Dialog Tepi Tangga | Line

tangga“Aik, apa hal masam je pagi-pagi ni. Pasal minyak naik ke?”

Line tak ada.”

“Memang la tak ada line kat sini. Lorong ni pun kecik je.”

“?”

“Kalau ko pergi depan simpang sana, ada line.”

“??”

“Tapi line putus-putus je la.”

” ???”

Line yang tak putus-putus, ada dekat kampung sebelah.”

“????”

“Kalau dekat selekoh lagi bagus, siap ada double line lagi.”

“Aku citer pasal line internet la.”

“Eh, line internet ke? Ingatkan line kat jalan!”

“Ko nak makan modem?”

“Relek la, bro. Lawak sikit pun dah nak marah. Ha ha ha…”

TehrDemikian kisah 'Dialog Tepi Tangga | Line' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


11 Comments

  1. UmmiKami says:

    Assalamu’alaikum cikgu.. :)

    Biawak Teberau di perigi batu,
    Sawa berjuntai di dahan tinggi;
    Lawak gurau dipagi Sabtu,
    Tertawa sampai tertelan gigi…hehe
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Cermin Ilahi 1….My Profile

  2. Cikgu Hairul says:

    Hutan rimba mana tuh dok bertapa sampai line internet pun tak de? hehehe.
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Malas Membaca Atau Buat-Buat Tak Nampak?My Profile

  3. akubiomed says:

    Mungkin naik angin sebab tidak boleh akses talian perbank kot. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Wifi extender TP-Link luaskan kuasamuMy Profile

  4. papa mifz says:

    tak pasal-pasal dapat makan modem free…hehe
    papa mifz baru je tulis kisah Apa Tempat Best di Johor Bahru…???My Profile

  5. Haha.. Ini boleh buat naik angin ni. Kan dah dapat makan modem free.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Baik Hati Pulak Nuffnang Ni Dengan AkuMy Profile

  6. Hafizul says:

    Haha..mujurlah tak sempat bagi makan modem,..hahaha
    Hafizul baru je tulis kisah Destinasi Honeymoon Impian Kita Semua – BaliMy Profile

  7. Ismail N says:

    kawe punya line internet pon kena potong wehhh.. Tinggal yg kat rumah jer.. Mau reload yg DiGi ari ni…
    Ismail N baru je tulis kisah I’m On FoxSportsMy Profile

  8. Rina says:

    Terkadang saya pernah juga lemot, apa yang saya pikirkan begitu beda dengan yang dimaksud dengan lawan bicara saya …
    Rina baru je tulis kisah Create Responsive Horizontal Dropdown Navigation Menu with HTML & CSSMy Profile

  9. Lynn™ says:

    Teringat lawak orang FELDA , ” kau pernah try makan spoket tak ?”
    ( spoket motor )…hehehe
    Lynn™ baru je tulis kisah Just my 20 cents ………..My Profile

  10. padin says:

    wah rumah dah nak hampir siap ni, ekekee..
    entah bila ada masa lg nk berkunjung ke Kelantan lagi.. :D

  11. capee deh itu mah pasti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun