Cuba Teka 4

runtuh stadium ranap ke bumi
ombak tsunami kalau melanda
bersama kita merasa simpati
kasihan jepun dilanda gempa

4Kontest ringkas Mata Siapa muncul lagi buat kali ke-4. Berikan jawapan yang betul di dalam kotak komen.

Hadiah? Iklan banner selama 2 minggu di blog ini untuk 2 pemenang, menggantikan banner pemenang yang lepas.

Syarat? Pemenang akan dipilih berdasarkan kepada siapa yang terlebih dahulu menjawab dengan tepat. Banner pemenang akan saya buat sendiri. Tempoh menjawab akan berakhir pada 12.03.2011 jam 11.59 malam. Hanya 24 jam sahaja. :D

ombak tsunami kalau melanda
sampai ke england serta itali
kasihan jepun dilanda gempa
turut sama dilanda tsunami

TehrDemikian kisah 'Cuba Teka 4' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


21 Comments

  1. adah says:

    xleh nak cam mata sape…penat kutenung tenung dan kuamati…kehkehkeh….
    adah baru je tulis kisah Ilmu Falak Dingin dan sejuk-sejuk jeMy Profile

  2. kaizen says:

    pergh! tak dapat agak la plak gambar nh… hoho
    kaizen baru je tulis kisah KeTiDaK CuKuPaN TaNGaNMy Profile

  3. DaHLia says:

    mata bertentang hatiku mulai mendatang siang dan malam selalu terbayang..ahaks :D

    tak tahuuu nak teka sape :D
    DaHLia baru je tulis kisah Keputusan SPM 2010 diumumkan keluar – 23 March 2011 Tarikh Semakan Result SPM 2010 Online-SMSMy Profile

    1. Ismail N says:

      mak oii… mcm tertawan aje :D

  4. mie says:

    xtau nak teka apa..
    so, mesti try juga…
    yuto nagatomo
    mie baru je tulis kisah Door Gift Bukan Untuk DijualMy Profile

  5. Ismail N says:

    alhai siapa itu? cuba teka?..
    ok lah kawe hentam sahaja lah..
    Mungkin Josiah Ng kot? Muka dia pun mcm Jepun jugak.
    Kalau tak Hidoteshi Nakata… Yg pasti bukan mata kawe!

  6. Cik Siti says:

    sape erk….. Cik Siti bantai je lah… rasa-rasanye…. misbun sidek kot?
    Cik Siti baru je tulis kisah KIta Cuma MenumpangMy Profile

  7. zulkbo says:

    salam Tehr..

    Hidetoshi Nakata, Cavaliere OSSI (中田 英寿, Nakata Hidetoshi?, born January 22, 1977 in Yamanashi Prefecture), is a retired Japanese football player. He was one of the most famous Asian footballers of his generation.RASANYA MAMAT NIH:)
    zulkbo baru je tulis kisah Gambar Sekitar Tsunami Jepun 11-March-2011My Profile

  8. Mus says:

    entahlah bro.. aku tak kenallah..
    Mus baru je tulis kisah Mari Mencegah Wabak Kolera – TaunMy Profile

  9. ghost writer says:

    mungkin dia nih salah satu anggota pasukan MAT yang membantu Ultraman..haha
    ghost writer baru je tulis kisah tampak bagus atau benarMy Profile

  10. padin says:

    samada perdana menteri Jepun,
    atau pemain bola sepak.. err…
    aku pilih perdana menteri Jepun, xtau nama huu

  11. jiwa IM awal-awal lagi dah kena tsunami…
    insan marhaen baru je tulis kisah PasrahMy Profile

  12. etomyam says:

    errr ada clue lain tak bro? susah nak teka ni hehehe
    etomyam baru je tulis kisah Jodoh Kami Tak PanjangMy Profile

  13. kakyong says:

    alamak.. sapa lah ini… huhuu.. pemain bola sepak jepun.. google2.. dapat gambor nizar… ekekkeke
    kakyong baru je tulis kisah Daftar &amp dapatkan gravatar andaMy Profile

  14. salam bro….
    ni tak kenal mata siapa.., atau saya yang dah penat sangat ni.
    Drive pun sikit lagi langgar keta kawan tadi…. :D :D :D
    Sabahan Bloggers Club baru je tulis kisah emilayusof artwork theftMy Profile

  15. wadud says:

    hahahah….
    bro kasi la bocor sikit??
    ekekeke….
    macam orang cina jep?? :D
    wadud baru je tulis kisah Bila Terjatuh CintaMy Profile

  16. LadyBird says:

    ade klue x?
    d klgn blogger ker?
    LadyBird baru je tulis kisah Masalah Mental GILAMy Profile

  17. kulanz says:

    hehe.. tak kenal sangat dengan orang jepun ni..
    tapi kalau yg dimaksudkan tu pemain bola, mungkin juga yuto nagatomo.. sebab dia pernah lawan ngan England dan main ngan kelab Itali.. tapi kalau tengok banyak kali.. mata dia lain sikit.. tak taulah.. :D
    kulanz baru je tulis kisah Kesan Gempa Bumi &amp Tsunami di Jepun GambarMy Profile

  18. decrewz says:

    Memandangkan tumpuan sekarang kepada Jepun, ni mesti orang jepun=n, tapi x tau jugak sape..ha3.. penin2..
    decrewz baru je tulis kisah Blog KomaMy Profile

  19. toyol says:

    hehe..
    x sempt nk jwb le..
    tamat dh..
    toyol baru je tulis kisah TITANIC- TENGGELAM DALAM KEANGKUHANMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun