Entri Komen dan Blogwalking

menerjah blog dan baca entri
berbulan minggu berhari-hari

banyak cerita banyak kisah
habis masa penat dan lelah

cerita duka jiwa pun terasa
cerita suka hati pun gembira

bukan blogger tegar

menulis komen selepas dibaca
bermacam pula hendak dikata

mungkin ada tersalah faham
jangan terasa usahlah geram

tambahlah pula blogwalking
kepala jadi semakin pening

ada kunjungan tidak berbalas
bukan sombong atau pun malas

terkadang masa sangat cemburu
selesaikan mana penting dahulu

badan juga perlukan rehat
anak isteri perlukan sahabat

jiran tetangga perlu disapa
rakan taulan tidak dilupa

sunat dan wajib mesti dibuat
hidup di dunia perlu beringat

salam sayang untuk semua
berblog hanya separuh masa

TehrDemikian kisah 'Entri Komen dan Blogwalking' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


70 Comments

  1. puteri says:

    versi kekasih separuh masa ke,,,?
    he.he.he

    apa cerita di Galas?

    ♥♥♥ Entry Puteri Terkini:
    “Tesis gue,,,”

    1. tehr says:

      ya la tu agaknya, puteri :)
      tapi bukan kekasih gelap. k

      dua2 menjadi milik BN

      1. puteri says:

        itu dunia gelap
        ohho
        puteri baru je tulis kisah galas- batu sapiMy Profile

  2. Cik Siti says:

    saya komen dengan entri yang saya boleh komen…. mana yang sempat saya komen mana yang tidak dok jejak kat shoutbox je
    Cik Siti baru je tulis kisah Kenangan dulu-duluMy Profile

    1. tehr says:

      mana yang sempat dan termampu

      1. Cik Siti says:

        tapi komen pun kena jaga sensitiviti…. takut terguris hati…
        Cik Siti baru je tulis kisah Kenangan dulu-duluMy Profile

  3. etomyam says:

    komen dah jadi perencah yg menyedapkan lagi rasa berblogging. macam ajinomoto jugak le kot hehe
    etomyam baru je tulis kisah Habis Punah- Rosak- Hancur Dan MusnahMy Profile

    1. tehr says:

      komen pembaca memang memberi semangat dan melengkapkan entri
      aktiviti yang sangat sihat bagi sebuah blog

      1. etomyam says:

        betul sangat tu, komunikasi dua hala lebih syok berbanding sehala. kalau idak jadilah ia macam baca surat kobar aje :D
        etomyam baru je tulis kisah Malaysia Di Tangga 16 Pengguna Facebook DuniaMy Profile

        1. tehr says:

          aku baca online je, bro
          dah bertahun tak beli akhbar :(

  4. wadud says:

    hehehehe..
    betol tu kawan..
    bukan aku sombong ha.. :p
    wadud baru je tulis kisah Abah bagilah balik tangan Ita ish ishMy Profile

    1. tehr says:

      tu la pasal, wadud

  5. sud@is says:

    sama juga cam tehr kalau terlebih komen harap maaf
    sud@is baru je tulis kisah Kenapa Restoren MamakMy Profile

    1. tehr says:

      terkurang pun minta maaf jugak, sud@is
      kan? :)

    2. Affan says:

      terlebih? hahah
      Affan baru je tulis kisah Akibat putus cinta- facebook kena hackMy Profile

  6. cikmin says:

    sama lah…berblog dah jadi separuh masa sekarang ni…memang ramai yang tak dapat sapaan cikmin kembali..kesian jugak..tapi apakan daya…. :(
    cikmin baru je tulis kisah Cikmin Chinta Cikgu Maths Silap PeribahasaMy Profile

    1. tehr says:

      nak wat lagu mana kan, cikmin :(

      1. Affan says:

        takpalah, pentingkan mana yg lagi penting lah. nama pun part time blogger kan bro?
        :D
        Affan baru je tulis kisah Akibat putus cinta- facebook kena hackMy Profile

  7. mijie says:

    memang itulah, saya pun separuh masa juga, ada yang mampu dan tak termampu untuk dilakukan
    mijie baru je tulis kisah Apabila hari tua menjelmaMy Profile

    1. tehr says:

      semua perlu faham, mijie
      aktiviti ni bukan seperti hutang yang wajib dibayar

      1. padin says:

        betul, kadang2 aku perasan ada orang menganggap ini sebagai satu bebanan dan hutang yang perlu di selesaikan,

    2. dnoBiz says:

      Biasa la tu Miji,
      Masing masing ada komitmen dan tanggung jawab yang mesti diutamakan

  8. padin says:

    yup, dahulukan mana yang penting dulu…
    ada masa lebih, baru boleh jenguk kawan maya pulak..

    kalau dah ngadap benda ni je, satu kerja pun xjalan..
    keghairahan kena ada, cuma berpada2.. hehehee
    padin baru je tulis kisah Undangan PerkahwinanMy Profile

    1. tehr says:

      kemampuan seseorang memang tak sama, bro
      aku memang tahu benar

  9. Hadi Rofiee says:

    Menariklah. :D

    Mesti bijak bahagi masa, dahulukan mana yang penting dahulu.

    1. tehr says:

      yups,
      mesti pandai pilih yang mana nak didahulukan

  10. dnoBiz says:

    haha..
    ada je idea kau Tehr :D

    sampai bila pun masa takan mencukupi untuk kita

    1. tehr says:

      dah sampai ke kubur pun pasti belum cukup

  11. zulkbo says:

    salam saudara..
    utamakan yang utama dahulu
    rakan blogger selalu memahami
    tidak terasa di dalam hati..ada
    masa jumpa lagi..
    zulkbo baru je tulis kisah Telur Dadar Paling Besar Di Dunia World Egg DayMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      tu la pasal, bro
      harap2 semua faham

  12. zulkbo says:

    tak nampak komen si Suri..
    kesian..blog dah expired ke?
    zulkbo baru je tulis kisah Telur Dadar Paling Besar Di Dunia World Egg DayMy Profile

    1. Affan says:

      Ada je. Ntah ada masalah dgn Wp die kot.
      Haritu die guna blogspot jap. eheh
      Affan baru je tulis kisah Akibat putus cinta- facebook kena hackMy Profile

    2. tehr says:

      ada singgah kat blogspot dia tadi
      masih dalam ujikaji nampaknya

  13. Affan says:

    Komen adalah cara terbaik dan terpuji berblogwalking :D
    Affan baru je tulis kisah Akibat putus cinta- facebook kena hackMy Profile

    1. tehr says:

      ya2
      jom kita sama2 mengomen

  14. Zezebel says:

    Kalau dah busy sangat memang tak de masa nak jengah blog pun, setiap orang ada masa sibuknya tersendiri, tak adil lah untuk kita menilai seseorang itu berdasarkan kepada realiti dia tak balas komen kita, kan? kan?
    Zezebel baru je tulis kisah The World New Oldest TwinsMy Profile

    1. tehr says:

      kata2 zezebel tu memang benar sekali
      setuju sangat

  15. Mohd Hafiz says:

    hmmm… indah amat puisi itu….
    Mohd Hafiz baru je tulis kisah Make Money Online – I Get Back My Glitterati Status From Nuffnang!My Profile

    1. tehr says:

      pantun budak2, hanya 2 kerat je
      thanks

  16. Ismail N says:

    Penat juga komen dan blog walking kan? walaupun tak menapak ke mana-mana… :D
    Ismail N baru je tulis kisah TUTORIAL – Cara Memindahkan Blog WordPress Ke Web Hosting Lain Bhgn IIMy Profile

    1. tehr says:

      ambil masa juga nak baca, nak faham dan nak komen
      buat yang terdaya je

  17. Rozect says:

    huhuhu..
    blogwalking pun leh buat dalam pantun
    salute!!

    1. tehr says:

      macam2 boleh :)
      tak sempurna pun…

  18. belalang says:

    sungguh bermakna pantun di atas…
    tehr mmg terbaek dlm buat pantun…
    belalang baru je tulis kisah Rupanya Nuffnang Sayang SBT-Bhg2My Profile

    1. tehr says:

      aku sebenarnya tak reti nak mengarang, belalang :(

  19. ann says:

    hehehe.. samalah kita.. separuh masa jer.
    ann baru je tulis kisah SighMy Profile

    1. tehr says:

      kekadang sesuku je, ann
      tapi buat juga, kan?

  20. kulanz says:

    kalau dulu blogwalking sekadar tinggalkn mesej di shoutbox.. tapi sekarang ni lebih suka tinggalkan komen di entri..
    kulanz baru je tulis kisah Empowerment dan Delegasi KuasaMy Profile

    1. tehr says:

      betul, bro
      kalau di shoutbox memang rasa tak puas, macam tak cukup ramuan je

  21. ray ban says:

    ini sajak ke puisi bro hehehhe
    ray ban baru je tulis kisah Original wayfarer green lensMy Profile

    1. tehr says:

      puisi ni, bro
      pantun 2 kerat, alaa… pantun budak2 je

  22. akubiomed says:

    Bila buat blog walking janganlah pula harap balasan kerana tidak semua akan buat begitu anggap setiap kali melawat kerana passionate dengan blog
    akubiomed baru je tulis kisah Rasa simpati mangsa Tsunami dan letusan gunung MerapiMy Profile

    1. tehr says:

      yups, memang sepatutnya begitu

  23. kami says:

    kami sokong pendapat bro..
    blog ni hanya hobi di masa lapang, kerja wajib lain perlu diutamakan..
    yang penting kita happy dengan blog kita..:)
    kami baru je tulis kisah Tips Menghadapi BanjirMy Profile

    1. tehr says:

      yups, jangan tambahkan tekanan

  24. gnesop.com says:

    betul tu teh.. kadang2 yg penting perlu utamakan..
    tp jika kelapangan mesti ziarah rakan2.. :)
    gnesop.com baru je tulis kisah Blog Review- HIDUP ADALAH ANUGERAHMy Profile

    1. tehr says:

      memang seronok ziarah blog, macam2 ada…

  25. sangilapi says:

    aku berblogging dan seangkatan dengannya sekadar menyambil :)…..sampai satu masa nanti memang terpaksa ditinggalkan sebab kekangan masa.
    sangilapi baru je tulis kisah tragedi oktoberMy Profile

  26. zik says:

    mana yang termampu.. kadang2 ikut mood jugak.. bila masa dah free… tiba2 mood memang takda… so buat kerja lain.. huhu.. bila sibuk.. duk blogging..hehe.. .. blog nie harus dikunjungi… :-)
    zik baru je tulis kisah The voca people- 100 suara semuanyaMy Profile

    1. tehr says:

      ya le, zik
      mana yang termampu je

  27. kekeke.. memang la blogging tu separuh masa sahaja..

  28. Syafrizal says:

    buat mana yang perlu sahaja…
    blogwalking dan entri komen ni perlukan masa
    makin lama nanti orang akan tertanya-tanya mana pergi lama tak nampak?
    Syafrizal baru je tulis kisah Senaraikan isi-isi artikel anda – Bahagian 4My Profile

    1. tehr says:

      betul, bro
      tak semua mesej dapat dibalas

  29. lost kitty says:

    masa memang tak pernah cukup, kadang2 terlepas jejak kat cbox

    1. tehr says:

      … walau pun kita beli jam banyak2 :D

  30. gayahspears says:

    setuju!!! mane yg sempat terjah ja…
    gayahspears baru je tulis kisah hanya perempuan saja yg paham!!!My Profile

  31. poruman says:

    aku pun nak join blogwalking la… good peom..

  32. keren kak kalo kita blogwalking web jualan saya juga http://www.jaketmurahbandung.com kebanyakan dari blogwalking, maknyussss…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun