Dialog Tepi Tangga | Suami Kawin Lagi

tangga“Hiii, Makcik Kiah, Makcik Eton. Buat apa tu?”

“Tak buat apa pun. Saja je borak-borak kat tangga.”

“Buat ‘ketupat’ ke? Raya lambat lagi laaa.”

“Eh, budak ni.”

“Anak sapa tu?”

“Tak balik masak ke Makcik Kiah? Kejap lagi laki balik kerja nak makan. Tak kan la nak makan kedai je. Esok-esok nanti laki kawin lagi satu, baru la nak meroyan. Nangis tak berlagu! Ha ha ha.”

“Mulut budak niiiii. Tak padan dengan kecik!”

“Ya la. Tenyeh mulut tu dengan cili baru tau!”

“Nak balik la Makcik Eton. Nak masak megi.”

TehrDemikian kisah 'Dialog Tepi Tangga | Suami Kawin Lagi' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


20 Comments

  1. Busy betul makcik-makcik ni buat ‘ketupat’ sampai nak memasak pun tergendala. hehehe
    Anak Askar Pencen baru je tulis kisah Wordless Wednesday: Makan Durian pakai SuduMy Profile

  2. haha aku masih tak faham ni, adehh gmbar pun cam xde kaitan je haha
    Khairul Zamri baru je tulis kisah Contest SEO EridyMy Profile

  3. titan says:

    pehh..siapa yang sibuk bertanya macam-macam tuu.
    titan baru je tulis kisah Contest SEO Eridy – Teknik dan Taktikal.My Profile

  4. AUC says:

    kalu tu la gayanya memang suami cari yg lain :)
    AUC baru je tulis kisah Contest SEO EridyMy Profile

  5. Lyn™ says:

    haha…teringat lagu ‘ ayahku kawin lagi ‘.
    Lyn™ baru je tulis kisah Bernafas dalam lumpurMy Profile

  6. papa mifz says:

    amboi laser mulut budak tuh…hehe
    papa mifz baru je tulis kisah Batal Jika Banjir BerlarutanMy Profile

  7. Padin says:

    hahaha melompat la kalau kena tenyeh dengan cili….

  8. Cik Siti says:

    hahaha… teringatkan perkataan ‘ketupat’ yang popular masa bulan puasa…
    Cik Siti baru je tulis kisah Tak SalahMy Profile

  9. azura says:

    haih megi je ke mak Kiah… ayam goreng tak ade ke

  10. dja@sishaza says:

    Iah anak siapa laa tu ye ..boleh tahan mulut
    dja@sishaza baru je tulis kisah MENGAPA RAMAI ORANG TAK SUKA HUJANMy Profile

  11. dja@sishaza says:

    Ketupat boleh bertukar jadi lepat nanti…haaa masa tu susah le
    dja@sishaza baru je tulis kisah MENGAPA RAMAI ORANG TAK SUKA HUJANMy Profile

  12. Selalu dengar makcik duk tangga buat ketupat . Tapi sekarang makcik2x dekat taman perumahan lepak kat tembok aja dengar gosip-gosip ni.. :)
    Mohd Azrin Abu Bakar baru je tulis kisah Aduhai David MoyesMy Profile

  13. akubiomed says:

    Siapa yang hendak buka cawangan baru nih. Atau gossip di tepi tangga. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Lawak Ke Der 3 huru hara dengan lelaki cina bernama DouglasMy Profile

  14. ajumohit says:

    hahahaha memang serius bab ni, mintak dijauhkanlah
    ajumohit baru je tulis kisah Contest Kasih Ephyra ~ Phase 1My Profile

  15. waah lucu sekali ceritanya,,,

  16. siap perli lagi.. masak meggi. heee
    ada hati nak tambah satu lagi ke bro. heee
    Hairul Hissam™ baru je tulis kisah Cara Tambah Pendapatan Sampingan Dgn Bisnes Makanan. Kisah Kejayaan Abang Azhar.My Profile

  17. sukma says:

    haa…amik ko bila budak kecik mulut laser…..
    sukma baru je tulis kisah Ulang Tahun PerkahwinanMy Profile

  18. Hafizul says:

    Hahaha..budak tu cari nahas ke tu??haha
    Hafizul baru je tulis kisah Wordless Wednesday #77 – Result Pregnancy TestMy Profile

  19. Arman says:

    Ni nasihat untuk kaum hawa. Aku makan sekali sekala kat kedai boleh lah. Tapi makan masakan isteri. hari-hari mau..
    Arman baru je tulis kisah Review Aplikasi Android Denaihati TerbaruMy Profile

  20. hadeh kalo mals masak laki kau orang ni kene kawin lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun