EURO 2012 | Penjaring Terbanyak

euro 2012

Salah satu perkara yang sering menjadi tumpuan peminat dalam setiap kejohanan bola sepak ialah penjaring terbanyak kejohanan. Dalam kempen EURO 2008 sebelum ini, penjaring terbanyak [Top Scorers] dengan 4 gol ialah David Villa dari Sepanyol.

Senarai penjaring dalam kempen EURO 2012 yang berlangsung di Poland dan Ukraine sehingga hari ini 25.06.2012 adalah seperti di bawah. Sebahagiannya sudah tidak berpeluang menjadi penjaring terbanyak kejohanan kerana pasukan terkeluar dari saingan.

penjaring terbanyak euro

Pemain
Gol Pasukan
Mario Gomez 3 Germany
Alan Dzagoev 3 Russia
Mario Manzukic 3 Crotia
Cristiano Ronaldo 3 Portugal

Sehingga hari ini belum ada pemain yang berjaya menjaringkan sebarang hat-trick walau pun Cristiano Ronaldo dari Portugal hampir-hampir melakukannya ketika mengalahkan Belanda. Agak-agak siapa yang akan memenangi kasut emas [Adidas Golden Boot Award] sebagai penjaring terbanyak kejohanan dalam kempen EURO 2012 ini.

England dah kalah kepada Itali dengan penentuan penalti. Nampak gaya aku kena sokong Kelantan dan Harimau Muda saja la lepas ni.

UPDATE:

fernando torres

Adidas Golden Boot Award

Penyerang Sepanyol Fernando Torres memenangi anugerah kasut emas pada kempen EURO 2012 ini kerana mempunya kelebihan dari segi masa bermain sepanjang kejohanan.

TehrDemikian kisah 'EURO 2012 | Penjaring Terbanyak' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


31 Comments

  1. hafizal says:

    sokonglah spain…..
    hafizal baru je tulis kisah Queens Park Rangers (QPR) VS KelantanMy Profile

    1. tehramuan says:

      spain juga antara calon juara ni

      1. hafizmd says:

        Mmg spain antara feveret ramai, maklumlah juara bertahan.

        tapi utk pagi ni, aku rase portugal boleh menang…hehe
        hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 KolekMy Profile

        1. fiezaradzi says:

          dah tak de. hehee
          fiezaradzi baru je tulis kisah Sepanyol dan Kaki BolaMy Profile

  2. Nazri says:

    semua 3 gol, siapakah yang akan menjuarai penjaring gol terbanyak?
    Nazri baru je tulis kisah Wanita Kerja Malam Berisiko Kanser PayudaraMy Profile

    1. tehramuan says:

      aku fikir pemain spain akan muncul penjaring terbanyak

      1. hafizmd says:

        Mungkin jugak tp kalau kalah pagi ni, mungkin CR akan jadi top scorer
        hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 KolekMy Profile

  3. chii says:

    Penjaring terbnyak?tngu dan lhat d akhr nanti. Hehe,

    cikgu,meh join chii. Kita sokong jerman plak :p
    chii baru je tulis kisah Mari bergotong royong di hujung mingguMy Profile

    1. tehramuan says:

      jerman?
      saya pilih spain :D

      1. hafizmd says:

        pilih portugal…ngn itali…ngeh3
        hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 KolekMy Profile

  4. akubiomed says:

    Semuanya mempunyai peluang sama rata. Pasukan yang ke final ada peluang untuk penjaring terbanyak menambahkan koleksi gol.

    1. tehramuan says:

      biasanya macam tu la
      peluang untuk yang bermain di akhir lebih

  5. ghost writer says:

    kalau cristiano ronaldo dapat ke final, aku sokong dia untuk dapat kasut emas. hanya sokong demi menutup mulut orang dari jerit nama lionel messi.
    ghost writer baru je tulis kisah SAGAMy Profile

    1. tehramuan says:

      ada kawan yang tanya kenapa messi tak main kat euro
      huhu

  6. fuad ansari says:

    mario gomez kelihatan macam ada harapan yg lebih cerah…. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah HuMaN RiGHT: iS iT aLRiGHT?My Profile

    1. tehramuan says:

      mungkin
      tapi jerman ramai yang boleh menjaringkan gol
      saingan juga kepada gomez ni

      1. hafizmd says:

        hari tu, dia tak turun, klose pulak yg score…lawan itali nanti…mungkin dua2 turun agaknye
        hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 KolekMy Profile

  7. maza says:

    sat maza lambung dadu…

    oppsss…
    ok.. dah dapat… Mario Gomez (Germany) sbb German bakal juara. heheheh
    maza baru je tulis kisah Kluang Station Coffee Tiam – kembali halalMy Profile

    1. tehramuan says:

      lambung dadu ke lambung syiling, bro?

  8. onlajer says:

    super mario gomez sila lah tambah lagi koleksi gol anda
    onlajer baru je tulis kisah SOCKET OUTLET 13AMy Profile

  9. titan says:

    aku dah cakap..ko kene berpaling tadah dan menyokong germany. :)
    titan baru je tulis kisah Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

    1. hafizmd says:

      hahaha…cikgu penyokong setia englandlah…mane leh paling2…hahahha

      tau tak nape? sbb germany takde player manu… =)
      hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 KolekMy Profile

  10. mcm ronaldo la..ade potensi..huhu
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Eyriqazz vs Denaihati : Ujian W3C ValidatorMy Profile

  11. mak lagenda says:

    Siannnnn laki mak..sia2 bangun tido semata2 nak sokong England. ALih2 kalah?? Hahahaha..mak mampu gelakkan dia jep
    mak lagenda baru je tulis kisah NO GAJETMy Profile

  12. shraqs says:

    Sy pilih Jerman sbg juara. Bertemu Spain d final :)
    shraqs baru je tulis kisah WordPress Untuk Android Update v2.1.3My Profile

  13. Bro Zulkbo says:

    salam..
    nampaknya hanya Mario Gomez
    dan Ronaldo berpeluang menambah
    jaringan untuk menggondol GOLDEN BOOT
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah You Came To Me : Siti Nurhaliza Duet Sami Yusof (With Lyrics)My Profile

  14. ProfHariz says:

    Saya tengok gaya macam Gomez akan dapat kasut emas. CR
    tak boleh sebab esok kalah dengan spain :)
    ProfHariz baru je tulis kisah Tips Temujanji Bersama Doktor Hospital KerajaanMy Profile

  15. tiap hari rumah dikemas
    sangat sibuk tak cukup tangan
    Gomez merasa kasut emas
    Ronaldo mungkin jadi saingan

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy paintless dent removal
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Paintless Dent Removal (PDR)My Profile

  16. cik tom says:

    wah semuanya hebat2..
    cik tom baru je tulis kisah Kenapa Join Contest Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

  17. daddydee says:

    Jawabnya kena sokong Kelantan dan Malaysia je la pasni…Semua yang saya sokong semuanya kalah…ITaly pun kalah 4 biji lagi…
    daddydee baru je tulis kisah MasterChef Celebriti : Celebriti Ke-10 TerkeluarMy Profile

  18. fiezaradzi says:

    torres menang, spain pun menang.. tahniah skali lagi.. peminat2 spain tentu sorak sakan..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Sepanyol dan Kaki BolaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun