Kashiwa Kalah 3-1

Santos 3-1 Kashiwa. Kelab Santos (Brazil) berjaya ke perlawanan akhir Kejohanan Piala Dunia Kelab 2011 setelah berjaya mengatasi Kashiwa Reysol (Jepun) tiga gol berbalas satu. Gol-gol Santos dijaringkan oleh Neymar (19′), Borges (24′) dan Danilo (63′). Kashiwa mendapat gol saguhati menerusi Hiroki Sakai (54′).

bola sepak soccer

Sementara itu penentuan tempat kelima dan keenam berkesudahan dengan Monterrey 3:2 Espérance.  Satu lagi perlawanan separuh akhir antara Al Sadd vs Barcelona akan berlangsung malam besok.

TehrDemikian kisah 'Kashiwa Kalah 3-1' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


8 Comments

  1. PCL says:

    salam tuan, dah lama kiranya sy tak ke sini…ada info menarik dan bertambah meriah halam tuan…syabas!

    1. tehr says:

      salam
      hehe meriah dalam kampung sendiri je, pcl :D

  2. titan says:

    aiseh. kalah plak si kashiwa ni..memang kaciwa betul la..
    titan baru je tulis kisah Central South Mariner menang tipisMy Profile

    1. tehr says:

      kashiwa buat semua kecewa :D

  3. yas says:

    Yahhhh…sangkaanku benar belaka…:D
    yas baru je tulis kisah ISL DiHaramkan FIFA & AFC- Safee Sali terjejas menjadi wakil negara!My Profile

  4. hafizmd says:

    Nampaknya, takde sudah kelab jepun…huuu

    Neymar makin sensasi lening
    hafizmd baru je tulis kisah Ambil kesempatan atas kesempitanMy Profile

    1. titan says:

      ini neymar punya angkara la. Grrr..
      titan baru je tulis kisah Komisen pertama dari AddMathTambahan.bizMy Profile

  5. ghost writer says:

    suka tengok gaya Neymar.aku harap dia satu-satunya yang boleh tandingi kehebatan Messi macam yang diuar-uarkan.harap Ronaldo(Cristiano)tuh,memang tak ke mana lah setiap kali pertembungan classico.hancur!
    ghost writer baru je tulis kisah yang tidak dijelaskanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun