Harimau Malaya 2014 Tak Sempat

Kesempatan memangnya boleh dicari walau pun kadang-kadang sangat sukar untuk diperolehi. Jadi, sekali dapat peluang, ketika ada kesempatan, eloklah kita gunakan sebaiknya.

Pecah bertabur jatuh terhempas,
Tidaklah sempat mengalih kaki;
Sudah terlanjur peluang terlepas,
Tidaklah dapat dikejar kembali.

Seperti semalam, aku tak sempat menonton perlawanan Yaman lawan Malaysia dari mula. Hanya sempat melihat aksi Harimau Malaya di separuh masa kedua sahaja.

Harimau Malaya menang 2-1 pada perlawanan terakhir mengalahkan Yaman. Mendapat tiga mata lagi dan berjaya mengumpul 7 mata keseluruhan. Malangnya sudah tidak sempat untuk mengejar dan mengatasi jumlah mata pasukan-pasukan lain.

Harimau Malaya 2014 Tak SempatDalam seronok menang pun, Harimau Malaya tetap juga kalah. Nak buat macam mana…

Jatuh kaca pecah bertabur,
Tidaklah dapat dicantum lagi;
Hilang nyawa jasad ke kubur,
Tidaklah sempat berangan lagi.

TehrDemikian kisah 'Harimau Malaya 2014 Tak Sempat' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


30 Comments

  1. mrhanafi says:

    tetap sokong Malaysia walau apapun keadaannya!
    mrhanafi baru je tulis kisah Rahsia Menjahit Tudung 3 Layer TerbongkarMy Profile

    1. TehR says:

      ya
      tetap sokong dan tetap menaruh harapan

      1. hafizmd says:

        yeah! kita ttp sokong saat bangun atau jatuh =)
        hafizmd baru je tulis kisah Menang Contest Gaya Hidup Sihat Bersama Yeo’sMy Profile

        1. mrhanafi says:

          kita cuma ada 1malaysia..
          mrhanafi baru je tulis kisah Cara Menjadi Jutawan DomainMy Profile

          1. selamanyaa, harimau malayaa! haha
            khairul asrol baru je tulis kisah Uji On Page SEO Dengan Google Rich SnippetMy Profile

  2. cikgu naman says:

    perubahan yang positif..

    moga terus mengaum harimau malaya
    cikgu naman baru je tulis kisah Design sendiri bisnes kad #SBB2014My Profile

  3. akubiomed says:

    Sayang peluang sebelum ini kita sia-siakan. Kemenangan ini menebus kekecewaan sebelum ini.

  4. zara says:

    Tak pe adat bermain la tu ade yang menang ada yang kalah..kita cuba lagi nanti ya..auuummm :)
    zara baru je tulis kisah Petua Atasi Masalah Jerawat Secara SemulajadiMy Profile

  5. saimi says:

    Tak dapat ke pusingan tidak mengapa. Apa yang penting dah nampak sedikit perubahan positif sejak di pangku oleh Datuk OKS.
    saimi baru je tulis kisah Domain Baru LagiMy Profile

  6. hafiz says:

    Menang walaupun main 10 org
    hafiz baru je tulis kisah Membawa heroku gunting rambutMy Profile

  7. suri says:

    cuba dan cubalah lagi usaha tak akan henti bila ..bila
    suri baru je tulis kisah Trick Saya Menjadi Membuat Kuih Pau KedaiMy Profile

  8. Hafizul says:

    Hehe..nak buat macam mana..dah adat pertandingan kan..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Suami Berubah Selepas KawinMy Profile

  9. amirulfaiz says:

    Usaha mereka, kerja keras mereka, harus dipuji. Moga meningkat lagi prestasi.
    amirulfaiz baru je tulis kisah Gerai No. 8 Medan Selera Tanjung KlingMy Profile

  10. dja@sishaza says:

    Ya, selemah manapun Malaysia tetap pilihan

  11. hafizmd says:

    permulaan yg baik utk coach ong…seri ngn filipina dan menang away dgn yaman…cukup bagus dah ni
    hafizmd baru je tulis kisah Dah Baca Buku Denaihati?My Profile

  12. AUC says:

    ok dah tu
    nampak ada perubahn sikit
    AUC baru je tulis kisah Jom Ke Rangkaian AUCMy Profile

  13. Hafizul says:

    Lama bro menyepi dari menulis blog..saya harap bro sihat2 selalu ye..
    Hafizul baru je tulis kisah Susah Nak Dapat Idea Menulis Blog – Betul Ke???My Profile

    1. suri says:

      mana pergi itu pelik? harap semua baik-baik ;)
      suri baru je tulis kisah Cara Havoc Membuat Donuat Gebu Lembut Big AppleMy Profile

  14. profhariz says:

    InshaAllah. Senantiasa di belakang harimau malaya :)

  15. maza says:

    jadilah.. mujur juga menang. Buat pengubat hati lara ajelah cikgu..

    hahaha
    maza baru je tulis kisah Keputusan SPM dan STPM bukanlah yang terbaikMy Profile

  16. zik says:

    terbaik fakri… kuisan yang terbaik.. apepun tahniah buat harimau malaya..
    zik baru je tulis kisah Keputusan dan kedudukan terkini liga super 29 mac 2014My Profile

  17. titan says:

    bila game malaysia next eh?

  18. suri says:

    tak tengok huhu bulan 3 penat dan kerja sahaja uh
    suri baru je tulis kisah Extrem SkyTrex, Bukit Cerakah, Shah Alam Cahayacinta TerokaiMy Profile

  19. hafizmd says:

    lama betul cikgu berehat..

    moga2 sihat sejahtera hendaknya cikgu tehramuan =)
    hafizmd baru je tulis kisah Petua Mudah Hamil Edisi Khas untuk Suami!My Profile

    1. suri says:

      berehat sambil minum teh..hujan elok panaskan badan
      suri baru je tulis kisah Extrem SkyTrex, Bukit Cerakah, Shah Alam Cahayacinta TerokaiMy Profile

  20. MDHAFiZ.NET says:

    kalah menang itu adat..
    HM, kamu tetap menang dihaiku.. :-)
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah Cuti Pertengahan Semester II UTHMMy Profile

  21. azwan says:

    kita perlukan seorang jurulatih yang baru dengan idea dan taktikal baru bola sepak moden

  22. suri says:

    salam.dimanakah mr tehr diam membisu uh…
    suri baru je tulis kisah Quilling Paper Sale Cahayacinta.comMy Profile

  23. Kamil Salleh says:

    Harimau Malaya jatuh tersungkur,
    Bangun semula membaham Yaman,
    Sudah menang harus bersyukur,
    Moga berjaya mengalahkan lawan.

    Semoha Harimau Malaya terus mengaum.
    Kamil Salleh baru je tulis kisah Catuan Besar-Besaran Sensara BerpanjanganMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun