Hadiah Dari Sahabat

Selesai mendengar taklimat mengenai Saraan Baru Perkhidmatan Awam [SBPA] daripada Guru Besar di sekolah pagi tadi, aku dapat pula dua hadiah daripada sahabat. Satu sahabat maya dan satu lagi sahabat nyata. Betul ke istilah ‘sahabat nyata’ tu? :D

Sahabat maya yang aku maksudkan ialah pemilik blog cahayacinta yang juga merupakan mengunjung tetap dan antara pengomen tegar di blog tehramuan ni. Avatar Suri juga ada terpapar di sidebar blog ini. Biasa melawat blog cahayacinta? Kalau belum biasa, lepas ni bolehlah menerjah ke sana. Aku suka tengok header blog beliau.

cahayacinta

tepian pantai mencari pelangi
toleh ke kanan pandang ke kiri
menjejak cinta suci dan murni
dapatkah hamba mengenal diri

mencari cinta ke tanah suci
seikhlas hati menyerahkan diri
tiadalah diharap pujian diberi
sekadar memohon redha illahi

hadiah2

Hadiah kedua aku terima dari rakan di sekolah yang baru pulang dari menunaikan ibadat haji. Sebenarnya kami baru jumpa sedangkan beliau pulang sebelum cuti sekolah dulu. Buah tangan dari tanah suci untuk semua rakan sekerja di sekolah.

Terima kasih banyak kepada Suri [ coklat tu dah dimakan :D ] dan rakan sekolah aku. Moga-moga kalian berdua sentiasa bahagia bersama keluarga dan beroleh rahmat dari Allah selamanya. Terima kasih.

TehrDemikian kisah 'Hadiah Dari Sahabat' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


39 Comments

  1. zulkbo says:

    salam..
    ermm..sedapnya coklat
    makan sorang je je..?
    he he..
    zulkbo baru je tulis kisah Semak Keputusan PMR 2011 Online Dan mySMS 15888My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      makan dengan anak bungsu
      dia yang buka :D

      1. surihati_ku says:

        anak sahre dg bapa :) mmg kacak..

        owh ingt tak dpt lagi sb baru2 ada dpt brg yg kena return balik huhu..sapakah bloger tu adeii…

  2. fuad ansari says:

    kami baca sambil telan air liur aje lah nampaknya.. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah Rancangan Bersamamu Ramli..My Profile

    1. tehr says:

      hehe
      tak apa bro
      kurang2nya dapat gak baca :D

      1. hafizmd says:

        hehe…tak dapat rase, tgkpun jadilah =)
        hafizmd baru je tulis kisah Celoteh Kakak #1 Masuk anginMy Profile

  3. b3njy says:

    Coklat ? … terkenang coklat jenama kendos satu ketika dulu :)
    b3njy baru je tulis kisah CERITA OMBAK RINDU VERSI BLOGGERMy Profile

    1. tehr says:

      ya la
      memang popular tu dulu2

      1. dnoBiz says:

        hehe
        masa tu kandos diibaratkan cadbury
        dnoBiz baru je tulis kisah Pelajar Biadap – UPSI siasat pelajar ‘biadab’My Profile

  4. b3njy says:

    Surini memang baik orangnya … pemurah dan mesra komen … gua cayalah sama lu suri …. :)
    b3njy baru je tulis kisah CERITA OMBAK RINDU VERSI BLOGGERMy Profile

    1. tehr says:

      dia memang dah lama jadi pengomen top blog ni
      tu yang buat blog ni jadi meriah :D
      saa ngan bro b3njy gak

      1. hafizmd says:

        setuju.

        kalau pn suri wakil wanita, benjy wakil lelaki kacak…hebat2 2 blogger ni..terbaik!
        hafizmd baru je tulis kisah Celoteh Kakak #1 Masuk anginMy Profile

  5. b3njy says:

    Kalau kita dapat hadiah rasa seronok betul kan walaupun harganya tak lah mahal tetapi besar ertinya …. betul tak cikgu ?
    b3njy baru je tulis kisah CERITA OMBAK RINDU VERSI BLOGGERMy Profile

    1. tehr says:

      betul tu
      harga bukan jadi hal utama
      dapat hadiah tu yang seronok :D

  6. b3njy says:

    Kalau dapat hadiah dari kawan lama lagi best mesti ada something yang menarik kisah kita dengan kawan lama tu dulu.
    b3njy baru je tulis kisah CERITA OMBAK RINDU VERSI BLOGGERMy Profile

    1. tehr says:

      kawan lama aku selalu dapat kunjungan je
      memang banyak cerita yang akan diulang2 :D

  7. b3njy says:

    Wah ! samalah kita cikgu, benjy baru ni pun ada dapat hadiah daripada suri tetapi benjy kata nak buka hadiah tu tahun 2013 baru nampak klasik tetapi tak sampai pun 1 hari hadiah tu telah dibuka oleh anak-anak benjy …. dah tak klasik dah tetapi berterima kasih dengan puan suri tu :)
    b3njy baru je tulis kisah CERITA OMBAK RINDU VERSI BLOGGERMy Profile

    1. tehr says:

      haha
      aku pun sama
      aku benarkan anak bungsu yang buka

      1. surihati_ku says:

        agaknya klu bloger hawa dapt pun mtk anak2 juga yg bukakan kot hee..

        sama-sama, tiada apa yg nak d beri sbg penghargaan buat teman bloger jer. hee..

  8. yas says:

    Hehehe…lebih kurang sama je bro dgn apa yg aku dapat neh….cuma aku belom berkesempatan nak update je lagi…

    #Cekelat tu anak aku dh belasah awai2 laie….hehehe
    yas baru je tulis kisah Pesawat MIG29N Akan Dinaik Taraf?My Profile

    1. tehr says:

      coklat dengan budak2 ni memang tak boleh bertemu muka :D

    2. hafizmd says:

      haaa…ni sorang lagi yg bertuah..

      pssst..baru jer balik dari blog bro yas, tgk coklat tu…hhehe
      hafizmd baru je tulis kisah Celoteh Kakak #1 Masuk anginMy Profile

  9. akubiomed says:

    Ini mesti hadiap top komentator di blog CahayaCinta. Tanniah yer bro. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Berita kematian Kim Jong Il, apakah reaksi pemimpin dunia?My Profile

    1. tehr says:

      aku dah lupa, bro
      apa sebab aku dapat hadiah :D
      banyak2 terima kasih kat suri

  10. nurmisnan says:

    rajin bertandang, menjengah sahabat2 sgt baik
    untuk silaturahim..

    cekelat tuh tak tunjuk pun.. tinggal kotak jer ke? hik3

    1. tehr says:

      coklat tu dah termasuk dalam perut la
      tak boleh nak diambil gambar lagi :D

  11. Melatiqistyna says:

    Bestnye dpt buah tgn….. Tu menunjukkan, Ada org ingatkan kita…. :)
    Melatiqistyna baru je tulis kisah Naruto kat Tesco Ampang….My Profile

    1. tehr says:

      alhamdulillah
      ramai rakan blogger yang baik hati dan pemurah
      moga rezeki mereka lebih murah lagi

  12. Norizwan says:

    coklat apa yer bro makan tu?mesti sedap sangat smp tak sempat nak post gambar coklat ni hehe….
    Norizwan baru je tulis kisah Mutiara paling berat di duniaMy Profile

  13. fiezaradzi says:

    dapat coklat? bestnye.. hehe yumyum yum..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Wordless Wednesday #7 – Jadual ImunisasiMy Profile

  14. tulisan dalam gambar tu bukannya “Mallaca” ke? ke saya silap baca ye
    sabree hussin baru je tulis kisah 5 Cara Mudah Menjana Pendapatan PasifMy Profile

  15. ohcikgu says:

    wahh..bestnya dapat cokelat..
    ohcikgu baru je tulis kisah Harimau Muda mengamuk. Kalahkan Central Coast Mariner (4-1)My Profile

  16. dnoBiz says:

    Wah tahniah Tehr…
    Ps : Nanti email No Hp kau pada aku..
    dnoBiz baru je tulis kisah Pelajar Biadap – UPSI siasat pelajar ‘biadab’My Profile

  17. chii says:

    wahh..cikgu pun dapat juga ya…hehe..bungkusan chii juga yg ilang tah kemana..agaknya ada budak yg da bawa lari kot..almaklumlah.ada coklat di dalam nya :p
    chii baru je tulis kisah Wordless Wednesday #14 – Spider BoyMy Profile

    1. surihati_ku says:

      return ke suri nih huuu…sabar..sabar..
      surihati_ku baru je tulis kisah Titan Kata Dirinya Kacak! Suri Tidak PercayaMy Profile

  18. eiela says:

    bestnya dapat hadiah..
    eiela baru je tulis kisah Orientasi Pelajar – Best Ke Tak Best?My Profile

  19. kakyong says:

    boleh lah nak berkenalan dgn pemilik blog cahaya cinta ni
    kakyong baru je tulis kisah Keyword "Ayat best"My Profile

    1. surihati_ku says:

      terima kash sb sudi ke blog sy heeee
      surihati_ku baru je tulis kisah Kawan Blog Ngam Tuan TanahMy Profile

  20. Mus says:

    seronoknya terima hadiah..
    bertuah badan..
    Mus baru je tulis kisah Saya Suka Sayur-Sayuran KampungMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun