Dialog Tepi Tangga | Duduk Rumah

“Kamu tak gi kerja ke hari ni?”

“Tak.”

“Ambil cuti ke?”

“Tak. Aku dah berenti.”

“Eh, kenapa pulak berenti kerja?”

“Ah, malas. Gaji sikit je. Mana nak cukup makan. Tambang gi kerja pun dah berapa.”

“Tak apa la… Nanti cari kerja lain.”

“Tak mahu dah aku cari kerja. Buat penat je.”

“Pulak.”

“Aku nak duduk rumah je sampai bila-bila.”

“Bugus juga tu. Duduk rumah pun boleh dapat duit. Boleh buat bisnes dari rumah!”

“Aku nak duduk rumah je, bukan nak bisnes.”

“Molek sangat la. Lapar nanti boleh makan pintu, makan tiang. Kalau tak cukup, kepala tangga ni pun boleh dimakan!!!”

“@#$%&”

TehrDemikian kisah 'Dialog Tepi Tangga | Duduk Rumah' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


20 Comments

  1. Eizil says:

    Kalau nak duduk rumah tu dah okay, tapi kalau nak duduk rumah tak nak buat apa2 langsung tu… itu adalah benda yang tak bagus… :D nak makan pasir pun tak mampu kalau camtu… huhuhu
    Eizil baru je tulis kisah Perihal keselamatan laman sesawangMy Profile

    1. pasir pon skang dh mahal..apatah ag batu..hehe
      Jebeng Otai™ baru je tulis kisah 66 Cubaan Hack Dalam 5 HariMy Profile

  2. Cik Siti says:

    kalau perempuan tu kira ok. kalau lelaki? payah nak cakap.
    Cik Siti baru je tulis kisah mee hoon goreng sicilikMy Profile

  3. UmmiKami says:

    Melentuk khemah melayang tangki..
    Lebar titi membelah kiri..
    Duduk rumah goyang kaki…
    Lapar nanti makanlah jari….

    Jangan marah na..^^
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Berpantun Berjual Beli…My Profile

  4. iza says:

    Assalam..
    Boleh ke nak duduk rumah saja2?
    iza baru je tulis kisah CardiganMy Profile

  5. fiezaradzi says:

    kira ni malas tahap paling tinggi ni..haha.. duduk rumah goyang kaki, de org tanggung, tak pe jugak, lau tak de, parah…
    fiezaradzi baru je tulis kisah Kaum MuktazilahMy Profile

  6. Amirez says:

    duduk rumah tak nak buat apa2, nak beli dedak makan tengahari pun tak lepas haha
    Amirez baru je tulis kisah Kempunan Durian CrepeMy Profile

  7. Cakap sama sapa tu? he he.. anak tycoon ker?
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Get Pep, Roman!My Profile

  8. titan says:

    setat dah ramai orang main dialog-dialog nih. haha..
    titan baru je tulis kisah 17 cara untuk tambah banyak Google Plus (G+) vote.My Profile

  9. papa mifz says:

    Kalau nak duduk goyang kaki jer mmg dasar pemalas tahap gaban nih

  10. de engineur says:

    Klu malas buat kerja, Tak payahlah makan.
    de engineur baru je tulis kisah Treat every victim equally – Marina MahathirMy Profile

  11. Mus says:

    kalau dah berkeluarga pasti akan menyusahkan
    Mus baru je tulis kisah (Gambar Instagram) Kisah Ke Kebun Buah Tarap Di Kg. Baru Saub, NabawanMy Profile

  12. anjangman says:

    Kalau rumah pandai cakap, dia halau budah ni dari rumah.
    anjangman baru je tulis kisah Harga Minyak di Petronas dan Shell ?My Profile

    1. suri says:

      umh dulu ada serambi mmg syok duduk time mlm2 sejuk jer d tiup angin ahaks..
      suri baru je tulis kisah The EndMy Profile

  13. Norizwan says:

    kalo ada orang sara dia takper la huhu…itu pun kalo sanggup sara dia…
    Norizwan baru je tulis kisah 3 blog pilihan terbaikMy Profile

  14. suri says:

    salam haa..mkn apa blh d makan sah2 mmg pemalas tu

  15. donnyien says:

    Hello bro,
    bekerja adalah sebahagian dari kehidupan, Tuhan tidak suka kepada orang yang malas.
    donnyien baru je tulis kisah Akhir dari kebencianMy Profile

  16. ohcikgu says:

    uikkk..marah nampak gayanya.. :)

  17. Bro Zulkbo says:

    salam..
    dasar pemalas..memang nak kena
    makan tangga la jawabnya..he he
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Femina Channel : Its All About WomenMy Profile

  18. akubiomed says:

    Kalau tak kerja mana datang hasil. Kalau duduk rumah sekali pun perlu usahakan sesuatu untuk mendatangkan hasil. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Piala AFF Suzuki 2012 layu pagi Isnin bersama Harimau Malaya.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun