EURO 2012 | Perlawanan Akhir

Sudah sah sekarang, penyandang juara Sepanyol vs Pertugal dan Jerman vs Itali akan bertemu di Perlawanan Akhir EURO 2012 pada pagi 2 Julai nanti. Perlawanan Akhir EURO 2012 Sepanyol vs Itali ini akan dilangsungkan di Olympic Stadium, Kyiv.

Aku suka Portugal, aku juga suka cara Cristiano Ronaldo main bola, tapi nasib tidak memihak kepada mereka apabila Portugal tewas kepada Sepanyol 2-4 melalui penentuan tendangan penalti di separuh akhir.

sepanyol vs itali

Aku tak suka Jerman dan aku seronok pula pagi ini bila Jerman kalah kepada Itali di separuh akhir. Terima kasih kepada 2 gol jaringan Mario Balotelli yang memusnahkan semangat dan ego Jerman. Tapi aku masih tak suka pada Mario Balotelli kerana beliau adalah musuh kepada Manchester United. Hahaha.

Aku akan sokong pasukan Sepanyol pada perlawanan akhir nanti. Ada sesiapa penyokong Sepanyol di sini? Cesc Fàbregas, Fernando Torres dan Xabi Alonso masih berpeluang untuk muncul sebagai penjaring terbanyak EURO 2012 ini. Apa kata kita pakat-pakat sokong Sepanyol? :D

TehrDemikian kisah 'EURO 2012 | Perlawanan Akhir' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


26 Comments

  1. rahman says:

    spain terlalu banyak pemain tengah.. penguasaan bola memang cantik.. tetapi jumlah gol terlalu sedikit
    rahman baru je tulis kisah Spain lawan Italy perlawanan akhir Euro 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      harap2 spain menang :D

  2. Kulanzsalleh says:

    Spain, Portugal dan England pasukan pilihan aku untuk masuk final.. Portugal dan England dah out.. jadi sekarang sokongan adalah untuk Spain.. Harap boleh tengok Spain julang piala EURO 2012 ni..
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Bakal Menyahut Cabaran SEOMy Profile

    1. tehramuan says:

      aku juga harp england dapat tewaskan itali tempuh hari

  3. onlajer says:

    dua 2 aku tak sokong cuma aku lebih suka spain
    onlajer baru je tulis kisah Cabaran hidup berumah tangga seperti menggenggam bara apiMy Profile

    1. tehramuan says:

      yes
      spain akan muncul juara :D

  4. Padin says:

    Hehee perlawanan semula diorang ni mesti lagi menarik aku sokong spain ekekee
    Padin baru je tulis kisah Sukan MARA vs Audit ISOMy Profile

    1. tehramuan says:

      itali nampak kemas semua bahagian
      tapi aku tetap pilih spain

      1. yas says:

        yes bro…akhirnya spain adalah juara….hehehe
        yas baru je tulis kisah CONTEST EYRIQAZZ VS DENAIHATIMy Profile

  5. Wan says:

    argghhh pasukan aku jerman out
    cam x caya kalah ngn italy
    tp jangkaan aku memg spain akan julang euro 2012 ni
    Wan baru je tulis kisah Layan Euro bersama KawanMy Profile

    1. tehramuan says:

      spain bakal juara!

  6. fuad ansari says:

    cuma yg ingin diperkatakan, itali datang ke euro 2012 bersama muka2 baru dengan mengetepikan pemain2 veteran dan tenyata telah banyak memberi kesan kepada pasukan mereka.. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah iKLaN JaWaTaN KoSoNG..My Profile

    1. tehramuan says:

      yups
      mereka betul2 luar dugaan
      kecoh dengan rasuah tak halang mereka untuk mara ke akhir

  7. akubiomed says:

    Jerman sudah kalah dan tidak ada pilihan untuk menyokong Sepanyol. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Mr Bean sudah buka di Malaysia yang pertamaMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups
      kita pakat2 sokong sepanyol je :D

  8. nazri says:

    Itali la bro, susah nk kalah, menang belum pasti
    nazri baru je tulis kisah Urus Buget Tahunan Guna SampulMy Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      kali ni akan kalah dengan spain :D

  9. titan says:

    dua-dua. spain dan italy ada keeper yang cukup mantap. keeper spain nampak baik dan skema. keeper italy, nampak jahat dan nakal. Jadi..gua pilih italy untuk jadi juara. haha..
    titan baru je tulis kisah Taktik kotor nak menang Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

    1. kalo nk ikut experience casillas dh beraksi lebih awal dri buffon di kejohanan dunia..huhu

      tp buffon pndai atur pertahanan die..huhu
      Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Eyriqazz vs Denaihati : Canonical URL SEO?My Profile

      1. tehramuan says:

        betul tu
        keeper itali memang nampak bijak je jaga gawang
        tapi akan tewas juga nanti dengan spain :D

  10. cikgu naman says:

    hairan dengan performance spain setakat ni…harap Italy dapat menundukkan Spain..haha
    cikgu naman baru je tulis kisah WW-Syoknya TidurMy Profile

    1. tehramuan says:

      itali memang sangat bagus masa lawan jerman
      tapi spain tetap juara, cikgu :D

  11. cik tom says:

    owh final 2 julai ek…
    cik tom baru je tulis kisah Resepi Aiskrim Coklat Oreo Mudah dan SedapMy Profile

    1. tehramuan says:

      petang 1 julai perlu tidur
      buat bekal berjaga :D

  12. sudah lambat tertangguh juga
    Dalam botol ada Toyol
    sukar diramal Sukar diduga
    kita pakat-pakat sokong Sepanyol

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy pemasangan lampu daylight
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Pemasangan Lampu LED DayLight KeretaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun