Kejohanan Piala Dunia Kelab 2011

fifa-club-word-cup-2011Kashiwa Reysol dari Jepun berjaya melepasi pusingan kelayakan Suku Akhir Piala Dunia Kelab FIFA 2011 [FIFA Club World Cup Japan 2011] di Tokyo, Jepun. Jaringan Junya Tanaka dan Masato Kudo membawa mereka ke Suku Akhir menewaskan Auckland City FC dari New Zealand. Menunggu mereka di Suku Akhir nanti ialah Club de Futbol Monterrey dari Mexico.

Match Date Club Club
1 Kelayakan 08 Dis Kashiwa Reysol (Jepun) Auckland City (New Zealand)
2 Suku Akhir 11 Dis Kashiwa Reysol (Jepun) Club de Futbol Monterrey (Mexico)
3 11 Dis Espérance Sportive de Tunis (Tunisia) Al Sadd (Qatar)
4 Tempat Kelima 14 Dis L2 L3
5 Separuh Akhir 14 Dis W2 Santos (Brazil)
6 15 Dis W3 FC Barcelona (Spanyol)
7 Tempat Ketiga 18 Dis L5 L6
8 Akhir 18 Dis W5 W6

Lionel Messi dah bagi amaran, kali ini FC Barcelona juga yang akan muncul sebagai Juara Piala Dunia Kelab FIFA 2011. :D

TehrDemikian kisah 'Kejohanan Piala Dunia Kelab 2011' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


23 Comments

  1. Norgadis says:

    Cerita bolakah ni?
    Norgadis baru je tulis kisah Selamat Hari Lahir Nurfatihah AthirahMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      cerita bola lagi, nor :D

      1. Juan says:

        mestilah pasal bola, hehe
        Juan baru je tulis kisah Jutawan HartanahMy Profile

  2. fuad ansari says:

    nampaknya, teh ramuan lebih berpengetahuan bola dari saya.. (“<)
    fuad ansari baru je tulis kisah KiSaH iNi KiSaH BeNaR..My Profile

    1. tehr says:

      aku pun dapat dari internet juga, bro
      nak layan kat tv memang tak dapat la

  3. yas says:

    AKu sokong messi bro…hehehe
    yas baru je tulis kisah Maggi Sup Bontot ~Ergkhhhhhh……My Profile

    1. tehr says:

      hehe
      sama la kita, yas

  4. kakyong says:

    memang serender la kalo citer pasal bola… hihi
    kakyong baru je tulis kisah Tips merangsang anak menatih suka belajarMy Profile

    1. tehr says:

      memang mainan lelaki ni, kakyong
      tapi ada juga wanita yang minat, kan?

  5. b3njy says:

    tengok gaya bercelona tu ada harapan nak jadi juara tu …
    b3njy baru je tulis kisah ABSTRAK – PART IMy Profile

    1. tehr says:

      harapan besar :D

  6. b3njy says:

    Walau macam mana pun santos tidak boleh dipandang enteng … di sanalah lahirnya bintang2 brazil dan dunia.
    b3njy baru je tulis kisah ABSTRAK – PART IMy Profile

    1. tehr says:

      aku masih pilih barca

  7. b3njy says:

    Kelab dari qatar pun boleh tahan juga dan kelab jepun sebab kelompok AFC sekarang ni dah semakin di hormati dah sekarang.
    b3njy baru je tulis kisah ABSTRAK – PART IMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      mungkin juga boleh layak ke separuh akhir

  8. b3njy says:

    Wakil amerika tengah kelab mexico juga jangan dipandang sebelah mata … hernendas di MU berasal dari mexico OOooo.
    b3njy baru je tulis kisah ABSTRAK – PART IMy Profile

    1. tehr says:

      rasanya kelab mexico tu boleh juara la
      aku kata je ni :D

  9. b3njy says:

    Namun kujangka Barcelona dan Santos bertemu di final …. hehehehe
    b3njy baru je tulis kisah ABSTRAK – PART IMy Profile

    1. tehr says:

      itu juga apa yang aku rasa
      siapa menang tu?

  10. mengayuh sampan ketepi muara
    membawa kain untuk si kaya
    FC Barcelona merebut tahta juara
    bukan mudah nak tewaskanya

    anak berudu si katak puru
    di makan oleh si bujang senang
    pesaingan hebat segenap penjuru
    kita tengok siapa yang menang

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip hilangkan getah pokok d. tahi burung pd kereta

    1. tehr says:

      di makan oleh si bujang senang
      makan separuh bakinya disorok
      kita tengok siapa yang menang
      kita hanya nak tumpang seronok

  11. zik says:

    alamak messi dah bagi warning lah… tunggu !!
    zik baru je tulis kisah Gambar gerhana bulan 10 disember 2011 (seluruh malaysia dan lain-lain)My Profile

  12. ghost writer says:

    barcelona ada,kena kerja keras lagi lah nampaknya.Al-Sadd pun leh tahan team dowang.
    ghost writer baru je tulis kisah yang tidak dijelaskanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun