlibat dengan benda2 yang tidak baik tu =D
    donnyien baru je tulis kisah Aku masih seperti yang dulu, sahabatkuMy Profile

  11. muktasim says:

    org kelantan pandai berniaga.. :)
    kita ambil yg positif…
    muktasim baru je tulis kisah 999 hanya untuk kecemasanMy Profile

    1. suri says:

      bab berniaga sy suka tu mmg setuju nak2 kaum hawa memang tak menang tangan mereka melayan pelanggan yg dtg dr jauh
      suri baru je tulis kisah Blogger Yang Paling Banyak Bercakap_12/2012My Profile

  12. daddydee says:

    Kehkehkeh….Tak terkesan langsung.

    Saya sebagai anak jati Kelantan tidak hairan langsung. Dah biasa perang psikologi seperti ini.
    daddydee baru je tulis kisah Lens Terbaru Canon : EF 24-70mm f/4L IS USM dan EF 35mm f/2L IS USMMy Profile

  13. mie says:

    wah!
    banyak isu kelantan ni…
    yang penting, kelantan dalam Malaysia..
    ehehehe
    mie baru je tulis kisah Five Stones Hostel Pilihan Ramai Di SingaporeMy Profile

  14. PRU says:

    idop kelate!! thx 2 billion bakal ke kelantan haha

  15. suri says:

    teringat akan kopok lekor garing..panas2 tu..
    suri baru je tulis kisah Perjuangan Sebuah HatiMy Profile

  16. Kelantan memang jadi tumpuan. tambah2 bila nak dekat pilihan raya. apa pun sy tetap bangga menjadi anak kelantan walaupun dah merantau.
    Ibu Mifzal Arsyad baru je tulis kisah Tonton Online : Drama Sehangat Asmara Episod 1My Profile

  17. azwan says:

    dunia bola sepak kelantan pun jadi tumpuan. baik dari segi pengurusan sampai lah ke penonton. semunya dapat liputan :)

    mek kelate come-come :)
    azwan baru je tulis kisah Kenapa Guardiola Memilih Bayern Munich?My Profile

  18. hairulafiz says:

    okay lepas ni kelantan dah boleh tarik pelancong ramai pasal dah popular…
    hairulafiz baru je tulis kisah Keputusan penuh PKNS FC vs Johor Darul TakzimMy Profile

  19. onlajer says:

    satu – satu negeri yang ramai bumiputra yang berniaga, betul tak
    onlajer baru je tulis kisah Lawak KentangMy Profile

  20. Nie semua sebab politikus… Hahaha… Ok, perempuan Kelantan kiut miut :)
    Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Suatu Hari, Dulu dan Dah Lama #PT1My Profile

  21. effort lab says:

    Apa yang tak kena pun tak tau la. Sekarang ni semua berita, kat tv ke, kat suratkhabar ke, mesti ada pasal kelantan.
    effort lab baru je tulis kisah Pihak Berwajib Diminta Segera Baiki Jalan Raya [5 gambar]My Profile

  22. yas says:

    Kelantan mmg pemes…sabo je la bro, deme tu org di sebelah sana…tu yg len mcm tulih tue….
    yas baru je tulis kisah Gambar Dan Video PM Malaysia, Najib Melawat GazaMy Profile

  23. UmmiKami says:

    As salam..

    Negeri kelantan serambi Mekah…kat rumah ada jiran-jiran dari Kelantan, semuanya boleh bawak ke tengah…apapun negeri sendiri yang sentiasa lebih melekat di hati.. :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Bimbang..My Profile

  24. spm 2012 says:

    100,000 pengunjung? apa ada dgn Kelantan?
    spm 2012 baru je tulis kisah Nokia 105 single charge can last over a monthMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun