Dialog Tepi Tangga | Dedah

tangga

“Budak mana tu?”

“Budak tepi sungai hujung kampung. Kemarin naik motor dengan jantan mana, ntah.”

“?”

“Yang herannya, mak bapak pulak tak larang. Buat-buat tak nampak je perangai anak tak senonoh.”

“??”

“Pernah kena tangkap juga tu, curi make-up kat supermarket. Buat malu orang kampung je. Aku pun malu.”

“???”

“Pakai baju tak cukup kain pulak tu. Teruk benar nampak. Dedah sana, dedah sini.”

“Ko pun sama, suka dedah sana sini!”

“Eh, aku tak dedah aurat la.”

“Aurat dah ok. Mulut ko tu yang suka dedah aib orang!”

“@#$%&”

TehrDemikian kisah 'Dialog Tepi Tangga | Dedah' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


30 Comments

  1. tips says:

    terima kasih.. mengingatkan
    tips baru je tulis kisah Terapi Stress Petang Isnin Dengan Angkat beratMy Profile

  2. Juan says:

    banyak juga makna “dedah” ni yer, hehe
    Juan baru je tulis kisah Resepi Satay Ayam – Pilihan Selera MalaysiaMy Profile

    1. Juana says:

      Saya setuju dengan Anda Juan

  3. azura says:

    ahli mesyuarat tingkap
    azura baru je tulis kisah Tiga Tahun LagiMy Profile

    1. chii says:

      heheh…teringt dulu chii pernh jd ahli mesyuarat tingkap..tp xde la dedah mcm kes cikgu teh :p
      chii baru je tulis kisah Kebersihan adalah sebahagian daripada ImanMy Profile

  4. padin says:

    wakakaka… amekaw!! kena batang hidung sendirik

  5. Bro Zulkbo says:

    Salam..
    ermmmm……
    AMBIK KO!
    tepat ke batang hidung..
    he he..
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan DiRaja Puteri Sultan Brunei 2012My Profile

  6. kena balik.. sama2 dapat dosa…
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Petua Ubat Gastrik | Dugaan Kedua Rumah BarukuMy Profile

  7. hatiputera says:

    suatu pembelajaran yang bermakna.aib orang kena jaga.
    hatiputera baru je tulis kisah Memancing di Tukun Parit SemerahMy Profile

  8. ghost writer says:

    aku rasa semua sudah orang boleh jadi wartawan kontemporari masyarakat. mendedahkan kepincangan komuniti dan diri sendiri.
    ghost writer baru je tulis kisah hold the lineMy Profile

  9. sud@is says:

    menagata dulang paku serpih
    sud@is baru je tulis kisah Sila BeraturMy Profile

  10. Naziman says:

    hahaha. Suka akhir cerita. Ingat kan nak mengumpat ja. Last-last kena batang hidung sendiri.

  11. yas says:

    Hehehe….amik ko…last2 dedah mulut gak yg kena…ingatkan nk citer pasai apa td….tergelak juga dibuatnya…
    yas baru je tulis kisah Tahniah Buat Shila Amzah – Juara Asian Wave 2012My Profile

  12. zool says:

    terbaek ayat ni.. orginal ke atau rekaan?
    zool baru je tulis kisah Beli helmet dan kunci motosikalMy Profile

  13. Amirez says:

    betul sangat2 tu bro. kadang2 kita tak sedar kita dah dedahkan aib orang lain. walaupun orang tu buat jahat, tapi kita seboleh2nya jangan dedahkan aib dia kalau tak nak aib kita pun didedahkan nanti
    Amirez baru je tulis kisah Kemalangan Ngeri di Ayer KerohMy Profile

  14. donnyien says:

    Mind your own business~ jangan jaga tepi kain orang.. buat tak tau ke kan bro ;)
    donnyien baru je tulis kisah Review: Everyday Is A Lucky Day With Luckybid.com.myMy Profile

  15. Cik Siti says:

    anyam ‘ketupat’ memang best! tak sedar rendang tu dah kering. silap haribulan orang lebih kuat anyam ‘ketupat’ pasal kita…. sekali orang mengata, sepuluh kali orang dok umpat kita
    Cik Siti baru je tulis kisah Pukul 3 malam….My Profile

  16. kimmie says:

    ketupat cecah rendang….tu yg tak sedar duduk di tangga lama – lama
    kimmie baru je tulis kisah Email satu bentuk cara penipuanMy Profile

  17. akubiomed says:

    Sekali kena bahasa. Kuman diseberang laut nampak, gajah dihadapan mata tak nampak.
    akubiomed baru je tulis kisah Selamat Hari Lahir Abang KoningMy Profile

  18. mane die tau semua cerita??? isyh

  19. cikgu naman says:

    hari tu ada intai jawapan salah seorang pelajar SPM tengah jawab trial BM

    paku sepah paku sepih
    cakap orang dia yang lebih

    hehe..sesuai jugak dengan situasi ni ;)
    cikgu naman baru je tulis kisah Cara Mengembalikan Semangat BerbloggingMy Profile

  20. kakyon says:

    kekadang dia tak perasan apa yang diumpat sebenarnya berkait juga dengan diri sipengumpat..
    kakyon baru je tulis kisah Guilin hari pertama part 3My Profile

  21. rahman says:

    kalau nampak ada sesuatu yang tak kena baik kita tegur sendiri dari menjaja cerita keliling kampung tapi langsung tiada tindakan pencegahan.

  22. Adehhh…. terkena balik!
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah China-Made Product And RM2.50 LEGOMy Profile

  23. shraqs says:

    Memulangkan paku buah keras nampaknya tu :)
    shraqs baru je tulis kisah Kos Penghasilan iPhone 5 Sekitar $207 – $238My Profile

  24. beckhr00y says:

    dedah mulut tu susah nak tutup
    beckhr00y baru je tulis kisah Sertai Program Exabytes 100 Blogger Ads ProgramMy Profile

  25. chii says:

    ‘perangai dedah ni yg slalu org x nampak..kalau had dedah2 baju tu..nampak sgt ketara :)
    chii baru je tulis kisah Kebersihan adalah sebahagian daripada ImanMy Profile

  26. tips says:

    kerana mulut badan binasa..

  27. dja@sishaza says:

    Duduk ats tangga smbil ‘nganyam ketupat’ mmg seronok. nak2 pula yg diumpat didedah tetiba je lalu. Spontan tukar tajuk…ohhhh. Hahaha :D Dosa mau igt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun