EURO 2012 | Jaringan Gol Terbaik

euro 2012

Sebanyak 20 gol telah dijaringkan setakat ini dalam saingan EURO 2012 dengan 5 pasukan telah mencapai kemenangan, 6 pasukan seri dan 5 pasukan lagi akur dengan kekalahan pertama. Pasukan yang kalah ini masih mempunyai peluang dengan dua lagi perlawanan sedang menunggu.

Menang : Russia, Germany, Denmark, Croatia dan Uktaine
Seri : Greece, Poland, Spain, Italy, England dan France
Kalah : Czech Republic, Netherland, Portugal, Republic of Ireland dan Sweden

Bagi aku, jaringan terbaik di EURO 2012 setakat ini ialah gol yang dijaringkan oleh Roman Pavlyuchenko ( video ) ketika Russia membelasah Czech Republik 4-1. Bola yang dibawa dari tepi padang, gagal disekat oleh 3 orang pemain pertahanan Czech Republik dan beliau melepaskan tendangan deras ke penjuru kanan gawang gol. Memang cantik.

roman puvlychenko

Jadual perlawanan EURO 2012 pada 13.06.2012 Russia akan menentang Poland di National Stadium Warsaw jam 2.45 pagi waktu Malaysia. Mungkinkan akan ada lagi jaringan gol terbaik selepas ini nanti. Dari siapa pula agaknya?

TehrDemikian kisah 'EURO 2012 | Jaringan Gol Terbaik' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


24 Comments

  1. Juan says:

    malaysia x main ker bro
    Juan baru je tulis kisah Tarikh Bulan Puasa Ramadhan Malaysia 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      Malaysia main lawan Singapura malam tadi
      Kita menang 2 gol kosong

  2. setuju dgn pilihan ni.. :)
    LangkawiHomestay baru je tulis kisah Gunung RayaMy Profile

    1. tehramuan says:

      Setakat ini itu apa yang aku nampak

  3. nurmisnan says:

    eeee… tak nak pk..
    skrg tgh tgk Mesia Vs Spore
    nurmisnan baru je tulis kisah Mahu bina rumah di syurga? buat ni..My Profile

    1. malaysia dah menang dah..hehe
      Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Sony DSC-RX100My Profile

      1. tehramuan says:

        Tahniah untuk Harimau Malaya

      2. hafizmd says:

        Puas hati tgk player Singapura tak dapat kawal game :D
        hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #18 hari-hari mau….My Profile

  4. titan says:

    aku rasa..jaringan safik rahim tadi lagi cantik dari semua gol kat EURO 2012 nih..
    titan baru je tulis kisah Malaysia lebih kacak dari SingapuraMy Profile

    1. tehramuan says:

      Aku sokong
      Memang cantik tadi

      1. hafizmd says:

        Mmg cantik!

        Aku setuju 800 kali…hehe
        hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #18 hari-hari mau….My Profile

  5. Ummi Hanie says:

    alamak… x amik port euro2 nih… :p
    Ummi Hanie baru je tulis kisah Mee Bandung home-made pun best jugaMy Profile

  6. akubiomed says:

    Sepakan percuma yang diambilkan Safik Rahim hebat juga malam tadi.
    akubiomed baru je tulis kisah Coconut Shake pantai KlebangMy Profile

  7. maza says:

    masih belum berkesempatan nak menonton lagi.. masih busy.. heheheh
    maza baru je tulis kisah Muncul sudah, Proses hibernisasi sudah tamatMy Profile

  8. mak lagenda says:

    Jatuhan dr tackel paling tercantik xde ke bro?? klu ada, sila masukkan pengadil yg jatuh dlm perlawanan republic chezh lwn france mlm td bro..

    Keh keh keh
    mak lagenda baru je tulis kisah WORDLESS WEDNESDAY : KAYA??My Profile

  9. Bro Zulkbo says:

    salam..
    semalam nampak gol kedua
    Malaysia vs Singapore pun mantop
    WORLD CLASS !!
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Keputusan Malaysia Vs Singapura 12-Jun-2012 (Video Jaringan)My Profile

    1. hafizmd says:

      Mmg kelas dunia sepakan safiq rahim. Rasanya dia akan pikat beberapa kelab luar nanti….kita tunggu… :D
      hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #18 hari-hari mau….My Profile

  10. cikgu naman says:

    Cikgu suka tengok bola
    hari-hari cikgu tengok bola

    Cikgu dah tido ..jom kita main..hehe
    cikgu naman baru je tulis kisah WW-Safety FirstMy Profile

  11. kimmie says:

    baru nak tengok video jaringan terbaik, tapi video dah di remove pula kat youtube
    kimmie baru je tulis kisah Wordless Wednesday 28: Keputusan Sem IIMy Profile

  12. Mlm ni Holland, Germany dan Portugal turun padang. Semoga ada lagi gol-gol hebat dari superstar2 bola ni nanti.
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Afternoon Tea Di Coffee Bean And Tea LeafMy Profile

  13. naik basikal bersama rakan
    kayuh besama menuju pekan
    Jaringan cantik mendapat sorakan
    Bolos gawang bola dimasukkan

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy spray paint caliper brake disk kereta
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Spray Paint Caliper Brake Disk keretaMy Profile

  14. Aku memang x ada kesempatan nak tengok bola… :(
    Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Giveaway Buku PTS Pilihan SayaMy Profile

  15. selalu layan 1/2 jam pertama yg 1st game jek, pastu tido… bangun pg sok tanya hb result, ahahahahaha
    melatiqistyna baru je tulis kisah Mutiara Kata…My Profile

  16. ProfHariz says:

    Spain menang besar awal pagi tadi cikgu !
    ProfHariz baru je tulis kisah JUARA EURO 2012My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun