Kehebatan Lelaki 70 Tahun

Siapa kata lelaki tua hilang upaya dan mati idea. Jangan kata pucuk muda sahaja yang sedap dibuat ulam, daun tua juga masih sangat berguna untuk dibuat ramuan dan penawar. :D

Hebatnya Lelaki TuaHebatnya Lelaki TuaAku memang tabik dengan Sir Alex Ferguson yang memimpin Manchester United. Masih sihat dan masih punya idea dan keupayaan untuk mencabar dan menewaskan pengurus yang jauh lebih muda daripada beliau. Pencabar utama beliau musim ini ialah Roberto Mancini yang memimpin Manchester City. Sir Alex nampak lebih tenang menghadapi cabaran dan tekanan.

Roberto Mancini Alex Ferguson
Lahir 27-Nov-64 31-Dis-1941
Asal Jesi, Ancona, Itali Glasgow, Scotland
Kelab Manchester City Manchester United

Roberto Mancini berjaya memenangi 14 trofi ketika menjadi pemain dan 10 trofi ketika menjadi pengurus. Sementara Sir Alex Ferguson pula berjaya memenangi hanya 2 trofi sebagai pemain dan 48 lagi ketika menjadi pengurus. Beliau adalah pengurus bola sepak paling berjaya dalam sejarah Liga Perdana Inggeris.

tua-tua pokok keladi
makin tua makin berisi
tua-tua orang lelaki
makin tua makin bererti

Kerana faktor kehebatan dan ketenangan lelaki tua seperti ini, maka ramai wanita [termasuk di Malaysia] memilih lelaki yang lebih berumur dalam mencari teman hidup. Atau ada faktor lain yang menjadi sandaran?

TehrDemikian kisah 'Kehebatan Lelaki 70 Tahun' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


41 Comments

  1. anjangman says:

    Org tua lebih byk pengalaman..org perempuan memilih lelaki tua mungkin kerana ia kaya dan berharta.
    anjangman baru je tulis kisah Cara Print Screen pada MacMy Profile

    1. tehr says:

      mereka memilih jaminan untuk masa depan tu

  2. titan says:

    yang paling kacak..diorang masih suka kunyah gula-gula getah..
    titan baru je tulis kisah Lelaki kacak suka subjek kimia.My Profile

    1. nurmisnan says:

      kunayh gula2 getah boleh membuatkan rahang dan gg kuat
      serta memudakan wajah..
      nurmisnan baru je tulis kisah Beberapa tanda kita akan terkena penyakitMy Profile

      1. tehr says:

        aku pulak tak boleh kunyah benda ni
        rasa nak muntah je

  3. nurmisnan says:

    erkkkk.. aku tak kenal ler pemain ni brother coz dulu2
    aku bkn peminat bola.. hik3
    nurmisnan baru je tulis kisah Beberapa tanda kita akan terkena penyakitMy Profile

    1. tehr says:

      dua2 ni pengurus yg berjaya sekarang

  4. adele says:

    sy suka pelakon tua je untuk memendam perasaan dari jauh..utk pilih sbg teman hidup adalah tidak sama sekali..hua huahah
    adele baru je tulis kisah Laptop Serba BolehMy Profile

    1. tehr says:

      kalau jodah?

      1. adele says:

        kalau dah namanya jodoh, mestilah kena terima sbb tu dia jadi jodohkan? byk masa lg utk buat pilihan :D
        adele baru je tulis kisah Laptop Serba BolehMy Profile

  5. Mus says:

    untung orang tua dihargai..
    Mus baru je tulis kisah “Rumah Terbalik” Tarikan Baru Pelancongan Di TuaranMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      untungnya mereka
      tapi ada juga yg menghantar warga tua ke rumah kebajikan
      huhu

  6. Melatiqistyna says:

    Org tua Dan berharga menjadi pilihan… Stability ekonominya… Hahahaha

    Sir Alex mmg besttt :D
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Mensyukuri NikmatNya……My Profile

    1. Melatiqistyna says:

      *berharta
      Melatiqistyna baru je tulis kisah Mensyukuri NikmatNya……My Profile

      1. tehr says:

        orang lama ni sabar dan tak gelojoh :-)

  7. akubiomed says:

    Beliau mempunyai pemikiran tajam kerana selalu mencaturkan stratergi pasukan.
    akubiomed baru je tulis kisah Projek hujung minggu – DIY Photography Mini StudioMy Profile

    1. tehr says:

      kalau sesekali naik angin tu
      biasa la, kan? :-)

  8. padin says:

    tapi memang syok bila Sir Alex bergaduh dengan Arsene Wenger masa dulu, keh3..
    padin baru je tulis kisah Meja PeribadiMy Profile

    1. tehr says:

      sesekali, bro :-)

  9. rahman says:

    Orang tua kena tenang selalu utk mengelakkan serangan jantung :)… tak percaya.. .. tak percaya takpe hehe :)
    rahman baru je tulis kisah Maulidur Rasul 12 Rabiul Awal 1433H / 2012MMy Profile

  10. hatiputera says:

    orang tua memang banyak pengalaman sebab orang dulu makan garam kasar,,kita makan garam halus.Kata orang macam kelapa makin tua makin banyak santannya.
    hatiputera baru je tulis kisah Live streaming | siaran langsung EPL 2011/2012 4 Februari 2012, Arsenal vs Blackburn RoversMy Profile

    1. tehr says:

      jangan pula makin tua makin miang
      haha

  11. yas says:

    Errr betul ke ramai wanita di Malaysia memilih lelaki lebih tua tuk jadi pasangan dia bro?? tak tau lak aku pasai nih…..:(
    yas baru je tulis kisah Aksi Terbaik Kereta POLIS Malaysia – Evo10 vs Satria Gti dan WiraMy Profile

    1. tehr says:

      maksud aku ramai je, yas
      bukan lebih ramai

  12. zool says:

    Pengurus mana yang lebih baik. kita tunggu sampai akhir musim ni..
    tapi tang lelaki tua lebih menjadi pilihan tu betul ke? huhuh
    zool baru je tulis kisah Bonus Tabung Haji 2011My Profile

  13. Alex Ferguson mmg genius… umur 70 pn masih lg sihat spt mana umur 50… apakah rahsianya???

    Yakkk.. org tino lebih suko yg berumur ka… lamo lg la kawe nk nikoh nk tgg berumur.. hehehe
    aktechpage.com baru je tulis kisah Selamat Tahun Baru 2012: Moga Tahun Beri Keceriaan Kepada APMy Profile

  14. mak lagenda says:

    Err..sebab apa yek?? Mak rasa sbb lelaki berumur ni lebih cool kot. Lbh memahami dan sabar melayani wanita jika nk bandingkan dgn lelaki yg muda..
    mak lagenda baru je tulis kisah SUP YONG TAU FUMy Profile

  15. mie says:

    patut la ramai pompuan suka laki tua..
    eheheheee
    mie baru je tulis kisah Wordless Wednesday #6My Profile

  16. Tuan Tanah says:

    makin tua makin banyak dan kaya pengalaman…:)
    Tuan Tanah baru je tulis kisah HTC Sensation Putih bersama Android Ice Cream Sandwich.My Profile

  17. amirulfaiz says:

    Makin tua, makin berisi (poket). :D
    amirulfaiz baru je tulis kisah Walimatul ‘urus di Kampung Tengah, SegamatMy Profile

  18. azura says:

    dah tua macam atok saya…
    azura baru je tulis kisah Kenapa wanita menangisMy Profile

  19. kulanz says:

    dua orang ni mesti jadi pilihan ramai wanita :D
    kulanz baru je tulis kisah Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) Kucar-kacirMy Profile

  20. maza says:

    alamak…
    rasanya maza belum lagi masuk zon tua kot….

    lalalalala

    hahahaha
    maza baru je tulis kisah Cacat tak menghalang menunggang motor besar!My Profile

  21. zulkbo says:

    salam..
    hebat tu..kita bila di usia
    tu buat apa la agaknya ye?
    zulkbo baru je tulis kisah Azura 2012 Lawan Azura 1984 : Mana Lagi Best?My Profile

  22. Ad-Dien says:

    manchester united ..vs manchester city :)
    Ad-Dien baru je tulis kisah Hadith Maudhu’ 01: Menuntut Ilmu Hingga Ke ChinaMy Profile

  23. Nak kata psl pengalaman pun tak tepat jugak sbb SAF mmg punyai reputasi yg baik sebagai pengurus sejak gantung bot bola lagi. Maybe skill dia tak cukup utk jadi pemain, namun analisa dia bagus utk jadi manager bola.
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Bandar Maharani Diistihar Sebagai Bandar DiRaja JohorMy Profile

  24. kakyon says:

    lelaki tua bnyk harta..tu yg perempuan muda suka..
    kakyon baru je tulis kisah cerita makan2..My Profile

  25. benih jagung dijemur semalaman
    agar tumbuh subur sihat
    Yang tua lebih pengalaman
    penuh strategi penuh muslihat

    ۞۞۞۞Salam Maulidul Rasul۞۞۞۞
    diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

  26. ciksembang says:

    orang perempuan pilih lelaki tua sebab mungkin dia juga berusia
    ciksembang baru je tulis kisah Pengomen cun di blog Cik Sembang bulan JanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun