Ikut Masa Atau Ikut Mata

Semalam entri aku mengenai tempoh paling singkat dan paling lama dalam perlawanan di Kejohanan Badminton Terbuka Malaysia 2012. Perlawanan yang paling cepat ditamatkan ialah pertemuan antara Kenichi Tago vs Chen Jin, hanya mengambil masa 8 minit sahaja. Perlawanan paling lama pula antara Vivian Hoo Kah Mun/Woon Khe Wei vs Miyuki Maeda/Satoko Suetsuna, 1 jam 20 minit.

aku suka perlawanan ikut masastop-watch
boleh nanti duduk dalam selesa
sempat juga menikmati suasana
mudah dalam merancang agenda

perlawanan kalau beberapa saat
duduk pun mungkin tidak sempat
beli tiket beratur sudahlah penat
baru mula perlawanan dah tamat

Dalam acara tinju, 9 kali Mike Tyson mengalahkan pencabarnya dalam masa kurang dari 1 minit. Masa paling cepat ketika menumbangkan Marvis Frazier, hanya dalam 30 saat sahaja di pusingan pertama.

Sungguh tak berbaloi bayar tiket mahal, kan? :D

TehrDemikian kisah 'Ikut Masa Atau Ikut Mata' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


50 Comments

  1. dinar says:

    betul tu tehr, mcm tk sempat nk enjoy game….
    dinar baru je tulis kisah Tips melabur emas..My Profile

    1. tehr says:

      memang kalau aku la tengok tyson tu 30 saat
      aku minta duit aku balik
      haha

  2. sud@is says:

    tentu tak berbaloi beli tiket kalau game sependek tu
    sud@is baru je tulis kisah Bukan Senang Nak TabahMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      30 saat, nak tengok apa
      seluar tyson pun belum tentu sempat nampak
      huh

  3. kakyong says:

    baik tgk dlm tv jer lah… ;)
    kakyong baru je tulis kisah Mega Giveaway By Cik BunnyMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      memang terbaik depam tv :D

  4. Affan Ruslan says:

    Haah betul jugak kan, permainan macam badminton masa tak tetap. Bergantung pada match. Kalau match setakat 10 min, tapi kena bayar tiket mahal2 rasa macam rugi pulak ahaha
    Affan Ruslan baru je tulis kisah Kembali Berblog Setelah Lama MenyepiMy Profile

    1. tehr says:

      kalau free ok la juga kan? :D

  5. fuad ansari says:

    kadang2 perlu ada sedikit pertimbangan utk menghiburkan penonton.. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah KeNaPa JaNDa?My Profile

    1. tehr says:

      molek juga tu
      tapi pernah ada ke kes macam ni?

  6. mak lagenda says:

    mangai…dlm tempoh kurang dr 1 minit je mike tyson kalahkan lawannya?? Hohoho..mmg hebat. Tp tu lah..mmg tak berbaloilah bayar tiket mahal2..

    1. tehr says:

      yang pasti tyson dapat berjuta
      huhu

      1. shraqs says:

        Yang seronok kaki judi la. Kaya cepat,. hilang duit pun cepat.
        shraqs baru je tulis kisah Backlinks Part IIMy Profile

  7. floyd says:

    tapi waktu LCW lawan Chen Long (semi-final), risau juga pada satu ketika tu beliau kelihatan seolah-olah terseliuh pergelangan kaki.

    tak best tngok perlawanan kalau lawan kita tu tidak 100% fit kan.
    floyd baru je tulis kisah Elderly Fruit Seller Loses RM200My Profile

    1. tehr says:

      masa lawan chen long tu memang berdebar juga aku

  8. maza says:

    ..maza suka tiket yg tak berbayar aje.. ahaks.. lalalalal
    maza baru je tulis kisah BR1M: Menyosal tak sudahMy Profile

    1. nurmisnan says:

      semua org suka free brother.. rugi kalau tolak..
      nurmisnan baru je tulis kisah Khasiat manggis penawar penyembuh ulser perut, mulut dan ususMy Profile

      1. tehr says:

        eh,
        sama pulak cita rasa kita :-)

  9. nurmisnan says:

    tak berbaloi kan3…
    itulah.. org kata baik tgk kat tb jer.. jimat duit..
    boleh simpan untuk teh tarik esok..hik3
    nurmisnan baru je tulis kisah Khasiat manggis penawar penyembuh ulser perut, mulut dan ususMy Profile

    1. tehr says:

      layan tv siap dengan teh free lagi

  10. akubiomed says:

    Dulu kalau menonton perlawan tinju Iron Mike Tyson terasa kejap sahaja pihak lawan ditumbang. Kunci untuk menewaskan Mike Tyson adalah bertahan selama mungkin pusingan. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Pasang DontPhisMe dapat menghalang penipuan internetMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      tyson memang tak tahan lawan lama2 :-)

  11. cik tom says:

    aah la kalau bayar tiket mahal tp ms sekejap je mmg rs kurang berbaloi je byr..hee
    cik tom baru je tulis kisah Saya Mahu Wang Kertas Malaysia Siri Baharu dari Eyriqazz.ComMy Profile

    1. tehr says:

      kalau la dapat minta duit tiket semula tak apa juga, kan?

  12. chii says:

    kiranya mcm x menikmati la kan..makanan sedap..tp makan secara gelojoh..=)
    chii baru je tulis kisah Pengalaman Kena Denda Di SekolahMy Profile

    1. tehr says:

      betulx3
      mesti ambil masa untuk nikmatinya

  13. tips says:

    ooo.. saye tak mengikuti game ini. :-)
    tips baru je tulis kisah Sami Yusuf Cipta Lagu untuk Emak SayaMy Profile

    1. tehr says:

      piala thomas nanti boleh la cuba ambil minat :-)

  14. Amirez says:

    betul jugak tu. nak masuk tengok kena bayar tiket. tapi perlawanan tamat tak sampai seminit. memang tak berbaloi hehe
    Amirez baru je tulis kisah Lee Chong Wei Juara Badminton Superseries Terbuka Malaysia 2012My Profile

    1. tehr says:

      mungkin juga kita belum sempat masuk, game dah pun tamat
      rugi benar tu

  15. titan says:

    bagi aku berbaloi..tengok minat kita..hehe..
    titan baru je tulis kisah Lelaki kacak takkan mudah putus asa.My Profile

    1. tehr says:

      kalau 30 saat, tak sempat tengok
      memang tak berbaloi, bro

  16. zulkbo says:

    Salam..
    hebat Mike Tyson masa tu
    lama dah tak nampak kelibat
    beliau kan..?
    zulkbo baru je tulis kisah Ugut Bom Heli PM : Apa Ke?My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      dah lama tyson bersara
      aku pun dah lama tak ikuti acara tinju
      tak tahu siapa yg juara sekarang

  17. ShashaCahaya says:

    Saya suka tengok F1, kalau tamat cepat sangat, frust, tak puas tengok. Tahun 2010 dulu kat Sepang ditamatkan separuh masa jer sebab hujan lebat.
    Nak tak nak kena balik je laa…
    ShashaCahaya baru je tulis kisah Apakah Pimentos atau Pimento?My Profile

    1. tehr says:

      memang tak puas, kan?

  18. hebat betul mike tyson ni.. ni one hit terus K.O ke ni
    sabree hussin baru je tulis kisah Diari Seorang Penulis Blog 1 : Semuanya Terasa Bagai Baru Semalam Ia BerlakuMy Profile

    1. tehr says:

      betul tu, bro
      tumbukan dia memang kuat
      dengan satu pukulan je lawan boleh tumbang

  19. padin says:

    hehee.. kalau beli tiket bola confirm2 90 minit kan, tp sekarang aku dah jarang gi stadium,
    padin baru je tulis kisah Kekal MomentumMy Profile

    1. tehr says:

      yups,
      memang puas hati bersorak :-)

  20. yas says:

    Hehehe…klau kejap sangat buat apa pun tak akan puas…hehehe
    yas baru je tulis kisah Chong Wei Juara Terbuka Malaysia 2012 – Lagu Khas Badminton dr JoHaraMy Profile

  21. eiela says:

    memang tak berbaloi kalau beli tiket mahal tapi game sekejap, rasa terkilan.
    eiela baru je tulis kisah Puteri Mandi Yang CunMy Profile

  22. b3njy says:

    Sebagai penonton memang kita suka masa yang panjang tetapi bagi mereka atlit, mereka suka masa yang singkat :D
    b3njy baru je tulis kisah SATU TANGGUNGJAWAB SOSIAL SEBAGAI BLOGGERMy Profile

  23. b3njy says:

    Mike Tayson tu memang gila … apa agaknya dia makan yer … makan batu dengan besi kot ? :D
    b3njy baru je tulis kisah SATU TANGGUNGJAWAB SOSIAL SEBAGAI BLOGGERMy Profile

  24. b3njy says:

    Bila kita menghadapi peperiksaan kita perlukan masa yang panjang … tetapi bila menghadap kerja kita mahu masa yang singkat …. hehehehehe :D
    b3njy baru je tulis kisah SATU TANGGUNGJAWAB SOSIAL SEBAGAI BLOGGERMy Profile

  25. b3njy says:

    Kalau dating dengan awek kita perlukan masa yang panjang … kalau tolong orang tua kat kebun kita mahu masa yang singkat …. biasalah tu :D
    b3njy baru je tulis kisah SATU TANGGUNGJAWAB SOSIAL SEBAGAI BLOGGERMy Profile

  26. ghost writer says:

    sebenarnya banyak rekod yang tercipta dalam penggiraan masa.dalam sukan,ia suatu yang sangat bermakna bagi para atlit.
    ghost writer baru je tulis kisah anagogi di celah pagiMy Profile

  27. dnoBiz says:

    kehendak hati sentiasa tak sehaluan dengan pergerakan masa..
    Adakah masa makin cepat bergerak atau kita yang makin lembab..??
    erkk… atau kita yang makin tambah beban dalam kehidupan harian .. ???
    dnoBiz baru je tulis kisah Orang Kaya Baru – Apek Bakal JutawanMy Profile

  28. anak itik jalan terkedek
    lambat sungguh si kura-kura
    beratur lama game pendek
    sakit hati panas membara

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    prosedur motorsikal naik flight

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun