Kelantan Kalah

kelantan kalahApa khabar sahabat blogger pagi ini? Jangan biarkan sarapan dan teh 0 menjadi sejuk hanya kerana kecewa dengan khabar kekalahan pasukan Red Warriors kepada Felda United [Kelantan 0-2 Felda United] malam tadi. Kempen Kumpulan C yang turut disertai Sarawak dan Johor FC masih ada 3 perlawanan lagi untuk ditempuhi. Cerita Piala Malaysia 2011 masih belum tamat.

kita ini penyandang juara
tapi dah kalah kali pertama
kelantan kosong mereka dua
apa lagi yang hendak dikata

ada berbaki tiga perlawanan
biar berapi dalam perjuangan
red warriors empunya gelaran
tak mahu nanti cipta kekalahan

Kehidupan kita bersama keluarga juga sama. Kadang-kadang suami kalah kepada isteri. Ada ketika lelaki kalah kepada perempuan. Usah mahu memperlekeh atau memandang rendah akan keupayaan orang lain. Kaum wanita juga sama hebatnya dengan kaum lelaki di zaman serba canggih ini. Kan?

TehrDemikian kisah 'Kelantan Kalah' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


29 Comments

  1. padin says:

    sekurang2nya kelantan dah menang 2 kali bro.. selangor dah dua game gagal cari jaringan.. entah apa masalah, mmg geram plak rasa..
    padin baru je tulis kisah Kata – Kata Sebagai DoaMy Profile

    1. dnoBiz says:

      Betul la bro…
      Mungkin belum jumpa rentak lagi kot….
      dnoBiz baru je tulis kisah Penipuan Online – Sindiket penipuan wang melalui Internet tumpasMy Profile

      1. Mus says:

        kalah menang tu biasa..
        kalau kalah memanjang.. pasti ada yang tak kena…
        Mus baru je tulis kisah Air Mata Syawal Mengalir JuaMy Profile

  2. apa dah jadi? errrkkk…
    Btw, man utd seri jer pagi tadi… :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Teknik Asas Bermain Bowling – Bahagian 2My Profile

    1. dnoBiz says:

      biasa latu Bro M..
      Hebat tak semestinya menang :D
      Ps : Gajak pun boleh kalah ngan tikus heheheh
      dnoBiz baru je tulis kisah Nasik Lemak 2.0 – Aku bukan Rasis Tapi….. (18 SG)My Profile

      1. surihatiku says:

        Mencit handal maa
        surihatiku baru je tulis kisah Setiap Entri Perlu Ada Gambar Ke?My Profile

  3. dnoBiz says:

    bila aku baca komen di FB macam macam alasan yang diberi…
    yang aku paling nak tergelak ialah alasan yang Felda United letak minyak sawit kat padang, tu yang pemain kelantan tak boleh nak tunjuk skill hehehe
    dnoBiz baru je tulis kisah Backham Malaysia – Safee Sali mula tunjuk belang di Cardiff CityMy Profile

    1. surihatiku says:

      tak baik buruk sangka.fb tu klu nak baca2 je blh nak pcya sush skit huu
      surihatiku baru je tulis kisah Muka Ketat Atau Muka JambuMy Profile

      1. bEe says:

        aah
        FB tu bkn nyer betul sumber ceritanya ;)

      2. dnoBiz says:

        diorang cuma melawak je tu..
        buka sirius pun hahahah :D
        dnoBiz baru je tulis kisah Wordless Wenesday – Goyang Kaki Dapat DuitMy Profile

  4. Mus says:

    biasalah tu.. ada masa menang dan ada masa kalah..
    Mus baru je tulis kisah Merajuk Selepas Jatuh Kerusi Kedai MamakMy Profile

  5. surihatiku says:

    bab gaduh saya suka diam..heeee klu ckp lagi teruk ..

    shuttt!! diam..!
    surihatiku baru je tulis kisah Muka Ketat Atau Muka JambuMy Profile

  6. bEe says:

    Takpe,
    Akan datang kelantan akan menang punyalah :-)

    1. suri says:

      dia nak tgu kaum wanita tuurn padang kot haaaa
      suri baru je tulis kisah Pinjam Bahu Sekejap..My Profile

      1. bEe says:

        Wanita kalau dah turun padang lelaki akan semua kalah sbb ternganga tgk wanita :-P

  7. Juan says:

    xpa cuba lagi, ada masa menang, ada masa kalah, adat permainan
    Juan baru je tulis kisah Software Al-QuranMy Profile

  8. LadyBird says:

    lain kali cube lagi.. :)
    LadyBird baru je tulis kisah Japan Earthquake [True Story]My Profile

  9. akubiomed says:

    Sudah tentu kelibat Khairul Fahmi terasa apa nak buat skuad Olimpik memerlukan keringat beliau untuk menetang Jepun

  10. zulkbo says:

    salam..
    betul tu..bola bulat..
    apa pun boleh berlaku
    masih berpeluang buat
    team Kelantan..

    suami isteri perlulah
    bertolak ansur baru
    rumah tangga aman
    bahagia :)
    zulkbo baru je tulis kisah Gambar New Myvi SE 1.5 Dan New Myvi Extreme 1.5My Profile

  11. Ampuan Awang says:

    salam, menang kalah adat dunia :)
    Ampuan Awang baru je tulis kisah Ulasan kepada Gesaan JMM supaya PPSMI DiteruskanMy Profile

  12. suri says:

    mlm tgok bola smpi ke pagi, kat astro hurm……
    suri baru je tulis kisah Muka Ketat Atau Muka JambuMy Profile

  13. tips-kurus says:

    cayalah Felda United!!
    *sekali sekala je Red Warriors kalah.. ;)
    tips-kurus baru je tulis kisah I’ve Learned – 1My Profile

  14. sud@is says:

    sllu menang sekali skala ja kalah
    boleh cuba lgi
    sud@is baru je tulis kisah Kesempatan Yang AdaMy Profile

  15. Cha'on says:

    biasa la tue.. bola tue kan bulat.. tak kan nak menang je kot.. hahha.. sekali sekala kena la terima kalah..

  16. Cik Siti says:

    kekalahan bukan penyumbang kepada kegagalan… boleh cuba lg
    Cik Siti baru je tulis kisah #5 wordless wenesday: Rindunya saat ini….My Profile

  17. zik says:

    masih terlalu awal untuk membuat ramalan….. siapa2 team feveret nih….. apepun kelantan jangan putus asa….
    zik baru je tulis kisah I believe lyrics maher zain feat Irfan Makki (some explanation)My Profile

  18. titan says:

    selangor seri aje. nak tak nak..3 baki perlawanan..kena menang semua..kalau tak, memang susah la nak target naib johan kumpulan..
    titan baru je tulis kisah Cek ke 4 dari ChurpchurpMy Profile

  19. yas says:

    Terkejut jugak aku ngan persembahan team felda kali nih…
    rase2nya susah jugak anak2 felda mcm aku nak support felda…
    yas baru je tulis kisah Teknik terbaik ambik gambar…My Profile

  20. suri says:

    pasai pa kalah mesti dema buat perancangan yg salah heee
    suri baru je tulis kisah Kerana Cinta Akukah Yang TerlukaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun