Harimau Malaya, Ranking Dan Piala Dunia FIFA

harimau malayaRanking Harimau Malaya terkini yang dikeluarkan oleh FIFA, berada di tangga ke-153 dunia dan ke-27 Asia. Mungkinkah suatu hari nanti ialah Harimau Malaya layak ke Piala Dunia FIFA?

Cuba kita tengok ranking pasukan-pasukan yang layak bermain di Piala Dunia FIFA 2014 di Brazil. Paling rendah pun di tangga ke-62 dunia iaitu Australia.

RANKING PASUKAN KUMPULAN
1 Spain B
2 Germany G
3 Brazil A
4 Portugal G
5 Argentina F
6 Switzerland E
7 Uruguay D
8 Colombia C
9 Italy D
10 England D
11 Belgium H
12 Greece C
13 USA G
14 Chile B
15 Netherlands B
17 France E
18 Croatia A
19 Russia H
20 Mexico A
21 Bosnia and Herzegovina F
22 Algeria H
23 Côte d’Ivoire C
26 Ecuador E
28 Costa Rica D
33 Honduras E
37 Ghana G
43 Iran F
44 Nigeria F
46 Japan C
56 Cameroon A
57 Korea Republic H
62 Australia B

Harimau Malaya layak ke Piala Dunia FIFA?

Asal sahaja kita mahu dan kita terus berusaha, kita boleh mendapatkannya. Kita mesti tekun menimba ilmu dan rajin mencari pengalaman. Asal sahaja kita mentadbir dan menguruskan pasukan kita dengan baik. Kita pasti boleh.

153 Malaysia ?

Terlebih dahulu kita perlu perbaiki pencapaian kita. Sekurang-kurangnya kita perlu berada di kedudukan bawah 100 ranking FIFA. Pasukan yang bagus sentiasa berada pada kedudukan yang baik. Dan pasukan yang bagus sahaja yang layak bermain di peringkat tertinggi. Piala Dunia FIFA.

Apa sahaja boleh berlaku. Insyaallah.

TehrDemikian kisah 'Harimau Malaya, Ranking Dan Piala Dunia FIFA' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


16 Comments

  1. zik says:

    semoga berjaya buat skuad harimau malaya… belum dapat lagi jurulatih… fam cepat sikit buat kerja!!!
    zik baru je tulis kisah Optimus prime kena saman dengan jpjMy Profile

  2. dja@sishaza says:

    Tak ada apa yang mustahil pun dalam dunia kalau ada kesediaan untuk berubah dan mahu berusaha
    dja@sishaza baru je tulis kisah BAHAYA ALAT MAINAN MURAHMy Profile

  3. akubiomed says:

    Dengan presiden baru FAM akan ada perubahan yang akan dibawa demi memajukan sukan untuk negara.
    akubiomed baru je tulis kisah Ubat cacing untuk AslahMy Profile

  4. Hehe harap dapat naik lagi ranking tu selepas pengurusan baru kini
    Khairul Zamri baru je tulis kisah Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik 2014My Profile

  5. Anuar says:

    Huh… Harap-harap satu hari nanti kita berpeluang juga menjejakkan kaki di Pentas Piala Dunia…

  6. Anuar says:

    Semoga kita dapat berusaha dengan lebih gigih lagi supaya dapat menjadi pasukan Bola Sepak terbaik di Asia…
    Anuar baru je tulis kisah Permohonan Jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 Secara Online masih dibuka sehingga 8 June 2014My Profile

  7. gtr says:

    Kena ubah FAM dulu, baru bola sepak di Malaysia ni turut berubah.
    gtr baru je tulis kisah Kenapa Penyiasatan Geofizik Penting?My Profile

  8. amirulfaiz says:

    Uik, pasukan mana ranking ke-16 dunia tapi gagal layak ke Piala Dunia itu?
    amirulfaiz baru je tulis kisah Hati-hati, penggodam sentiasa menanti peluangMy Profile

    1. TehR says:

      Ukraine, bro
      terpaksa terima sebab eropah banyak pasukan hebat

  9. hafiz says:

    Dulu target 2014 layak ke piala dunia..lepas tahun bila plak target
    hafiz baru je tulis kisah Panduan menjadi usahawan internetMy Profile

  10. Cik Siti says:

    walau berapa rangking pun apa yang penting adalah semangat kita bermain…
    Cik Siti baru je tulis kisah 11 Tahun…..My Profile

  11. aimannajmy says:

    Perjalanan bola sepak kita masih jauh.. perlu perancangan teliti di akar umbi.. nak kata sizing.. dengan jepun lebih kurang ja.. apa pun sebelum meniti ke piala dunia.. rasa piala asia perlu dilalui dengan jaya nya dulu
    aimannajmy baru je tulis kisah Komik #10 : Tidoq dan lena sekejapMy Profile

  12. onlajer says:

    kena tingal buang yang seratusnya nih heheeh
    onlajer baru je tulis kisah Bandaraya Johor Bahru Tempat Yang Aku Boleh Pergi Malam HariMy Profile

  13. Hero Borneo says:

    nampaknya kita belum lagi…jumpa formula yang terbaik untuk menjadi pasukan hebat dalam bola sepak!

  14. brohantu says:

    bila la nak layak harimau kampung lagi
    brohantu baru je tulis kisah Siakap Terbesar Di Dunia di PancingMy Profile

  15. Hafizul says:

    huhu..pelan2 daki lah ini macam..kan?
    Hafizul baru je tulis kisah Tip Murah Rezeki – Belanja IsteriMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun