Chong Wei Kalah Siri Super Dunia

lee-chong-weiChong Wei kalah kepada Chen Long 21-16 16-21 21-18 dalam masa 1 jam 19 minit di separuh akhir Siri Super Dunia. Kekalahan yang menyekat Chong Wei untuk muncul juara buat kali keempat berturut-turut. Sudahlah pasangan bergu utama, Koo Kien Keat dan Tan Boon Heong kalah semua tiga perlawanan kumpulan, Chong Wei pula kalah di separuh akhir. Sungguh tak seronok kita balik tangan kosong kali ni.

chong-wei-vs-chen-long

Graf yang aku ambil dari tournamentsoftware.com untuk set ketiga perlawanan tersebut. Nampak pengalaman Datuk LCW gagal sama sekali untuk mendahului Cheng Long. Adakah ini menunjukkan Datuk LCW dah letih sangat kerana banyak menyertai pertandingan atau jurulatih sudah kekurangan idea untuk diberikan?

Aksi perlawanan akhir Ahad nanti mungkin Chen Long vs Lin Dan. Ketika aku menulis entri ni, perlawanan antara Lin Dan vs Peter Hoeg Gade masih berlangsung.

TehrDemikian kisah 'Chong Wei Kalah Siri Super Dunia' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


28 Comments

  1. surihati_ku says:

    dah kalah mmg kena terima..need rest huhu..
    surihati_ku baru je tulis kisah Hatiku Rentan SeribuMy Profile

    1. tehr says:

      ya la, nampak kena ambil rehat juga ni datuk lee

  2. surihati_ku says:

    sukan badminton semakin hadapi masalh kesuraman moga tahun 2o12 kita akan ada smgat bru, pemain baru sedia bagkit utk raih kejuaraan
    surihati_ku baru je tulis kisah Biru Selang KelabuMy Profile

    1. tehr says:

      bola sedang naik sekarang
      badminton pula nampak macam turun
      tak kan la badminton kecut dengan harimau muda, kan?

  3. zulkbo says:

    salam..
    tahniah bro dah ranking
    bawah 95 k alexa..saya baru
    perasan..ternyata blog berplafform
    wordpress lebih mantop..
    teruskan berkarya
    zulkbo baru je tulis kisah Isu Ariff Alfian Rosli : Gay Melayu BertaubatlahMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      ada gak tengok kejap tadi
      belum sampai senarai <500MY lagi :D

      1. zulkbo says:

        insyaallah..
        kerap updated mesti turun
        lagi tu..blog nih dan ada
        followers setia :)
        zulkbo baru je tulis kisah Bagaimana Mendapatkan Baucar Buku RM 200 Sempena Budget 2012 ?My Profile

  4. titan says:

    entahlah..dari satu segi..aku rasa memang susah chong wei nak kalahkan chen long dan lin dan sekarang. chen long makin lama makin menjadi..
    titan baru je tulis kisah Komisen kedua dari NetklMy Profile

    1. tehr says:

      aku nampak macam 2 lawan 1 je sekarang ni

  5. akubiomed says:

    DLCW harapan yang ada dan beliau sudah kepenatan nampak gayanya.
    akubiomed baru je tulis kisah Bila serba tak menjadiMy Profile

    1. tehr says:

      kta memang sangat perlukan orang no 2 sekarang
      china dah ada top 2 orang ni

  6. Juan says:

    kita ni terlalu bergantung pada LCW, kita nmpk sangat kekurangan pelapis, bila LCW kalah mestilah sangat kita terasa kekalahan
    Juan baru je tulis kisah Kajian Perbandingan Agama bawa Keharmonian Negara – Perlukah?My Profile

    1. tehr says:

      yups, kadang2 aku rasa kesian pulak dengan lcw ni
      asyik dia je yang jadi taruhan

    1. tehr says:

      datuk lee dah penat sangat, cikgu
      kena ambil cuti gak tu

  7. bEe says:

    Takpe
    Still lg rekod no 1 dlm dunia tu cikgu :-)

    1. tehr says:

      kalau 2 orang dok serang macam ni
      tak lama la gelaran tu nak melayang, bEe

  8. yas says:

    Agak menyedihkan…status dia sbg pemain no 1 tu sebenarnya tak memberi kesan apa2 pun pd lawannya…ada baiknya dia rehat seketika dan tumpukan pd big2 tournament jer mcm lin dan buat
    yas baru je tulis kisah Masa Tambahan Bila Jadi Seorang BloggerMy Profile

    1. tehr says:

      aku pun suka macam tu
      kejohanan yang kecil2 tak payah la masuk

  9. chii says:

    sedih gak..da la semalam chii sempat tgk saat2 akhir chong wei di kalahkan..adeih..mmg xde rezeki dia nak menang kali ni
    chii baru je tulis kisah Jawapan Kepada PersoalanMy Profile

    1. tehr says:

      datuk lee kena ambil rehat dah ni
      badan dan fikiran dah penat

  10. kena give it a rest la jugak nampaknya.. eh chong wei dah tua sangat kot :p
    sabree hussin baru je tulis kisah Passive Income Tips : The Benefits Of Earning PassivelyMy Profile

    1. tehr says:

      chong wei masih boleh main lagi
      tapi kena ambil rehat la juga
      kumpul tenaga dan idea

  11. floyd says:

    tapi setiap kali menghadapi chen long & lin dan, LCW mesti kelihatan spt kehabisan idea. Beliau perlu mencari cara utk mengatasiya, begtu jga dgn jurulatih perlu kasi up! sikit takuk keberkesanan taktik.
    floyd baru je tulis kisah Water Before BedtimeMy Profile

    1. tehr says:

      yups
      memang nak kena cari taktik baru ni

    2. ahmad kamil says:

      Teman ingatkan Chen Long ni ‘Lauk’ Dato LCW…..rupanya tidak..huhu
      ahmad kamil baru je tulis kisah Kisah Nabi Isa a.s bersama dua pengikutnyaMy Profile

  12. ahmad kamil says:

    Dengan kekalahan pada Chen Long ni, Teman risau gak jika Dato LCW x dapat pingat emas dalam Olimpik 2012 yang akan datang ni. lagi pun teman rasa ini adalah kali terakhir Dato LCW melibatkan diri dalam acara Olimpik.

    Mudah2an Dato LCW dapat emas dalam acara tu.
    ahmad kamil baru je tulis kisah Kisah Nabi Isa a.s bersama dua pengikutnyaMy Profile

  13. duduk bersimpoh kaki dipasong
    kunci hilang sudah lupa
    bila pulang tangan kosong
    membuat peminat agak hampa

    pergi menonton wayang barungan
    melihat wira berbadan sasa
    kalah menang adat pertarungan
    jangan lah nanti putus asa

    Maaf lama tak singgah sini sebab saya cuti panjang
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip pilih sport rim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun