Cuba Teka 9

Kontest ringkas Mata Siapa muncul lagi minggu ini buat kali ke-9. Seperti biasa, jawapan perlu diletakkan di dalam kotak komen di bawah. Hadiah yang disediakan bukanlah istimewa, hanya ruangan banner selama 2 minggu di blog tehramuan ini untuk 2 pemenang menggantikan banner pemenang yang lepas.

Kali ini saya berikan sebuah lirik lagu nyanyian Hail Amir yang berjudul ‘Kasih Dan Sayang’ sebagai klu dan panduan untuk meneka. :D

sedalam-dalam laut biru9
dalam lagi cinta daku
sehari tidak bersamamu
semalaman ku terharu

setinggi-tinggi langit biru
tinggi lagi harapanku
kasih dan sayang biarlah berkekalan
hingga di akhir zaman

kalaulah tidak kerana cinta
pudarlah api asmara
kalaulah tidak kerana sayang
kuntuman kasih takkan kembang

apalah guna hanya lagu
jika tidak iramanya
begitu juga apa guna hidupku
jika tidak bersamamu

Pemenang akan dipilih berdasarkan kepada siapa yang terlebih dahulu berjaya meneka dengan tepat. Banner pemenang akan saya buat sendiri mengikut kesesuaian. Tempoh menjawab pula akan berakhir pada 21.05.2011 jam 11.59 malam. Selamat mencuba. :D

TehrDemikian kisah 'Cuba Teka 9' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


17 Comments

  1. decrewz says:

    macam mata fiz fairus je ni… betul tak.. Baik cakap ye..ha3
    decrewz baru je tulis kisah Kemana Hilangnya Budi Bahasa Orang MelayuMy Profile

  2. Remy Ishak ke?

    semua tengah demam nur kasih..haha
    tengkorak emas baru je tulis kisah Senarai lanun yang dihukumMy Profile

  3. p@kcikLie says:

    Aidil Zafuan …matanya buat Rita Rudaini terpikat…bukan kakinya..hahaha agaknya lah!.
    p@kcikLie baru je tulis kisah Ada Orang Mengatakan Payahnya Menjadi Lelaki My Profile

  4. zakuan adha punya mata kot ni ?

  5. alamak komen yang kat atas tu silap la.. tu mata fizz fairus kan
    sabree hussin baru je tulis kisah Bagaimana Menjenamakan Blog AndaMy Profile

  6. toyol says:

    mmg plakon nur kasih ni..
    hehe..
    toyol baru je tulis kisah HANTU LAGIMy Profile

  7. Ismail N says:

    ni kali kawe betul2 tak tahu la bro..
    yg pasti bukan mata kawe…so my guess adalah Tom Cruise :D
    Ismail N baru je tulis kisah Akaun Twitter BaruMy Profile

  8. MDHAFiZ.NET says:

    Ngasrizal Ngasri…ah tembak je lah…mana tau kena..haha :)
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah MDHAFiZNET WordPress Version!!My Profile

  9. sud@is says:

    berkaitan kasih sayang..skrg ni nur kasih..Remy Ishak
    sud@is baru je tulis kisah Terbelakah Guru IniMy Profile

  10. kaizen says:

    Remy ishak… hehehehehe
    kaizen baru je tulis kisah MeNCiNTai DiaMy Profile

  11. Cik Siti says:

    Cik Siti bantai je ni…. Fazley kot???
    Cik Siti baru je tulis kisah Berakit-rakit ke huluMy Profile

  12. mie says:

    fizz fairus kot..
    ehehehee
    mie baru je tulis kisah Nur Kasih The Movie Kini Di PawagamMy Profile

  13. macam Zul Huzaimy… ye x? hehe
    Danial Razali baru je tulis kisah Tips Nuffnang – 1My Profile

  14. akubiomed says:

    Rasa si Remy Ishak jejaka Malaya yang terhangat

  15. Hadi Rofiee says:

    Sudah 4 orang memberikan jawapan yang aku ingin teka. Menanti cuba teka 10 pula. :D
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah Blogger dan JurugambarMy Profile

  16. adele says:

    Remy Ishak..huhuhu
    adele baru je tulis kisah Asas Pembahagian Faraidh Bahagian 1My Profile

  17. Mata nabil?
    Hahahahahaaha…. tak kenal mata ni….
    Sabahan Bloggers Club baru je tulis kisah Nuffnang blog advertising communityMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun