Diari Cinta Kita

Cinta Adam dan Hawa dari Syurga ke alam dunia. Cinta jantan betina seringkali membawa banyak bencana. Cinta pada harta membuatkan manusia menjadi gila. Cinta pada dunia takut mati berjumpa DIA.

C.I.N.T.A

Cinta hanyalah satu perkatan yang dibentuk oleh cantuman lima abjad. Abjad dan perkataan yang sedikit pun tidak memberi erti kepada manusia buta yang tak tahu membeza dan menilai apa makna cahaya yang menerangi alam maya.

intai

tak baik mengintai anak dara orang

Cinta buta tak sama dengan Cina buta.

Cinta umpama cendol. Tak sedap dimakan kalau tak cukup ramuan. Lagi tak enak dinikmati kalau salah ramuan. Lagi teruk dan menjadi tidak berguna andai salah simpan dan salah tempat letaknya. Lagi bertambah tak berguna kalau ramuan dan cendol dah tercampur dengan bahan terlarang. Rosak!

Pilih gerai cendol yang paling bersih!

TehrDemikian kisah 'Diari Cinta Kita' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


26 Comments

  1. Ismail N says:

    Cinta itu perasaan bukan perasan. :D Perasaan itu yg penting dan bukannya hawa nafsu yg disalah ertikan dengan cinta.

    Adehhh..

    Kawe mahu pi download lagu Xpedisi jap…
    Ismail N baru je tulis kisah Best Outdoor Travel Adventure Places From Six ContinentsMy Profile

    1. suri says:

      haa..mau layan perasaan jugakah bro ismail N?
      suri baru je tulis kisah Cara Mudah Menjahit Baju Kurung Sekolah AnakMy Profile

      1. TehR says:

        hari ni macam nak layan perasaan malas je
        hujan ni

  2. suri says:

    tapi cahayacinta saya dah lama ada kat sini heee
    suri baru je tulis kisah CPUV Campaigns Nuffnang 16_ 2013My Profile

    1. TehR says:

      terima kasih banyak kerana sering datang bagi semangat

  3. suri says:

    sungguh tak suka kalau cendol kurang hijaunya yang banyak ais sahaja hu..
    suri baru je tulis kisah Cerita Adik Epar Dalam KeretaMy Profile

    1. TehR says:

      haha, pindah je ke gerai sebelah

  4. Hafizul says:

    Apa kaitan cendol dengan cinta buta??hahaha
    Hafizul baru je tulis kisah Cara Menaikkan Trafik BlogMy Profile

    1. TehR says:

      haha
      aku sendiri pun yang keliru

  5. papa mifz says:

    boleh pulak cinta diibaratkan cendol yer…hehe
    papa mifz baru je tulis kisah Gambar Sekitar Majlis Persandingan Nora di IjokMy Profile

    1. TehR says:

      cendol yang sejuk dan nyaman
      daman semua tu

  6. KedaiBaru says:

    Cinta yang suci dan iman yang hakiki insyaallah akan membawa ke syurga
    KedaiBaru baru je tulis kisah Asid Dalam Badan Punca Kencing ManisMy Profile

    1. TehR says:

      insyaallah
      aman dunia akhirat

  7. akubiomed says:

    Suka gambar kucing mengintai disebalik pagar batu. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Koleksi kereta mewah Cayman S dan Cayenne percumaMy Profile

    1. TehR says:

      memang macam tu gayanya alim kucing

  8. Cik Siti says:

    Teringat pulak lagu C.I.N.T.A nyanyian XPDC… hehehe…
    Cik Siti baru je tulis kisah Kastel 2013My Profile

  9. hatiputera says:

    Cinta allah cinta abadi.

  10. Asyrof Asri says:

    Cinta itu suci bila kita gunakan dengan betul. :)
    Asyrof Asri baru je tulis kisah Ustaz Kazim Elias – Kalau Dah JodohMy Profile

  11. titan says:

    payah gua nak cakap bab-bab cinta nih. aishhhh..
    titan baru je tulis kisah Kid Success.My Profile

  12. kakiblog says:

    ha..ha..mendalam sungguh maksudnya tu!
    kakiblog baru je tulis kisah Pelancaran Segmen Baru: Sembang KerjayaMy Profile

  13. haha. cinta buta tu den suka. banyak member yang dah kawin tapi perangai macam belum kahwin je. aneh!
    khairul asrol baru je tulis kisah Islam, Muslim dan Melayu. Jangan Tersalah Sangka.My Profile

  14. wahhh jiwang pulak entri kali ini hehe cintan cantun nampak
    Khairul Zamri baru je tulis kisah Back After DownMy Profile

  15. dja@sishaza says:

    Cendol kena lemak santannya baru umphh…sama macam cinta,kena cukup perencah. Kalau tak sekerat jalan laa nmpk gayanya
    dja@sishaza baru je tulis kisah MULAKAN DARI SEKARANGMy Profile

  16. BukhariMalek says:

    hahah.. apa kaitan dengan cendol pulak? hahaha
    BukhariMalek baru je tulis kisah Megah Berdiri Tak Berkaki……My Profile

  17. Lyn™ says:

    Jom makan cendol bakar. Cendol bakar ???
    Hehe…bukan kerana cendol tu dibakar tapi kerna nama tuan punya gerai tu BAKAR. ( Bila cinta dah hangus confirm hati terbakar ).
    Lyn™ baru je tulis kisah Bagaimana menangani serangan jantung ketika berseoranganMy Profile

  18. Rina says:

    Ada persamaan antara cendol dan cinta, keduanya sama2 buat kita lumer. kalau cendol lumer di mulut sedang cinta lumer di hati :)
    Rina baru je tulis kisah How To Create A Headline News Slideshow For Website Using jQuery & HTMLMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun