Glasses, Cat & Gift 2013

Satu contest mudah yang membuatkan aku rasa payah untuk menyertainya. Pelik memang pelik. Contest kucing comel dan lucu ini dari blog rakan blogger Suri. Dah lama juga aku tahu mengenaiĀ contest ni tapiĀ aku tak tahu nak buat dan nak tulis apa. Ha ha ha…

Kucing manja bermata biru,
Nak tulis apa aku tak tahu.

glasses-cat-gift

Tengok dengan mata kanan,
Tidak sama dengan mata kiri;
Kedua mata juga berlainan,
Apakah sebabnya jadi begini.

Aku dah tanya beberapa ekor kucing yang ada kat rumah aku ni, tapi mereka semua tak tahu nak komen apa. Tompok yang baru beranak juga tak kata apa-apa. Fikir punya fikir, rasanya bagus aku tulis pantun sahaja untuk entri contest ini.

Sesiapa rakan blogger yang ada idea mengenai gambar kucing comel dan lucu mereropong cermin mata kat atas tu, bolehlah menjenguk ke Cahayacinta untuk maklumat lanjut.

TehrDemikian kisah 'Glasses, Cat & Gift 2013' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


19 Comments

  1. Petua Puteri says:

    mesti banyak kucing kat rumah bro tehr… bagi kucing makan pun sbg sedekah dan dpt pahala dan murah rezeki….
    good luck bro…
    Petua Puteri baru je tulis kisah Cara Menurunkan Kolesterol & Tekanan Darah Tinggi Dgn Cuka KurmaMy Profile

    1. suri says:

      kata org jaga dia baik apa2 musibah yg berlaku kita tak akan ada apa2…insyallah
      suri baru je tulis kisah Comment on Update ! Glasses, Cat & Gift 2013 by Suri HatikuMy Profile

  2. onlajer says:

    o nak kena buat dialog baru kawan faham
    onlajer baru je tulis kisah Lagenda BMX?My Profile

    1. suri says:

      apa2 tak kisah asal cerita pasal kucing hee..
      suri baru je tulis kisah Nuffnang Yang SuperbMy Profile

  3. Ummikami says:

    Salam manis :)

    Berkenan puteri pesona seberang,
    Suka pula makan kerabu;
    Kanan dan kiri yang mana terang,
    Berkaca mata masihkan kelabu… :D
    Ummikami baru je tulis kisah Pantun Geram Janganlah Geram…My Profile

  4. azura says:

    comel
    azura baru je tulis kisah Ruang dan PeluangMy Profile

  5. akubiomed says:

    Selamat berjaya kepada tehR.
    akubiomed baru je tulis kisah Lesung kayu semakin dilupakanMy Profile

  6. Ummikami says:

    Assalamu’alaikum dan mudah-mudahan berjaya.. :D
    Ummikami baru je tulis kisah Pantun Geram Janganlah Geram…My Profile

  7. hafiz says:

    semoga berjaya bro…
    hafiz baru je tulis kisah Gelagat Anaqie membelek hadiahMy Profile

    1. suri says:

      kita tgu bro hafiz pula ;)
      suri baru je tulis kisah Black, Gold & Red NightMy Profile

  8. Dja@SisHaza says:

    sekilas pandang baca tajuk saje …. macam best tapi blur . Nak tulis ape erk… nanti nak try tanya kat Si Yeob yg bermata biru jugak kt rumah, macam cikgu punya
    Dja@SisHaza baru je tulis kisah 8 HAK PENGGUNAMy Profile

  9. suri says:

    salam.terima ksh sb joint bro ee..pantun kira mnarik dan simple.
    dah beranak lgi ker jantan ko betina?
    suri baru je tulis kisah Black, Gold & Red NightMy Profile

  10. Bro Zulkbo says:

    salam..
    cute la kucing tu nak pakai cermin mata juga ke?
    ermm..Suri yang rajin ke sini, jarang ke blog saya
    huhu..semoga berjaya Bro :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah PiCycles Basikal Hibrid Mesra Alam Alaf BaruMy Profile

  11. suri says:

    semoga berjaya bro tehr. sy terima ya. ti sy link kt entri sy tu..
    suri baru je tulis kisah Nuffnang Yang SuperbMy Profile

  12. [...] – Glasses, Cat & Gift 2013 Recommended SitesTak Kenal Maka Tak CintaPersonaliti Cinta – Bongkar Kod Cinta Pasangan AndaRahsia [...]

  13. hafizmd says:

    Kucing itu belum lagi sempat ke kelas tambahan…hehe
    hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #34 Titan Lagi?My Profile

  14. effort lab says:

    Pantun pun pantun la. Untung2 dapat menang keychain, kan bro haha

  15. Hafizul says:

    Oantun pun menarik juga bro..hehe..selamat maju jaya..
    Hafizul baru je tulis kisah Spam Is Now Registration On Your SiteMy Profile

  16. chii says:

    heheh..chii dok imagine mcm mana la cikgu dok tanya si tompok..sure comel je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun