Hafizmd

Bukan Mamak Sentimental

Cuaca sejuk sebelah pagi,
Buka kajang duduk bersila;
Hafizmohd blogger lelaki,
Dulu bujang kini berpunya.

Hafizmohd itu nama blog. Hafizmd pula tuan punya blog. Jadi, blog hafizmohd ini diuruskan oleh Hafizmd.

:D

Antara blog yang paling banyak menghantar trafik ke blog ini sepanjang tahun 2013. Berada di kedudukan kedua dalam senarai 10 Blog Terbaik Sepanjang 2013 selepas UmmiKami.

Terima kasih banyak dari aku untuk saudara Hafizmd.

Hafizmd menulis dengan cara yang teratur dan sopan. Seronok dan macam tak puas baca. Pandai juga menulis pantun dan seloka. Korang cuba baca Seloka 20 Sen ni. Memang ada gaya. Ada bakat.

Berbaik budi sopan santun,
Budaya kita suruhan agama;
Hafizmd pandai berpantun,
Pandai juga menulis seloka.

Sopan santun amalan mulia,
Pesanan abah dan juga ummi;
Tulis pantun karang seloka,
Sekadar untuk berhibur hati.

Jom kita ramai-ramai serbu blog saudara Hafizmd. Kita kasi sesak sama laluan trafik di sana. Korang jangan risau, saudara Hafizmd ni peramah dan suka berbalas kunjungan dan hantaran! :D

TehrDemikian kisah 'Hafizmd' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


37 Comments

  1. onlajer says:

    Trafik agak merundum masa kini
    onlajer baru je tulis kisah Psikologi untuk BerjayaMy Profile

  2. hafizmd says:

    Allahuakbar. Alhamdulillah.

    Terharu ambe dapat review daripada cikgu kat sini.

    Terima kasih byk2 cikgu =)

    Jomlah singgah blog ambe yang tak seberapa.
    hafizmd baru je tulis kisah Yeo’s LoveMark!My Profile

  3. Bahrain says:

    wah berjaya di review oleh TEHR. Tahniah!.
    Bahrain baru je tulis kisah Status Halal Produk Yeo’s Diragui?My Profile

    1. hafizmd says:

      terima kasih bro bahrain

  4. Mariana musa says:

    salam singgah dari saya blogger baru sangat-sangat.
    Mariana musa baru je tulis kisah Cara Mudah Menjimatkan WangMy Profile

  5. Jamian Sarif says:

    traffic turun naik perkara biasa..huhu
    Jamian Sarif baru je tulis kisah Jutawan Internet Penipu !!!My Profile

  6. dja@sishaza says:

    Saya setuju apa yang cikgu cakapkan tu … orangnya memang ramah mesra. Terbaiklah !
    dja@sishaza baru je tulis kisah TANDA-TANDA TUBUH KEKURANGAN AIRMy Profile

    1. hafizmd says:

      terima kasih sis haza.. =)
      hafizmd baru je tulis kisah Bayaran Komisen Pertama Ashadee 2014My Profile

  7. ajumohit says:

    isterinya juga blogger dan juga sama peramahnya ;)
    ajumohit baru je tulis kisah Gaya Hidup Sihat Bersama Yeo’sMy Profile

    1. suri says:

      kedua saya pernah berjumpa ahaks..
      suri baru je tulis kisah Sepetang Bersama Blogger & Yeo’s 2014My Profile

      1. hafizmd says:

        bila lagi mau ketemu yer? hehe
        hafizmd baru je tulis kisah Bayaran Komisen Pertama Ashadee 2014My Profile

    2. hafizmd says:

      hehe…nak kena ngeteh sekali ni ngan aju ni…aju…jomlah kite ngeteh kat gombak sinung!
      hafizmd baru je tulis kisah Bayaran Komisen Pertama Ashadee 2014My Profile

  8. zool says:

    teknik review pantun yang cukup unik..
    zool baru je tulis kisah Kembali semula selepas bertukar statusMy Profile

  9. rajen betul mengumpul trafik…

    tak reti kite nak buat semua benda ni…

    hehe.
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah nescefe o nipisMy Profile

  10. akubiomed says:

    Sekarang ini sudah menjadi pakar menurunkan berat badan. Tanniah bro.
    akubiomed baru je tulis kisah Yeo’s sentiasa menjadi Pilihan SemulajadikuMy Profile

    1. hafizmd says:

      hohoho..badan sendiri payah jugak nak turun ni…hehe
      hafizmd baru je tulis kisah Bayaran Komisen Pertama Ashadee 2014My Profile

  11. teknik review pantun yang cukup unik dan menarik ka.. :D

  12. titan says:

    wahh..banyaklah trafiknya hari ini. hehe
    titan baru je tulis kisah TARGET.My Profile

    1. hafizmd says:

      mmg bestlah…hehe…

      terima kasih cikgu!
      hafizmd baru je tulis kisah Bayaran Komisen Pertama Ashadee 2014My Profile

  13. cik tom says:

    bro hafiz mmg antara blogger yg terbaik…
    peramah dan rajin bertandang ke blog..
    cik tom baru je tulis kisah Memori Bersama Yeo’s Dulu, Kini Dan Selamanya………..My Profile

    1. hafizmd says:

      malu plak rase…hehe
      hafizmd baru je tulis kisah Bayaran Komisen Pertama Ashadee 2014My Profile

  14. kakiblog says:

    blogger hafizmd dan tuan punya tanah sudah setahun lebih kita saling berkunjung..tak sangka masa terus berlaku dan hubungan saling blogwalking masih bertahan.
    kakiblog baru je tulis kisah 5 Alasan Untuk Membuang PekerjaMy Profile

    1. hafizmd says:

      terimakasih bro KB!

      moga ukhwah kita berpanjang bukan sekadar di alam maya
      hafizmd baru je tulis kisah 5 Teknik Tidur Cara Pro!My Profile

  15. fyna says:

    selalu gak singgah blog tue. ^_^

    1. hafizmd says:

      terima kasih sis fyna!
      hafizmd baru je tulis kisah 5 Teknik Tidur Cara Pro!My Profile

  16. hehehhee..terbaik :) hehehehe
    syaifuddin alias baru je tulis kisah {EDISI WANITA} Malu Jadi Diri Sendiri, Sendiri Buka AibMy Profile

  17. Hafizul says:

    Hehe..mesti kena terjah bila ada masa online..MESTI..haha..
    Hafizul baru je tulis kisah Tak Boleh Sentuh Telefon Bimbit SuamiMy Profile

  18. AUC says:

    aku respek dia ni
    memang rajin orgnya… dimana-mana dia ada
    AUC baru je tulis kisah Maahad Tahfiz Muhammadiah Bukit Rangin Kuantan TerbakarMy Profile

    1. hafizmd says:

      terima kasih bro AUC…ambe sekadar meriahkan blog kawan2 =)
      hafizmd baru je tulis kisah Bayaran Komisen Pertama Ashadee 2014My Profile

  19. Bagus ehhh perkhidmatan trafik oleh si Hafiz ni. Kawe kena cuba gak servis nya :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Sepetang Bersama Blogger 2014 And MSMWMy Profile

    1. suri says:

      mesti di cuba pasti laju dan terbaik
      suri baru je tulis kisah Sepetang Bersama Blogger & Yeo’s 2014My Profile

    2. hafizmd says:

      silakanlah bro…

      ade slot iklan yg ambe berikan pada sesiapa yg sudi..hehe
      hafizmd baru je tulis kisah Bayaran Komisen Pertama Ashadee 2014My Profile

  20. suri says:

    yang penting dia tak akan hantar spam heeee
    suri baru je tulis kisah Cara Pikat Suami Dalam Masa Lima MinitMy Profile

  21. suri says:

    blogger ramah selalu di ingati
    kalau tak ada rasa sunyi
    suri baru je tulis kisah 5 Trick Makanan Terbaik Semasa HamilMy Profile

    1. hafizmd says:

      macam suri..tak bertandang..mesti tak lengkap kami ni
      hafizmd baru je tulis kisah Bayaran Komisen Pertama Ashadee 2014My Profile

  22. UmmiKami says:

    Salam rindu buat sahabat Ummi, cikgu Teh dan sekelian sahabat semoga sentiasa ceria dan hidup penuh dengan limpahan rezeki dari Allah swt…amin..

    Karang bunga di tepi khemah,
    Melati pagi sejambak rasa,
    Derap titis merentang paya,
    Bersemi segar titisan kemilau,
    Carikan keladi seberang daik;
    Seorang blogger lelaki peramah,
    Pekerti tinggi semarak bahasa,
    Kerap menulis tentang Harimau Malaya,
    Ummi gemar membaca tulisan beliau,
    Didoakan menjadi orang terbaik… amin :):D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Lama…My Profile

    1. hafizmd says:

      Terima kasih Kak Ummi.

      Pantun2 kak ummi selalu sangat saye baca. best dan diselit banyak manfaatnya.

      terima kasih kak ummi atas doanya..ameen
      hafizmd baru je tulis kisah Bayaran Komisen Pertama Ashadee 2014My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun