Corinthians Juara Piala Dunia Kelab FIFA 2012

paolo guerreroPaolo Guerrero muncul hero Corinthians malam ini apabila berjaya menanduk masuk gol tunggal perlawanan. Gol kedua beliau dalam kejohanan kali ini. Mujur juga Cahill ditunjukkan kad merah hanya pada minit-minit akhir perlawanan.

corinthians

Corinthians pernah muncul Juara Piala Dunia Kelab FIFA pada tahun 2000 mengalahkan Vasco da Gama. Ini adalah kejuaraan kali kedua mereka untuk menyamai rekod Barcelona.

chelsea

Tahniah juga untuk Chelsea sebagai pemenang tempat kedua dan Monterrey yang mengalahkan Al-Ahly 2-0 untuk muncul pemenang tempat ketiga.

monterrey

TehrDemikian kisah 'Corinthians Juara Piala Dunia Kelab FIFA 2012' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


17 Comments

  1. Sedih Chelsea kalah
    The Malay male baru je tulis kisah jpo : shopping is the best therapy (2nd day)My Profile

  2. titan says:

    hehe..chelsea kalah plakk..
    titan baru je tulis kisah Mencintai Ain Maisarah – Part 12My Profile

  3. Abdur says:

    Tak apa kalah untuk tahun ini,kita tengok perlawanan di tahun 2013
    Abdur baru je tulis kisah Mengapa Plugins ?My Profile

  4. zool says:

    Kalah lagi chelsea.. ada yang kena pecat ni
    zool baru je tulis kisah Meningkatkan estim diriMy Profile

  5. Joe says:

    Seperti yang saya agak, Chelsea kalah lagi… Poor Rafa!

  6. papa mifz says:

    Yeah Chelsea kalah,hehe

    tahniah utk Corinthians ;-)
    papa mifz baru je tulis kisah Kad Petronas Mesra Yang BaruMy Profile

  7. donnyien says:

    Tahniah, saya tidak sempat menonton Chelsea beraksi kerana saya hanya meminati pasukan kegemaran saya =D
    donnyien baru je tulis kisah Abang penulis yang bagusMy Profile

  8. cmratu says:

    hehe.. kalah juga kelab eropah kali ni.. :)
    cmratu baru je tulis kisah Buku Tetamu Perkahwinan ModenMy Profile

  9. Norizwan says:

    sia-sia jer tempah kek logo chelsea huhu…nasib baik dah abis makan…

  10. Kesihan Rafael Benitez… Lepas ni mesti akan ditunjukkan jalan keluar.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Big Bad Wolf Sale 2012 Di MIECCMy Profile

  11. de engineur says:

    kesiannnnn…kalah lagi Chelsea. Dah lah out Champions League. Hehehehe

    Apa pun, tahniah Corinthians.
    de engineur baru je tulis kisah Cheer up, it’s Monday: Sad stork?My Profile

  12. hairulafiz says:

    tahniah kepada sang juara
    hairulafiz baru je tulis kisah Tranformasi baruMy Profile

  13. ini posting utk peminat Chelsea.. jadi kawe buat-buat tak tahu jer (he he he .. dalam hati :D ).
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Indonesian Delight : Nasi Ayam PenyetMy Profile

  14. Ladfe Amir says:

    dah agak dah kelab brazil ni yang akan menang. salah sebuah kelab yang paling berjaya di amerika selatan
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Bukannya Fizo Omar (Episod 1)My Profile

  15. Ladfe Amir says:

    ramai yg terpengaruh dgn chelsea dan epl sampai terlupa ada banyak lagi kelab lain yg lebih hebat di eropah mahupun amerika selatan
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Bukannya Fizo Omar (Episod 1)My Profile

  16. azwan says:

    chelsea dah cuba sehabis baik. tapi sebenarnya memang kelab dari liga EPL ni tak lah hebat mana. cuma mereka lebih popular dari kelab liga lain.

    kalau Chelsea menang, satu kredit mudah diberikan kepada Benitez.heh..untunglah benitez
    azwan baru je tulis kisah Arsene Wenger : Sudah Sampai Masanya Untuk PergiMy Profile

  17. shraqs says:

    Kecewa Chelsea kalah. Diorang hanya menang sebagai juara pengurus paling ramai je kot… ha ha
    shraqs baru je tulis kisah Boleh Ke Pasang AdSense Di Blog Bahasa Malaysia?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun