gosehat cahayacinta apacerita
tak kenal maka tak cinta
Cik Siti onlajer coretananuar

Harga Petrol Di Seluruh Dunia, July 2013

Harga Petrol Naik Lagi. :D Biasanya tajuk berita begini tidak digemari oleh kita di Malaysia. Mana tidaknya, kenaikan harga petrol pasti sekali akan diikuti oleh kenaikan harga barangan pengguna yang lain dalam negara. Belanja pergi dan balik kerja juga akan bertambah, kecuali mereka yang berjalan kaki ke tempat kerja.

Aku percaya harga petrol tidak akan naik sebelum raya dan sebelum PRK DUN Kuala Besut. Jadi korang masih boleh memandu dengan senyum bila balik kampung untuk raya nanti.

Isi petrol satu tangki,
Seluk poket garu kepala;
Toleh kanan toleh kiri,
Apa lagi hendak dikata.

Siapa yang mahu harga petrol paling murah boleh berpindah ke Venezuela, dan siapa yang tak kisah dengan harga petrol paling mahal boleh berpindah ke Turki. Hahaha…

Siapa yang tak mahu pindah ke mana-mana, jom ikut aku skodeng bazar ramadhan. Jom!

TehrDemikian kisah 'Harga Petrol Di Seluruh Dunia, July 2013' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Sebarang teguran dan cadangan boleh ditinggalkan pada ruangan komen dibawah.


tehr

38 Comments

  1. akubiomed says:

    Senarai panjang senarai harga petrol. Harga petrol tak naik.
    akubiomed baru je tulis kisah Blog Papa Mifz dari kaca mata AkuBiomedMy Profile

      1. maza says:

        Kalau naik, PRK Besut punah dengar katanya.. hehehe
        maza baru je tulis kisah Sehelai Kertas KuningMy Profile

  2. azura says:

    takyah guna air cond ler cikgu jimat
    azura baru je tulis kisah Ultra Kiasu Kaum CinaMy Profile

  3. dja@sishaza says:

    Hmm, kalau begitu, x ada beza naik gaji ke tak. Masuknye sikit, keluar bukan main…seronok kalau boleh guna air
    dja@sishaza baru je tulis kisah CARA MUDAH MENGAMBIL HATI ISTERIMy Profile

  4. Wan Fauzi™ says:

    mahal jugak minyak petrol di turki….
    Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Himpunan Jutaan Rakyat Mesir TerbesarMy Profile

  5. babycomel says:

    Antara yg termurah eh? murah tak murah terpaksa berhabis duit gak utk fuel ni. Saya sebulan je almost rm400, huhuhu… terpaksa la jugak..
    babycomel baru je tulis kisah Baju Melayu Aaron Aziz Di Jakel Seluruh MalaysiaMy Profile

  6. Macam senarai harga petrol dunia jer ni?
    Kalau harga petrol naik lagi, alamatnya raya ni duduk rumah jer diam-diam.
    Obsolete Coin baru je tulis kisah Straits Settlements King Edward Vii 5 cents coin priceMy Profile

  7. Cikgu Hairul says:

    Seronok tengok negara kita antara yang termurah. Agaknya kalau dengan duit kita ni kita duduk kat Turkey, tak makan la jawabnya.
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Wajarkah Dibenarkan Pengeluaran Wang KWSP Untuk Membayar Hutang Kad Kredit?My Profile

  8. titan says:

    aku tak berapa kesah. Tapi..aku tak nak pindah pindah negara..kat sana takde cendol..
    titan baru je tulis kisah Apa itu MyKad Smart Shopper?My Profile

    1. fyna says:

      titan tak abis2 dengan cendolnye. hehehehe….
      fyna baru je tulis kisah Gula Melaka VS Buah MelakaMy Profile

  9. fyna says:

    baru nampak statistiknya. ^_^
    fyna baru je tulis kisah Gula Melaka VS Buah MelakaMy Profile

    1. suri says:

      ada juga murah itu buats aya selak jadual ini berkali2 macam tak percayalah pula
      suri baru je tulis kisah Bergoyang Kaki Dengan PantasMy Profile

  10. kakiblog says:

    bukan senang nak pindah ke negara lain..sedangkan penghijrahan minda dan sikap perlukan kesungguhan dan disiplin.
    kakiblog baru je tulis kisah Artikel Pilihan Tentang Buat Duit Dari Blogger Berjaya MalaysiaMy Profile

  11. hafizmd says:

    fuh! senarai lengkap gak ni…

    bolehlah selidik lebih2 lagi
    hafizmd baru je tulis kisah 50% Diskaun Ebook Ustaz Hasrizal Tak Kenal Maka Tak Cinta!My Profile

  12. Mohd Shubhi says:

    Nampaknya harga kat negara kita masih cool. Kalau tak tahan dengan kos minyak, banyakkan jalan kaki atau naik basikal. Jalan jauh naik bas atau train.
    Mohd Shubhi baru je tulis kisah 5 bacaan paling top minggu ini #7My Profile

  13. ni untuk ron97 kan?
    blackrosehunter baru je tulis kisah Isu Pendatang AsingMy Profile

  14. de engineur says:

    RM2.67/litre tu harge tanpa subsidi kan? Secara peribadi, sya x kisah kalau harga mcm tu sekiranya harga kenderaan dikurangkan “sejajar dengan harga petrol tanpa subsidi”
    de engineur baru je tulis kisah 5 Tips for Securing Your Wireless NetworkMy Profile

  15. Hafizul says:

    Emm kenapa harus jadi begini?hehe..
    Hafizul baru je tulis kisah Terbaik Hanya Di KUM2013My Profile

  16. Fyzal says:

    InsyaAllah tak naik dalam masa terdekat ni.
    Fyzal baru je tulis kisah Manchester United Tour 2013: A-League All Stars v Manchester UnitedMy Profile

  17. papa mifz says:

    bertukarlah ke NGV…hehe
    papa mifz baru je tulis kisah Sejarah Pengasuh MifzMy Profile

  18. AUC says:

    pakai kereta elektik je lah nampoknya hehehe
    AUC baru je tulis kisah Malaysia vs Chelsea 2013 Live StreamingMy Profile

  19. Joe says:

    Nie pun dah kire murah… Lagipun Malaysia nie bukannye macam negara arab, rizab minyak berlimpah ruah.. minyak kite pun jual je..
    Joe baru je tulis kisah Buat Duit RM100 Sehari Dengan Mudah Dari Program Affiliate Part 1My Profile

  20. agaknya yg duduk kat norway tu, mesti ramai yg naik basikal…. mahal giler…
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Nak Hadiah & Duit Raya Tak? Jom Sertai Kuiz ‘Saya suka baca blog hairul.com kerana…….’My Profile

  21. suri says:

    kita tak ke param ku,,masak umh jer…
    suri baru je tulis kisah DIY Design DazzleMy Profile

  22. suri says:

    kami terpaksa berserah..tak ada apa nak katakan benda hampir sama benda akn ttp naik gak..sikit2 akan naik…
    suri baru je tulis kisah Bergoyang Kaki Dengan PantasMy Profile

  23. Sobri Mansor says:

    Tapi ramai yang masih anggap harga petrol di Malaysia antara yang tertinggi berbanding harga petrol dari negara pengeluar minyak mentah dunia…. huhuhu
    Sobri Mansor baru je tulis kisah Puasa itu menguji kesabaranMy Profile

  24. eiela says:

    kalau minyak naik, memang ramai yang bising
    eiela baru je tulis kisah Kelebihan Kitab Teknik Seo Merah JambuMy Profile

  25. hafiz says:

    mahal giler petrol kat turki ye..
    hafiz baru je tulis kisah Perencah Mee Bandung Mak PonMy Profile

  26. Mohd Helmi says:

    Inflasi memang akan berlaku, bersedia atau tidak?
    Mohd Helmi baru je tulis kisah Operasi Down Raid 1981 – Serangan Subuh ke Kota LondonMy Profile

  27. suri says:

    kalau pikir hal boleh buat kita pecah kepala..sb bukan kita control bab ini..kita hanya pengguna sahaja …paling kuat cuma buat aduan..laporan..huhu..
    suri baru je tulis kisah Merekah Bak Bunga Mawar BerduriMy Profile

  28. Lynn says:

    Cuba bandingkan dengan Iraq yang merupakan negara pengeluar minyak ke 2 terbesar di dunia selepas arab saudi – kenaikannya pun dah 3.05%, Malaysia baru 2.67%. Cuba kita semua pakat jawab dan pikir ramai-ramai. Kita tak ada reserve minyak tapi reserve minyak Iraq mampu bertahan untuk 150 tahun lagi. Hermmm…
    Lynn baru je tulis kisah AnisRahim cari Lynn Munir di Google PlusMy Profile

  29. Ismail N says:

    Murah cam ne pon, tak sanggup kawe duduk kat negara2 top five tu. Malaysia jauh lebih best biarpun minyak lagi mahal.
    Ismail N baru je tulis kisah MyKad Smart Shopper Program: Enjoy Discount Through MyKadMy Profile

  30. maza says:

    Laaa.. ingatkan harga petrol di Malaysia nombor lapan termurah di dunia!

    Jadi kata Timbalan Menteri Kewangan (Maslan) itu temberang ajelah ya?

    hehehe
    maza baru je tulis kisah Sehelai Kertas KuningMy Profile

  31. hahhaha mcam2 lah
    Khairul Zamri baru je tulis kisah Kisah Kematian Di Tanah Suci Mekah Al-MukarramahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge