Dialog Tepi Tangga | Isteri Tak Sokong

tangga
“Aku tengok kamu ni makin lama makin senang.”

“Alhamdulillah.”

“Ada kereta, ada rumah.”

“Rezeki anak-anak.”

“Isteri pula pandai masak, pandai menjahit, pandai macam-macam…”

“Anugerah dan tanggungjawab tu.”

“Apa kamu nak, apa kamu buat, isteri mesti sokong. Selalu bagi bantuan.”

“Tak semua. Ada juga yang dia tak sokong.”

“Tu kamu beli kereta baru tu. Isteri kamu tambah duit, kan?”

“Yups, tapi ada juga yang dia tak sokong.”

“Dulu masa kamu gilakan motor besar. Isteri kamu tak marah juga, kan?”

“Yups, tapi ada juga yang dia tak sokong.”

“Aku nampak semua yang kamu nak, mesti dapat. Isteri tak kisah apa pun.”

“Yups, tapi ada juga yang dia tak sokong.”

Apa lagi yang dia tak sokong?

“Aku nak kawin sorang lagi. Dia tak sokong!”

“Laaa…”

TehrDemikian kisah 'Dialog Tepi Tangga | Isteri Tak Sokong' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


38 Comments

  1. Sebaik-baiknya isteri bukan mak turut.Setiap perkara harus ada pro dan kontra..dialog akhir sekali tak berani komen.
    hanafi abdullah baru je tulis kisah Teknik Gempak : Tulis Entri Blog Secara OfflineMy Profile

  2. fitrah lelaki lah… dah cukup segalanya. mesti nak tambah sorang lagi. biasa la tu.. heee
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Ada yg Dengki kat Hairul ke? Testimonial Pembeli yg Jana RM6K Sebulan bagitawMy Profile

    1. fiezaradzi says:

      hairul, ada niat nak pasang lebih dari sorang ke nanti? hahaha
      fiezaradzi baru je tulis kisah Gambar #sbb2013My Profile

      1. suri says:

        yelah tu kak f.

        depa ckp nk kwin dh kwin tahu ke klu ada hti2 perasaan isteri2 terluka suami tu dpt dosa tau sb tak jaga hti isetri2 sbik mugkin..dosa pun blh tercipta huhu…
        suri baru je tulis kisah Reput FrosMy Profile

      2. Niat tu tak de cik fieza.. tapi ada termimpi… dua tu isterinya.. tapi mimpinya pelik sikit.. sebab bersambung-sambung. heee
        Hairul Hissam baru je tulis kisah Ada yg Dengki kat Hairul ke? Testimonial Pembeli yg Jana RM6K Sebulan bagitawMy Profile

    2. suri says:

      mmg tak reti cuku dan hargai pada sesuatu ar tuh
      suri baru je tulis kisah Reput FrosMy Profile

  3. ambooih??

    kena sokong ke??

    hahah.
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah kebaya dimodenkanMy Profile

    1. suri says:

      apa lgi pi buat usulan kt isteri masing2 heee
      suri baru je tulis kisah KonijntjeMy Profile

  4. cikgu naman says:

    hahahaha

    macam mana nak dapatkan sokongan tu?
    cikgu naman baru je tulis kisah iPhone 5 Berbaloi-baloiMy Profile

    1. hafizmd says:

      Macam mana cikgu? hehehehe
      hafizmd baru je tulis kisah Ceritera 10 Blogger Terbaik Malaysia #SBB2013My Profile

      1. suri says:

        bro hafiz ada hati hee… nak mengadu kt puteri kak f dg segera heee..
        suri baru je tulis kisah Kaki Ulat Buku Bukan Kisah LipaslahMy Profile

    2. suri says:

      cikgu kena buat laporan setebal 500 muka surat
      suri baru je tulis kisah Banyak Makan SabarMy Profile

  5. Nadot says:

    hahahahhaha… tak sabar bace sebab nak tau apa yang tak disokong… hoho.. memang sangat logik isteri tak sokong.. hohoho
    Nadot baru je tulis kisah Tolong Balut Sebelum BacaMy Profile

  6. de engineur says:

    Saper la yg nak kawin lagi satu tu? Penulis article ni ke? Hehehehe
    de engineur baru je tulis kisah Malaysia tops bribery table.My Profile

  7. hafizmd says:

    hahaha…ingat apelah yg tak sokong tadi…

    bab yg tu, mmg sampai bila2 mereka tak akan sokong…

    “isteri penolong kita yg setia”
    hafizmd baru je tulis kisah Ceritera 10 Blogger Terbaik Malaysia #SBB2013My Profile

    1. fiezaradzi says:

      encik hafizmd, harap2 lau ada di hati tu, simpan je la ye.. hehehe
      fiezaradzi baru je tulis kisah Gambar #sbb2013My Profile

  8. fiezaradzi says:

    yg last tu, mmg susah isteri2 nak sokong.. dah bahagia, nak apa lagi? hehheee
    fiezaradzi baru je tulis kisah Gambar #sbb2013My Profile

  9. Bro Zulkbo says:

    salam..
    ha ha..dia mesti sokong..
    syarat madunya mesti jutawan
    jadi no 2 akan jadi
    “puan besar” la lepas tu :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah 10 Pengabaian Kecil Boleh Menjadi Penyebab Kerosakan Lebih Besar Pada Kereta AndaMy Profile

  10. Sharafie says:

    semua benda sokong 1benda je tak..hahaha..nak kawin lagi memang mengamuk la bini tu..itu kalau mintak private jet pun dpat tu..kompom..hehe
    Sharafie baru je tulis kisah 10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile

  11. azura says:

    saper sokong angkat tangan
    azura baru je tulis kisah Rumpai Laut CollagenMy Profile

    1. suri says:

      klu saya baling senduk dri jauh haaa :P
      suri baru je tulis kisah Bila Bayu Laut MelambaiMy Profile

  12. nazray says:

    ade ke isteri sokong kalau kawin lagi satu. sape ye isteri mithali tu. :D
    nazray baru je tulis kisah Untethered Jailbreak iOS 6.1My Profile

  13. titan says:

    lu tak buat kertas kerja dulu..camana nak sokong maa..
    titan baru je tulis kisah Teh O Ais Laici.My Profile

  14. eiela says:

    aish,,takpatut2. elok la isteri tuh tak sokong.
    eiela baru je tulis kisah Halia Menghilangkan Angin Dalam PerutMy Profile

  15. papa mifz says:

    rasanya tak ramai isteri yang sanggup dimadukan…:)
    papa mifz baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Perbezaan Pada Hari LahirMy Profile

  16. ghost writer says:

    haha! bab kawen sorang lagi bukan takat sokongan, nak bagi dia dengar pun berjaga-jaga. ayat nak kena berkias.
    ghost writer baru je tulis kisah pembunuh lipat masaMy Profile

  17. Longoi says:

    ambuiii.. menggatai dahh.. hahaha, Insya’Allah lw ade rezeki nnti.. dapat la dua. wakaka..
    Longoi baru je tulis kisah 99-nen no Ai ~ Japanese Americans Japanese Drama English SubMy Profile

  18. Arrazi says:

    Memang tak sokong la kalau dah berkorban macam tu sekali. Hehe :) Memang mengada yang suami tu.
    Arrazi baru je tulis kisah Ujian Makanan Orang BerjayaMy Profile

  19. UmmiKami says:

    Tumpang lalu,

    Putih kulit disimbah acid,
    Sudah berkali kami perhati;
    Lebih duit tambah masjid,
    Isteri mithali suami tak reti. :)
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Lembab Dan Lembap..My Profile

  20. UmmiKami says:

    Seorang isteri tidak terjaga,
    Inikan pula nak tambah tiga.. :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Lembab Dan Lembap..My Profile

    1. suri says:

      bila isteri mintak beli satu brg pun terkadang suami mals nak layan hurm…
      suri baru je tulis kisah Reput FrosMy Profile

  21. suri says:

    haa tu mmg dia tak sokonglah nak kena hempuk ko hapar?
    suri baru je tulis kisah Reput FrosMy Profile

  22. Hamdan says:

    Yg satu tu, mmg isteri tak sokong la. hohoho…

  23. yas says:

    Hehehe…bab2 tu mmg payah la isteri nak sokong…..kalu sokong kang takut bawak rebah lak…:D
    yas baru je tulis kisah Kenaikan Gaji Minimum 2013 | Apa Cerita ?My Profile

  24. hairulafiz says:

    ooo itu patutlah isteri tak sokong…
    hairulafiz baru je tulis kisah Wordless Wednesday #14 : Macam-macam halMy Profile

  25. Hahahaha…. Susah nak dapat isteri yang sokong kahwin lagi tu…. :)
    Malaysia Coin baru je tulis kisah Kalau takut dilambung ombak, Jangan….My Profile

  26. Amirez says:

    tak boleh nak cakap apa dah ayat last tu hehe
    Amirez baru je tulis kisah 10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile

  27. akubiomed says:

    Soalan yang payah hendak mendapat jawapan daripada isteri. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Sudah cukup sudah dengan spammerMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun