Cuba Teka 8

Kontest ringkas Mata Siapa muncul lagi minggu ini buat kali ke-8. Seperti biasa, jawapan perlu diletakkan di dalam kotak komen di bawah. Hadiah yang disediakan bukanlah istimewa, hanya ruangan banner selama 2 minggu di blog tehramuan ini untuk 2 pemenang menggantikan banner pemenang yang lepas.

8dari johor bahru ke kota tinggi
ke kuala sedeli membawa buku
janganlah takbur meninggi diri
merosakkan hati punah jiwamu

ke kuala sedeli membawa buku
merpati putih ke makam bonda
merosakkan hati punah jiwamu
sanjungan hampa hormat tiada

merpati putih ke makam bonda
seberang sungai perahu tambang
sanjungan hampa hormat tiada
hidupmu seperti kera sumbang

Pemenang akan dipilih berdasarkan kepada siapa yang terlebih dahulu berjaya meneka dengan tepat. Banner pemenang akan saya buat sendiri mengikut kesesuaian. Tempoh menjawab pula akan berakhir pada 07.05.2011 jam 11.59 malam. Selamat mencuba. :D

TehrDemikian kisah 'Cuba Teka 8' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


33 Comments

  1. toyol says:

    mcm aktor yalal chin je kn..
    hehe..
    toyol baru je tulis kisah FAHAMMy Profile

  2. Ismail N says:

    S.M. Salim.. :D
    Ismail N baru je tulis kisah Kereta Mainan RoqMy Profile

  3. mie says:

    nampak macam mata s-. salim je..
    bila tersenyum, mesti macam tu…
    heheheheeee

    1. mie says:

      SM Salim…
      tertinggal “M”..
      hehehee

  4. MDHAFiZ.NET says:

    ish..SM Salim?? xkan ar badul kot…sy td nak jawab tuh..hehehehe..jgn marah aa…

    1. Mus says:

      kalaulah gambar tu badul.. huhu..
      tak mungkin
      Mus baru je tulis kisah Cara Kurangkan 404 Page Not Found Blog AndaMy Profile

  5. benjy says:

    Alamat sukar diduga ni .. clue pun terlalu sempoi … sukar b3njy nak menekanya … isk..isk..isk..
    benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

    1. Mus says:

      dah tahu cara mencari cluenya..
      Mus baru je tulis kisah Kemenangan Milik Caroline AnthonyMy Profile

  6. benjy says:

    Nak lebih mencabar letak sebelah mata je … hahahaha
    benjy baru je tulis kisah THIS IS MY TEAMMy Profile

    1. Mus says:

      perghh… itu terlampau extrem mencabar
      Mus baru je tulis kisah Hannah Memang Suka KameraMy Profile

    2. mie says:

      uihh!!
      sebelah mata umpama letak helaian rambut..
      ahahhaaa

    1. Mus says:

      Sasterawan Negara Dato’ (Dr) Usman Awang
      Mus baru je tulis kisah Cara Kurangkan 404 Page Not Found Blog AndaMy Profile

  7. ghost writer says:

    usman awang…

    diambil dari klu makam bonda.hihi

    kali nih la betul
    ghost writer baru je tulis kisah sayembara jalananMy Profile

    1. dnoBiz says:

      memang betul la Usman Awang hahahaha
      dnoBiz baru je tulis kisah Rasuah – Rasuah Pemusnah Tamadun VideoMy Profile

  8. adah says:

    macam s.m salim je…hehe
    adah baru je tulis kisah Bertambahnya follower Apa tujuan berblogMy Profile

  9. dnoBiz says:

    aku nampak macam sammo hung je hehehh:D
    mata aku memang tak makan saman :D
    dnoBiz baru je tulis kisah Gugurnya Singa Allah – Hamzah Tewas di Tangan WahsyiMy Profile

  10. Gayahspears says:

    hahaha.. aku failed bab teka2 ni :(

  11. sud@is says:

    cuba nasib
    Ghazali Sumantri
    sud@is baru je tulis kisah Doa Anak YangTabahMy Profile

  12. zulkbo says:

    salam..
    kalau tak salah saya
    saterawan negara
    Usman Awang tanpa
    kaca mata..sekarang
    beliau berkacamata..
    :)
    zulkbo baru je tulis kisah 11-11-11 Anda Di Mana AgaknyaMy Profile

  13. jangan-jangan mata Dr Mahathir, tak?
    insan marhaen baru je tulis kisah Alahai Anak Ayah!My Profile

  14. padin says:

    klu dia ada kaitan dengan JB dan sedeli..
    adehh sapa plak nih? huuu

  15. zik says:

    alah dah terlambat… nak jawab jugak… usman awang… huhu…
    zik baru je tulis kisah Khasiat buah-buahan tempatanMy Profile

  16. Cik Siti says:

    yang ini rasa-rasa Cik Siti boleh teka. Sasterawan negara tersohor Usman Awang atau nama pena Tongkat Warrant. dilahirkan di Kota Sedili Johor dan sajak beliau yang paling diingati adalah Ke Makam Bonda….
    Cik Siti baru je tulis kisah Kecilnya Dunia NiMy Profile

    1. padin says:

      memang dah betul agaknya ni huhuu

  17. akubiomed says:

    Saya amat yakin Dato’ Usman Awang. Aduhai lambat lagi :-)

  18. biarpun lambat, takpe..berdasarkan komen blogger lain, memang Usman Awang jawapannya..

    berdasarkan forensik gambar, TE juga tau gambar mana yg digunakan..hehe
    tengkorak emas baru je tulis kisah Unit Siasatan Jenayah BloggerMy Profile

    1. bEe says:

      @TE : hahahaha…… pndainyer ;)

  19. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Selamat Hari Ibu…”Mummy I love You”…
    ~~~~~~~@@@~~~~~~

    Dato M Daut Kilau kot…. masa tak pakai cermin mata bling-bling tu… yang penuh batu permata…. aku agak kut
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tips-tips periksa kereta untuk perjalanan jauhMy Profile

  20. titan says:

    Usman Awang. Final. Tak nak dah guna talian hayat.
    titan baru je tulis kisah Akupun blogger gakMy Profile

    1. zik says:

      teet.. kita tunggu jawapan dari bro teh… huhu
      zik baru je tulis kisah Khasiat buah-buahan tempatanMy Profile

  21. Khidhir says:

    yang duduk johor bahru n kota tinggi tu saya kot.. Ala.. baru baca da due date.. camne ni..
    Khidhir baru je tulis kisah Angry Birds 151 PCMy Profile

  22. bEe says:

    Alamak TERLEPAS SUDAH ;)

    Cikgu jgn lupa buat contest lagi yek!!! :-D
    bEe baru je tulis kisah Dia tidak menangis…My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun