EURO 2012 | Apa Yang Pertama

euro 2012

Hari ini maka bermulalah kempen EURO 2012 dengan tumpuan banyak diberikan kepada tuan rumah Poland. Tetapi bermain di tempat sendiri dengan ribuan penyokong setia gagal memberi kelebihan kepada Poland apabila hanya mampu seri dengan Greece.

Perlawanan Poland [1] vs [1] Greece berlangsung di National Stadium Warsaw. Perlawanan antara Russia [4] vs [1] Czech Republic pula dilangsungkan di Municipal Stadium Wroclaw.

Aku tidak mahu mengulas apa-apa mengenai kedua-dua perlawanan, keputusan perlawanan atau bagaimana penjaga gol Poland selamatkan satu tendangan penalti. Aku hanya mahu berkongsi sedikit maklumat mengenai apa yang pertama dalam EURO 2012 kali ini.

Negara tuan rumah pertama Poland
Stadium pertama digunakan National Stadium Warsaw
Perlawanan pertama Poland vs Greece
Pengadil perlawanan pertama Carlos Velasco Carballo
Pasukan pertama sepak mula Greece
Tendangan percuma pertama Avraam Papadopoulos
Tendangan sudut pertama Ludovic Obraniak
Offside pertama Fanis Gekas
Handball pertama Jakub Błaszczykowski
Penjaring gol pertama Robert Lewandowski
Pemain pertama dikeluarkan Avraam Papadopoulos
Pemain gantian pertama Kyriakos Papadopoulos
Pemain pertama terima kad kuning Sokratis Papastathopoulos
Pemain pertama terima kad merah Sokratis Papastathopoulos
Penjaga gol pertama terima kad merah Wojciech Szczesny
Pasukan pertama dapat penalti Greece
Pemain pertama gagal penalti Giorgos Karagounis
Penjaga gol pertama selamat penalti Przemyslaw Tyton
Negara pertama menang Russia
Negara pertama kalah Czech Republic
Negara pertama terkeluar Ireland

Hanya sekian laporan yang pertama mengenai EURO 2012 dari Tehramuan.Com kali ini. Aku percaya ada banyak lagi apa yang pertama tapi hanya itu sahaja yang sempat aku tulis. Pastikan jadual perlawanan EURO 2012 ada bersama. Jumpa lagi dan jangan lupa untuk tidur. Hehehe…

TehrDemikian kisah 'EURO 2012 | Apa Yang Pertama' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


28 Comments

  1. Cik Siti says:

    diaorang main awal pagi tadi… patutlah Cik Abang bukan main lagi tak tidur…

    1. tehramuan says:

      hehe
      memang sampai ke subuh tu, cik siti

      1. hafizmd says:

        elok sangatlah…terus kejut isteri bagun subuh…jemaah sama2 :D
        hafizmd baru je tulis kisah Pohon 12 Ranting?My Profile

          1. Memang la… Tak tengok sbb balik keje dah lelap…
            Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Giveaway Buku PTS Pilihan SayaMy Profile

  2. energy says:

    owh, tidur dengan nyenyaknya. tak tengok bola pagi2 buta :D
    energy baru je tulis kisah Kesan Turun Naik Harga Minyak Mentah Dunia Ke Atas Penentuan Tarif Elektrik di MalaysiaMy Profile

    1. tehramuan says:

      memang tidur adalah lebih bagus
      tapi dah kaki bola ni
      mereka memang sanggup korbankan masa tidur
      hehe

      1. hafizmd says:

        hehe..tak dapek den nolong :D
        hafizmd baru je tulis kisah Pilihan Lelaki Kacak:Juara EURO 2012My Profile

  3. xdpt tgk perlawanan pertama kerana hujan lebat mencurah2..astro x dpt signal..huhu
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Ralat : RON95 Lebih Mahal Dari RON97?My Profile

  4. hatiputera says:

    nak tengok bila portugal main jer,,hahaha..power nyer russia.
    hatiputera baru je tulis kisah Cakap Siang Pandang-PandangMy Profile

  5. iza says:

    Assalam..
    Hubby saya susah nak tidur malam,
    dalam masa yg sama dia tak minat bola…hehe..
    iza baru je tulis kisah Kacang CerdikMy Profile

  6. memang terbukti kaki bola. ape yang pertama semua dapat senaraikan. huhu

    1. hafizmd says:

      itulah..mmg terbaiklah…bila dah minat…ape saje boleh….trbaik!
      hafizmd baru je tulis kisah Pilihan Lelaki Kacak:Juara EURO 2012My Profile

  7. Kawe cuma tgk selected teams jer mcm England, Spain dan Holland. Yg lain2 tu terpaksa skip atau tak cukup tido nanti.
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Desa Dairy Farm Mesilau Highland KundasangMy Profile

  8. Nazri says:

    Nak tengok bola ni kena ada geng, baru best bagi ulasan
    Nazri baru je tulis kisah Youngest Life Time MDRT MemberMy Profile

  9. rahman says:

    mutu pengadilan dah di pertikaikan semasa sepak mula… ni yg mereka mahukan… drama dan drama .. huhu
    rahman baru je tulis kisah Makan malam di Restoran Aroma Ikan Bakar Pantai JeramMy Profile

    1. hafizmd says:

      mcam kes belanda lah ni…hehe…

      patut dapat penalti, tp pengadil pandang lain mase tu…hahaha
      hafizmd baru je tulis kisah Pilihan Lelaki Kacak:Juara EURO 2012My Profile

  10. mak lagenda says:

    Inilah penyebab utama la laki mak sanggup tido dpn tv smlm! Cissssssss…
    mak lagenda baru je tulis kisah DATING WITH MEISYA DAN KISAH MAK YANG KEPOHCIMy Profile

  11. titan says:

    malam ni ada game tak?
    titan baru je tulis kisah Nasi Ayam Madu Empat..My Profile

    1. hafizmd says:

      tiap2 malam ada game…sila duduk depan tv bermula pukul 12 malam hingga 5 pagi….

      sekian :D
      hafizmd baru je tulis kisah Pilihan Lelaki Kacak:Juara EURO 2012My Profile

  12. putera-malam says:

    Denmark mengejutkan belanda 1-0 pulak ,,,,
    putera-malam baru je tulis kisah Siapakah Lelaki Kacak MalaysiaMy Profile

  13. Hafizul says:

    Haha..sana sini euro..demam euro dahh..kalau dah minat kan, tahu satu persatu la..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Sukarnya Menambat Hati GoogleMy Profile

  14. Tak kiralah sape yang pertama atau yang kedua,yang penting England takkan jadi juara untuk edisi ni dan sampai bila-bila..haha
    Pejuang Kesenian Extreme baru je tulis kisah Tiz Zaqyah Menyanyikan Lagu Someone Like YouMy Profile

    1. hafizmd says:

      tu dia…mau marah fan england…

      ada fan england tak? sila angkat tgn
      hafizmd baru je tulis kisah Pilihan Lelaki Kacak:Juara EURO 2012My Profile

  15. zulkbo says:

    salam..
    info yang baik
    buat peminat EURO 2012
    kali nih..sapa lah JUARA agaknya?
    zulkbo baru je tulis kisah Live EURO 2012 : Live Streaming | Live Online Di TV3My Profile

  16. kulanz says:

    Perlawanan pembukaan dan kedua aku sempat tengok live.. sampai kesiangan tak tidur.. lepas ni dah tak boleh tengok terutama perlawanan jam 2.45 pagi sebab cuti dah habis :D
    kulanz baru je tulis kisah Sekitar UEFA EURO 2012My Profile

  17. Siapa buat research ehhh. Fakta2 yg menarik utk di baca. well done cikgu
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Desa Dairy Farm Mesilau Highland KundasangMy Profile

  18. termenung lama melamun termangu
    merawang jauh layan perasaan
    Pesta Euro12 mmg ditunggu
    Warung mamak tempat sasaran

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy spray paint caliper brake disk kereta
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Spray Paint Caliper Brake Disk keretaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun