DG Prepaid Broadband

DG Prepaid Broadband For PC & Tablet dari DiGi. Internet lebih pantas, lebih jimat dan tiada komitmen.

‘MARI MELAYARI INTERNET’

Untuk mengaktifkan Kad SIM anda, ikuti langkah-langkah berikut:

TABLET
Masukkan Kad SIM ke dalam slot SIM tablet dan anda boleh melayari Internet dengan serta merta.

MODEM
Langkah 1:
Masukkan Kad SIM ke dalam modem.

Langkah 2:
Anda akan menerima makluman menerusi isyarat 3G.
Gunakan penetapan berikut:
APN: 3gdgnet
Access number: *99#
Username: <none>
Password: <none>

Langkah 3:
Komputer anda akan mengenal pasti modem secara automatik dan connection manager akan dipaparkan. Seterusnya, klik butang ‘connect‘ dan anda boleh mula melayari internet.

dg-prepaid-broadband

Setelah 3 minggu aku berada di rumah emak tanpa internet di kampung, ada kawan mencadangkan aku untuk dapatkan DG Prepaid Broadband. Malam itu juga aku ke KB Mall untuk dapatkan Kad SIM DiGi dan membolehkan aku lepaskan rindu pada blog. :D Broadband yang biasa aku guna pula tidak mendapat liputan di sini. ‘Manyak sunyi maa…’

Aku sedang online dengan DG Prepaid Broadband For PC & Tablet dari DiGi la ni. Mudah dan memudahkan. Hehehe…

TehrDemikian kisah 'DG Prepaid Broadband' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


46 Comments

  1. Norizwan says:

    Eh? Digi baru pasarkan ker ni…nak cuba la….nak cuba la…terima kasih info ni bro…:)
    Norizwan baru je tulis kisah Mohon kerjasama untuk mengesan Orang hilangMy Profile

    1. tehramuan says:

      sebenarnya aku tak tahu, tarikh sebenar mereka pasarkan
      aku ikut saranan kawan je tanpa banyak soal :D

      kelebihan atau kekurangannya pun aku belum tahu
      setakat beberapa hari ni masih ok je

  2. cik tom says:

    kl kt kpmg ciktom ni pyh skit line dg..
    cik tom baru je tulis kisah 3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

    1. tehramuan says:

      macam terbalik pula ni, cik tom
      kat kampung saya ni hanya line dg je yang agak bagus

  3. Eizil says:

    Setakat ni dah hampir setahun rasanya menggunakan Digi Prepaid Broadband ni bersama dengan tablet, kalau liputan bagus, memang berbaloi-baloi pakai pakej ni, sebab kalau topup RM100 boleh guna untuk 100 hari.
    Eizil baru je tulis kisah Peraturan Lama Blogging yang Akan Membunuh Pembaca – Bahagian 2My Profile

    1. tehramuan says:

      ya la, bro
      rasanya memang berbaloi2 juga dengan cara ni :D

  4. akakcomey says:

    Kota Bharu dah clear n laju line DiGi
    psss…akak dah setahun guna DG prepaid ni…jimaTTTT
    akakcomey baru je tulis kisah Unik lagi pelikMy Profile

    1. tehramuan says:

      lama juga tu
      kami ni baru je cuba

  5. padin says:

    heheh kalau di JB pakai maxis
    kalau di bota pakai celcom ekekeke
    padin baru je tulis kisah Bukan Selalu Bernasib BaikMy Profile

    1. tehramuan says:

      ikut kawasan macam aku juga la ni
      dah terpaksa, nak buat macam mana lagi

  6. akubiomed says:

    Rasanya produk terbaru dari Digi. Adakah prepaid broadband ini hanya untuk tablet sahaja?
    akubiomed baru je tulis kisah Cabaran sebagai peserta SEOMy Profile

    1. tehramuan says:

      bukan hanya untuk tablet, bro
      aku sekarang ni guna notebook

  7. kimmie says:

    khas utk tablet dan PC..erm…menarik ni
    kimmie baru je tulis kisah iPhone 5 gadget impianMy Profile

    1. tehramuan says:

      aku tertarik dengan pakej prepaid dan kerana ada liputan kat rumah emak ni
      kalau tak mahu guna, tak perlu topup :D

  8. hafidz says:

    macam best jer ni.
    nanti nak try survey la, heh ;)
    hafidz baru je tulis kisah WordPress Theme: Minimalis Light By HafidzMy Profile

    1. tehramuan says:

      boleh sangat, bro
      sebagai backup line :D

      1. hafizmd says:

        Kiranya macam beli topup tu ke cikgu? Habis kredit, habislah ek..
        hafizmd baru je tulis kisah Bila Hilang Rasa Takut!My Profile

        1. tehramuan says:

          apa yang dapat aku faham, topup mengikut bilangan hari
          RM1 untuk sehari

  9. tehramuan says:

    pc dan laptop juga boleh
    asal saja ada modem broadband yang sesuai

  10. hafizmd says:

    Macam menarik. Lehla acu cuba try test bila ada perlunya nanti.
    Terima kasih cikgu berkongsi pasal ni =)
    hafizmd baru je tulis kisah Bila Hilang Rasa Takut!My Profile

    1. tehramuan says:

      memang aku sangat perlukannya sekarang ni
      dah sesuai sangat dah :D

  11. kakyon says:

    akk pun guna digi broadband..memang berbaloi..
    kakyon baru je tulis kisah Tazkirah pagi..My Profile

    1. tehramuan says:

      baru tahu je ni
      tu yang baru je cuba guna
      hehe

  12. papa mifz says:

    tuh lah kalau pergi tempat yg takde coverage nih susah kan pada blogger2 sekalian…;)
    papa mifz baru je tulis kisah Lagi Koleksi FM TerbaruMy Profile

    1. tehramuan says:

      blogger tegar memang akan mati akal dibuatnya
      aku ni baru je nak jadi tegar :D
      [entah jadi ke tidak]

  13. azura says:

    oh saya tau ni…cam topup

    1. tehramuan says:

      memang tak salah lagi tu, azura

  14. berkawan dgn org kuning ni..hehe
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Cubaan HackMy Profile

    1. tehramuan says:

      kawan baru :D

  15. cmratu says:

    huhu.. ingat ada info harga sekali.. tapi DIGI kat rumah mertua tak dpt line.. :(
    cmratu baru je tulis kisah 2012 Tahunku Yang KacakMy Profile

    1. tehramuan says:

      harga dg prepaid broadband ni RM1 untuk 1 hari

  16. Mus says:

    terseksa jiwa tanpa internet
    Mus baru je tulis kisah Nikon D7000 Bergabung Dengan Nikon D60My Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      memang terseksa sangat

  17. donnyien says:

    terlepas juga rindu pada blog kan bro.. digi sekarang pun sudah advance maa.. hehe
    donnyien baru je tulis kisah Bersederhana dalam semua perkaraMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups, memang dapat melepaskan rindu, bro

  18. kalau saya tak de internet.. kena lelong lah rumah dan keta.. heee
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Bahaya Minuman Ringan Pada Kesihatan. Tak takut keeeeee…My Profile

    1. tehramuan says:

      betul juga tu
      internet dah jadi sumber pendapatan sekarang ni

  19. ohcikgu says:

    hoho..dah pakai prepaid broadband plakk..hoho..
    ohcikgu baru je tulis kisah 2012 – TahunKu yang kacakMy Profile

  20. Ladfe Amir says:

    jika di rumah ..saya ada streamyx.
    di luar ada sedikit data utk smartphone, bolehlah ber internet seketika.

    aktu ife cuti, dia akan berikan YES broadband utk menjadi kegunaan saya pula
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Wordless Wednesday (Lena Hisap Jari)My Profile

    1. tehramuan says:

      streamyx juga yang betul2 puas hati, bro

  21. BUATBEST ? says:

    kalau berbaloi lajuuuu nak juga try..


    BUATBEST ? baru je tulis kisah 18sx Gadis Wanita Bogel Buat Tatu Di Lubang PunggungMy Profile

  22. Kawe pon pakai broadband DiGi….
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Register Your Starbucks Card Online & Enjoy The BenefitsMy Profile

  23. fiezaradzi says:

    prepaid ek? ok tak? igt nak cari jugak, tapi nak cari yg berbaloi, tapi harga tak mahal.. haha.. leh tak..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Membaca dan Menang Buku PercumaMy Profile

  24. Bro Zulkbo says:

    salam..
    hidup tanpa internet dinihari
    ibarat makan nasi tidak
    bersambal belacan la ye..?
    he he..
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Senget Muka Obama Layan Karenah Warganya (Gambar)My Profile

  25. sumbat je kad sim dah terus boleh guna ye
    sabree hussin baru je tulis kisah Pendapatan Lumayan & Jaminan Masa Depan Sebagai Penulis BlogMy Profile

  26. Nak pilih broadband pun kena tgk liputan dekat kawasan tu jugak. kalau Digi ni laju kira ok la tu. Macam berbaloi je tu kan.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Tazkirah Jumaat | Adab-Adab Menulis Di BlogMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun