Cuba Teka 5

lagu rock menggetarkan jiwa
lagu nasyid menggetarkan hati
bumi rosak kerana manusia
kita tersepit kerana aktiviti

5Kontest ringkas Mata Siapa muncul lagi buat kali ke-5. Berikan jawapan yang betul di dalam kotak komen.

Hadiah? Iklan banner selama 2 minggu di blog ini untuk 2 pemenang, menggantikan banner pemenang yang lepas.

Syarat? Pemenang akan dipilih berdasarkan kepada siapa yang terlebih dahulu menjawab dengan tepat. Banner pemenang akan saya buat sendiri. Tempoh menjawab akan berakhir pada 26.03.2011 jam 11.59 malam. Hanya 24 jam sahaja. :D

di waktu senja mendengar lagu
atau sesekali mendengar ceramah
apabila manusia berhati batu
dunia di sini semakin musnah

TehrDemikian kisah 'Cuba Teka 5' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


17 Comments

    1. Ismail N says:

      Ya betul.. mmg ler betul.. kawe lambat sampai sini… hu hu.. sedihnya….
      Ismail N baru je tulis kisah Malaysia’s Next Top Model – EXCLUSIVE!My Profile

  1. yas says:

    Kalau nak ikut hati nak teka gak Ustaz Akil tu…tp sbb dh ade yg teka..kasi tuka lak laa….Amy Search!!!
    hehehe…gua “taram” jer tu tehr….
    yas baru je tulis kisah LHDN 2011 Sudahkah andaMy Profile

  2. tips-kurus says:

    mata Encik Dahlan Zainudin!!
    (aci teka byk kali tak bos?)
    tips-kurus baru je tulis kisah 10 MAKANAN Penghapus Bad-Mood!!My Profile

  3. sud@is says:

    kalu ikut klu penyanyi rock dan nasyid
    akhil hayy kot
    sud@is baru je tulis kisah Secucuk Dan SerasiMy Profile

  4. salam. sekadar nak titip doa muga kita semua sejahtera..
    insan marhaen baru je tulis kisah Kesan Positif!My Profile

  5. padin says:

    ustaz akhill hay rawa..
    ada rock dan nasyid di situ ekekee

    1. Ismail N says:

      clue yang menarik… peka betul bro padin ni :D
      Ismail N baru je tulis kisah Malaysia’s Next Top Model – EXCLUSIVE!My Profile

  6. akubiomed says:

    Tekaan saya Ali Xpdc

    1. Mus says:

      mcm Ali XPDC pun ada jugak..
      Mus baru je tulis kisah Anak Kami Kini Dengan Botol Susu Bisphenol A BPA FreeMy Profile

  7. dyea says:

    heheheh mata DSAI la.sbb dia tgh glamer skrng ni..huhuhuh
    dyea baru je tulis kisah Today is my Soul birthdayMy Profile

  8. zik says:

    ustaz akhil hay kot… tapi bro mus sudah jawabnya… huhu
    zik baru je tulis kisah Ragam kucing- Sampai hati aku diperlaku beginiMy Profile

  9. toyol says:

    yg pasti bukan dato’ m.daun kilau..
    hehe..

    dahlan zainuddin kot..

    x nmpk kening la..
    ustaz akil kening lebat..
    toyol baru je tulis kisah JAWAPAN DALAM SOALANMy Profile

  10. mie says:

    alamak!!!
    terlambat, nampak mata macam akhil hay je..
    ehehehee
    mie baru je tulis kisah Hotel de ART Shah Alam ColourfulMy Profile

  11. Cik Siti says:

    yang pasti penyanyi… Cik Siti bab ni memang tak reti….
    Cik Siti baru je tulis kisah UNIFIMy Profile

  12. ghost writer says:

    hurmm..jelas itu mata ust akhil hayy
    ghost writer baru je tulis kisah listaMy Profile

  13. Russ says:

    ustaz akhil hay kot…
    Russ baru je tulis kisah How much is P90XMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun