Kadang-Kadang

kadang-kadang kita rasa marah
kiri salah, kanan salah, semua salah
sedangkan kita juga selalu tidak endah
segala arahan dan juga semua perintah

kadang-kadang kita sakit hati
rasa geram dan timbul rasa benci
sedangkan kita sebenarnya terlupa diri
kita juga masih belum sempurna budi

kadang-kadang kita rasa kecewa
seisi dunia kelihatan sama semuanya
sedangkan kita tak kenal siapa diri kita
juga tidak mengenal Yang Maha Pencipta

TehrDemikian kisah 'Kadang-Kadang' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


29 Comments

  1. Miss Yati says:

    Kadang-kadang kita rasa kita hebat,
    kita lupa siapa yang memberi nikmat,
    tidak kita endah tentang berkat,
    kita cuma mahu orang nampak kita hebat,

    1. tehramuan says:

      Hanya Allah Yang Maha Hebat

  2. MDHAFiZ.NET says:

    kadang-kadang.. . ckp korang je yg betul.. . aku semua salah.. . kan
    ?? hehehe.. .
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah Malaysia Vs Philipines (International Friendly Match 2012)My Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      kadang2 je…

      1. tak selalunya :)
        Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Bila TerhalangMy Profile

  3. rahman says:

    kadang kadang(selalu) malas nak pegi keje hehe

    1. tehramuan says:

      wah, dapur tak berasap nanti, bro

  4. padin says:

    kadang – kadang, terasa macam nak pergi Paris.. kui3..
    padin baru je tulis kisah Ingat SejarahMy Profile

    1. tehramuan says:

      jauh sangat tu… :D

  5. titan says:

    biasalah tu. manusia..tak nak kalah..
    titan baru je tulis kisah Demi koko yang dicari-cari..My Profile

    1. tehramuan says:

      kadang2 elok juga mengalah

  6. ya, tidak selalu. itulah kadang-kadang.

    kadang-kala perasaan pelbagai ini merojakkan pengalaman hidup
    rainbowcloudy baru je tulis kisah pertemuan cinta si hujan selepas kejatuhanMy Profile

    1. tehramuan says:

      semuanya penuh dengan warna2 pelangi :D

  7. iza says:

    Assalam..
    Kadang-kadang rasa macam tak nak buat apa-apa…
    iza baru je tulis kisah Ais Krim GorengMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups, duduk je tengok orang lalu lalang :D

  8. Cik Siti says:

    teringat lak dengan cerita nujum pak belalang… teka-teki pasal kawen… kadang-kadang.. kadang-kadang… ianya tak selalu…
    Cik Siti baru je tulis kisah Aktiviti time sekolah…My Profile

    1. tehramuan says:

      ya. hanya kadang2 je

  9. Juan says:

    kadang kadang kita lupa yg kita ini hanyala seorang hamba yg memerlukan tuhannya untuk hidup
    Juan baru je tulis kisah {Sponsored Video}: Introducing Samsung GALAXY S III : A Day in the LifeMy Profile

    1. tehramuan says:

      memang kita tak boleh lupa diri

  10. kulanz says:

    Suatu perkara walaupun hanya kadang-kadang berlaku, tapi boleh memberikan kesan yang besar, sama ada kepada diri sendiri atau orang lain..
    kulanz baru je tulis kisah Catatan Sepanjang Mei 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      betul tu, bro
      perkara kecil yng hanya kadang-kadang berlaku boleh beri kesan jangka panjang
      boleh rugi berpanjangan

  11. auc dot com says:

    kadang2
    tertanya utk apa kita diciptakan
    auc dot com baru je tulis kisah Si Kongkang Tetamu Tak DiundangMy Profile

  12. nurmisnan says:

    hidup kita ni ada saja nak sebut kadang2 kan..
    macam tak puas hati dgn apa yg ada..
    nurmisnan baru je tulis kisah Teh Pasli dapat membersihkan buah pinggangMy Profile

  13. memang berlaku kadang-kadang… walaupun cuma kadang-kadang tapi tetap rasa tak syok
    sabree hussin baru je tulis kisah Cara Buat Duit Dengan Affiliate Program Menggunakan Platform BloggingMy Profile

  14. Mus says:

    kalau dah biasa dengan kadang-kadang.. oklah
    bila jadi kadang-kadang jadi selalu.. tak best bulak..
    (mode melanconglah…)
    Mus baru je tulis kisah UK Fun Fair 2012, Hiburan Musim Cuti Sekolah Di Kota KinabaluMy Profile

  15. chii says:

    kadang2 tgk si dia..hati boleh terpikat
    tapi kalau da kadang..lama2 boleh jadi meluat :p

  16. Hairul says:

    mmg mendalam maksudnya… semua menjadi pedoman buat kita bersama…
    Hairul baru je tulis kisah Resepi Roti Bun Pau Dan Pizza Dari Pengalaman Bekerja HotelMy Profile

  17. akubiomed says:

    Selemah-lemah iman tegur didalam hati.
    akubiomed baru je tulis kisah Speedlight untuk kamera DSLR CanonMy Profile

  18. Segalanya kadang-kadang dan bukan selalunya~
    Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Bila TerhalangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun