Hasil Kerja Di Rumah

Kali ini Mr Tehr ingin memberi peluang kepada rakan blogger yang mempunyai bisnes online dari hasil tangan buatan sendiri di rumah. Korang boleh menulis sebuah entri untuk dimuatkan dalam blog ini. Peluang terbaik ini percuma sahaja. :D

untuk dijualSyarat-syaratnya [mungkin berubah] ialah:

  1. Barang yang dihasilkan sendiri
  2. Barang yang tidak menyalahi undang-undang
  3. Tulis entri sendiri
  4. Emailkan kepada : tehrauf [at] gmail.com
  5. Hanya 2 keping gambar [tidak mendedahkan aurat] - kalau ada
  6. Hanya 1 link ke laman blog perniagaan anda - kalau ada
  7. Bayaran RM0.00 [free]

Ok. Boleh tulis sekarang dan hantarkan segera kepada Mr Tehr. Siapa cepat dia dapat. Setakat ini Mr Tehr belum menetapkan berapa orang/entri yang akan dipilih dan disiarkan. Mungkin 3, mungkin 5, mungkin 10 atau mungkin juga banyak. :D

Pakai kain belang-belang,
Pakai baju teluk belanga;
Orang rajin ringan tulang,
Pasti tentu dapat hasilnya.

Mr Tehr tak ada apa yang hendak diberikan kepada rakan dan sahabat blogger yang rajin bekerja di rumah dan rajin buat bisnes dari rumah. Jadi ini sahaja yang dapat diberikan. Iklan barang jualan anda dengan menulis entri di sini secara percuma.

pergi menjala dengan perahu
moga-moga bisnesnya maju

TehrDemikian kisah 'Hasil Kerja Di Rumah' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


36 Comments

  1. azura says:

    kulit kerang di buat tirai
    tirai dinding si gadis ayu
    moga bisnes dapat digapai
    dan juga bertambah maju
    azura baru je tulis kisah Sempena Mac Mencemar DuliMy Profile

    1. UmmiKami says:

      Indah dunia putihnya salju,
      Tinjau bunga tiada berdaun;
      Entah hasilnya bolehkah maju,
      Kalau hanya menjual pantun .
      UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Buruknya Apa…My Profile

  2. rain says:

    quiling card?? terima kan..

  3. sud@is says:

    hai cemana nih!!!..hari2 buat kerja rumah tp jenis yg xda hasil…hehe
    sud@is baru je tulis kisah Perjalanan InsanMy Profile

    1. suri says:

      ha..klu masak tu pun kerja rumh gak heee
      suri baru je tulis kisah Solanum TuberosumMy Profile

      1. hafizmd says:

        kalau masak, kenalah hantar seperiuk dua ke rumah cikgu =)
        hafizmd baru je tulis kisah Daftar Kakak Tahun 1 Sesi Persekolahan 2015My Profile

        1. suri says:

          haa..biar betul ni jangan2 smpi2 lauk dh basi
          suri baru je tulis kisah Sebening Hati Yang SuciMy Profile

  4. akubiomed says:

    Peluang untuk promosi barangan. Rugi kalau tak ambil.
    akubiomed baru je tulis kisah Jejak perwira di Muzium Tentera Udara Diraja MalaysiaMy Profile

    1. suri says:

      ya masa inilah nak rebut pelung bila lagi admin nk buka twaran masa ni jgn sesekali d lepaskan hee…

      terima ksh admin moga2 murh rzkinya skluga ;)
      suri baru je tulis kisah Seredup MatamuMy Profile

  5. zool says:

    terbaek tu.. percuma lagi
    zool baru je tulis kisah SOHO kedua yang ringkasMy Profile

  6. titan says:

    hoho..nanti siap produk aku tu..aku cari ko ekk..
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 6 dari Panduanbajukurung.comMy Profile

    1. suri says:

      tahu bro jual baju kurng kan muahi…
      suri baru je tulis kisah Katanya.. Windmill !My Profile

  7. Katak Comel says:

    xde produk sndr la..
    tp otw nk buat..
    jgn ttup dlu ekk
    Katak Comel baru je tulis kisah GAMBAR WAN SHARMILA TANPA SOLEKANMy Profile

  8. papa mifz says:

    pada yg berminat patut tidak lepaskan peluang keemasan nih…:)
    papa mifz baru je tulis kisah Contest Kaca Mata PapaMifz.comMy Profile

  9. Wan Fauzi™ says:

    barang yg dihasilkan sendiri takde lagi setakat nie…. nampaknye masih lagi tidak memenuhi syarat2 yg ditetapkan…
    Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Rasulullah ‘Pakar Perubatan’My Profile

  10. suri says:

    salam sy nak nti malam sy htrkan eh sb kt sini tak blh bt entri bagai sb bos masuk huu.. tugu ya

  11. Petua Puteri says:

    kalau menghasilkan video dirumah, boleh bro.. heee
    Petua Puteri baru je tulis kisah Resepi Ayam Panggang Black PapperMy Profile

  12. UmmiKami says:

    Salam hormat.. :)

    hajat hati nak buka bisnes bersama…
    tapi apakan daya pantun lebih utama.. :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Masalah Ya Masalah..My Profile

  13. hatiputera says:

    Memang sesuai untuk yang buat bisnes online.
    hatiputera baru je tulis kisah Live Streaming Dan Keputusan Liga Juara Juara Eropah TerkiniMy Profile

  14. Peluang terbaik untuk mereka yang berniaga dari rumah ni. Apa tunggu lagi, benda free kan.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Wordless Wednesday | Iklan Guinness Stout 1968My Profile

  15. de engineur says:

    Nah, peluang baik ni utk yg ada online business.
    Bagus ideanya bro.
    de engineur baru je tulis kisah Wordless Wednesday: Truly green?My Profile

  16. Jadi guest blogger ok gak tu. Rasanya boleh kawe e-mail nanti. Tapi link ke blog personal jer bole? Kawe tak der blog perniagaan ehhh..
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Manchester United vs Real Madrid: Whole world will watch this!My Profile

  17. hafiz says:

    peluang baik ni nak kena cari barang nak dijuallah..
    hafiz baru je tulis kisah Wordless Wednesday #19 : Mee HailamMy Profile

  18. Joe says:

    Peluang kpd pengusaha utk promote produk. Tahniah, usaha baik ini harus diteruskan.
    Joe baru je tulis kisah Harga Pengorbanan Wira NegaraMy Profile

  19. Hafizul says:

    Emm elok juga buat mcm ni bro..banyak kelebihan saya rasa..dua-dua pihak ada keuntungan kalau bro buat mcm ni..kalau saya ada produk dah lama saya sahut tawaran bro ni..hehe..selamat maju jaya..
    Hafizul baru je tulis kisah Wordless Wednesday #44 – Naughty ModelMy Profile

  20. MK Kimi says:

    untunglah usahawan2 kat luar sana tu..dpt beriklan kt sini secara percuma. mana nak dpt kat luar…
    MK Kimi baru je tulis kisah Mood Bercuti Sudah MulaMy Profile

  21. dja@sishaza says:

    Payah jumpa empunya blog yg dgn baik atinye offer ruang percuma utk kempen bisnes… ni jgk blh dianggap sbg ibadah. So, pkt2 rebut le peluang yg tbuka ni

  22. fiezaradzi says:

    wah.. tempat iklan percuma ni.. sayangnya tak de.. buat suka2, adalah.
    fiezaradzi baru je tulis kisah Produk Kosmetik CampurpalsuMy Profile

  23. hafizmd says:

    Terbaiklah cikgu!

    Ambe rasa sesape yg ada produk tu,silalah ambil peluang ni. Bukan senang utk beriklan percuma di blog PR3. Alexa bawah 100k….fuh!
    hafizmd baru je tulis kisah Daftar Kakak Tahun 1 Sesi Persekolahan 2015My Profile

  24. bahrain says:

    nak jual pantun boleh?..hahahaha
    bahrain baru je tulis kisah JUMLAH BUKAN PENENTUMy Profile

  25. Bro Zulkbo says:

    salam..
    molek juga menolong sesama rakan
    meniaga..jangan lupa komisennya..huhu
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Gambar Sekitar Ops Daulat Tragedi Lahad Datu SabahMy Profile

  26. effort lab says:

    takde produk la pulak nak dipromote. peluang terbuka dah ni!
    effort lab baru je tulis kisah Kenderaan Seludup Dadah Mexico [12 gambar]My Profile

  27. HafizAmri says:

    Bisnes yang menarik untuk orang umah promote
    HafizAmri baru je tulis kisah Khasiat Dan Kelebihan Buah Delima Yang Kita Tidak TahuMy Profile

  28. Anuar says:

    Terima kasih di atas tawaran perngiklanan Percuma yang diberikan… In Shaa Allah, saya akan cuba menghantar entri pengiklanan ke blog tuan… TQ…
    Anuar baru je tulis kisah Hobi Terbaru Isteri Saya, Cantik tak? (Bahagian 17)My Profile

  29. mau banget tu belajar buat sendiri di rumah jadi bisa buat tanbahan deh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun