Cara Tukar Password PortaWiFi Celcom

How to Change PortaWiFi Celcom Password

Entri khas untuk kawan-kawan yang sedang tercari-cari bagaimana cara mahu menukar kata laluan PortaWiFi Celcom yang diguna. Sebab utama tukar password ialah kerana sakit hati bila ada budak-budak seronok layan internet free dekat depan rumah. Hahaha…

mobilewifi-home

Langkah 1 :

Korang mesti buat sambungan internet dengan PortaWiFi Celcom. Buka browser [Firefox atau Chrome] dan masuk ke laman mobilewifi celcom ini. URL ada dalam gambar di atas.


mobilewifi-settings

Langkah 2 :

Cari, pilih dan klik tab settings.


mobilewifi-password

Langkah 3 :

Masukkan User name dan Password. Kalau korang belum pernah ke sini, User name dan password asal yang diberikan adalah admin.


mobilewifi-settings

Langkah 4 :

Pilih menu WLAN Basic Settings.


mobilewifi-change-password

Langkah 5 :

Langkah terakhir. Sekarang Tukar Password PortaWiFi Celcom korang dengan penuh bangga dan penuh yakin. Masukkan password atau kata laluan baru pada petak-petak Network key 1,2,3 dan 4 [aku guna password sama untuk keempat-empat petak].


Ok siap. Lepas ni jangan lagi kongsi password atau kata laluan PortaWiFi Celcom korang dengan orang luar. Isteri comel korang tu, tunggu dia pujuk rayu menggoda sehari dua dulu, kemudian baru korang beri. Dengan syarat dia tak berikan pula kepada orang lain! :D

Selamat mencuba dan semoga berjaya.


Sementara tunggu kerja tetap buat Kerja Part-Time di rumah.


TehrDemikian kisah 'Cara Tukar Password PortaWiFi Celcom' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


29 Comments

  1. onlajer® says:

    aku masih guna broadbend mungkin masih tak perlu guna password ahak
    onlajer® baru je tulis kisah Contest SEO EridyMy Profile

  2. titan says:

    ohhh..macam itu kah rupanya..
    titan baru je tulis kisah Jobdirumah Payment – Kali ke 86My Profile

  3. UmmiKami says:

    Baru faham…terimakasih cikgu… :)
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Cermin Illahi 3…..My Profile

  4. sud@is says:

    tq cikgu takan bagi dah lepas ni
    sud@is baru je tulis kisah Yang bernama MarieMy Profile

  5. akubiomed says:

    Perlu tukar. Kalau tidak habis kuota.

  6. Lyn™ says:

    Hehe….cakap dengan dialah, kongsi-kongsi dapat pahala.
    Lyn™ baru je tulis kisah Bagaimana menangani serangan jantung ketika berseoranganMy Profile

  7. BUNDA says:

    Assalam, sejak wifi kat rumah kene hack…kami gune portawifi celcom ni…terima kasih infonyer…boleh buat panduan lepas ni..
    BUNDA baru je tulis kisah WW # Makan Apa?My Profile

  8. de engineur says:

    I pun ada juga intai2 celcom portawifi ni utk ganti maxis yg sedia ada tapi takda coverage 3G pulak kat rumah
    de engineur baru je tulis kisah SunEdison launches solar water pumps for farms in IndiaMy Profile

  9. Kalau share-share broadband ni, cepat je habis quotanya. Rasa macam takda makna je bila sorang-sorang je yang nak berjimat cermat bandwidth. Haha
    Anak Askar Pencen baru je tulis kisah Wordless Wednesday: Makan Durian pakai SuduMy Profile

  10. ajumohit says:

    saya pun guna portawifi ni, berdesup peginya, emm nnti bolehla refer entry ini utk tukat password
    ajumohit baru je tulis kisah Contest SEO EridyMy Profile

  11. AUC says:

    nasib x guna celcom, payah je gaya nye hehehe
    AUC baru je tulis kisah Info Terkini Banjir di KuantanMy Profile

  12. Rina says:

    tutorial ini pasti banyak dicari2 khususnya mereka yang menggunakan celcom
    nice share ..
    Rina baru je tulis kisah Best List To Get Free Stock Photos And Images For Your WebsiteMy Profile

  13. Ismail N says:

    Tips utk org Celcom.. Kawe pakai DiGi wehhh…
    Ismail N baru je tulis kisah What’s So Freaking Great About Contest SEO Eridy?My Profile

  14. tips yang sangat menarik dan membantu sekali terimakasih,,,

  15. aku dah ucap selamat tinggal kat celcom huhu
    Khairul Zamri baru je tulis kisah Contest SEO EridyMy Profile

  16. Hafizul says:

    Lahh senang jer..ingtkan susah..hehe..
    Hafizul baru je tulis kisah Wordless Wednesday #77 – Result Pregnancy TestMy Profile

  17. haza says:

    boleh tak tunjuk cara nak on wifi guna porta wifi ni?
    saya first time nak guna portawifi ni.
    device lain boleh detect wifi ni, tapi lepas masuk password tak boleh nak connect dgn internet.

  18. Adib Site says:

    thanks atas perkongsian ini.. sgt bmanfaat bgi sesapa yg mgunakan portalwifi
    Adib Site baru je tulis kisah Coretan RingkasMy Profile

  19. Bella says:

    Untuk username tu nak letak nama sape yekk??

  20. amir says:

    macam mana nak tahu password bile nak log in?

  21. maria says:

    Mcm mna kalau dah tukar username n password tapi lupa??

  22. subhan says:

    macam mana nak check penggunaan

  23. choomel says:

    lw lupa pasword mcm mna tu arh…

  24. amirul says:

    apa password untuk admin tu ??, rasa2 xpenah set pun .. help me please .. tq

  25. ghiffari says:

    cuba type admin ntuk 2 2 petak

  26. zik says:

    dah tak pakai broadband.. sakit hati jer kat sini.. line slow…
    zik baru je tulis kisah Panduan rujukan peperiksaan online pegawai psikologi s41My Profile

  27. mamat says:

    Tips yang menarik ni bro ..hehe
    mamat baru je tulis kisah Punca Kencing Manis Ketika MengandungMy Profile

  28. Nazarul says:

    good website… nak kawan boleh
    Nazarul baru je tulis kisah Muka Berkedut? Jom Atasi Dengan Bahan SemulajadiMy Profile

  29. samsida says:

    Hi, macamana kalau saya terlupa password? Terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun