Cap Ayam

Ada 4,240,000 hasil carian (0.21 saat) yang ditunjukkan oleh notebook aku berkenaan dengan kata kunci ‘Cap Ayam’ hari ini. T-Shirt Berjenama Cap Ayam nampaknya berkedudukan teratas. Baru aku tahu, ada juga jenama baju macam ni.

Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang. Dulu aku hanya tahu ada sardin cap ayam je. Yang lain-lain aku tak tahu. Beberapa tahun juga sardin ikan cap ayam ni menjadi menu utama kami di hutan Sarawak. Kisah lama yang menjadi kenangan terindah bagi kami. :D

bas cap ayam
ekzos bergegar asap kelam
stadium cap ayam
padang rosak lampu padam

suami cap ayam
di kedai kopi siang malam
isteri cap ayam
anak tiri berlaku kejam

pemimpin cap ayam
masuk dewan mata pejam
cikgu cap ayam
dengan pelajar simpan dendam

kasanova cap ayam
mulut manis ketiak masam
perempuan cap ayam
pisau cukur sentiasa tajam

negara cap ayam
perkara pelik bermacam-macam
mulut tak mahu diam
peluang baik nak duduk dalam

Rupanya banyak lagi benda, perkara dan manusia ‘Cap Ayam’ dalam negara kita sekarang ni. Ada pasukan bola cap ayam, parti politik cap ayam, yang berhormat cap ayam, pengulas sukan cap ayam, deejay cap ayam, doktor cap ayam, polis cap ayam, wartawan cap ayam dan tak kurang juga blog dan blogger cap ayam.

Siapa blogger cap ayam? Ada ke?

cap ayam

TehrDemikian kisah 'Cap Ayam' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


24 Comments

  1. akubiomed says:

    Kontroversi cap ayam belum reda lagi. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Tapau Ayam Goreng Wendy’sMy Profile

    1. suri says:

      AB
      segala benda habis di sapu oleh cap ayam

  2. suri says:

    sungguh TM amat di kenali serata maya google

  3. suri says:

    popular juga ayam di medan en G heee..ingat ia hanya sumber makanan sahaja

  4. suri says:

    secara tiba-tiba ingat sardin cap ayamlah..

    1. AUC® says:

      dulu mkn jg sardin cap ayam ni, sekarang dh byk pilihan islamik sardin :)
      AUC® baru je tulis kisah Galaxy Tab 3 Kids, Khas untuk Anak-AnakMy Profile

  5. dja@sishaza says:

    Mudah2an diriku ini bukanlah ‘cap ayam’… huhuhu
    dja@sishaza baru je tulis kisah CARA SEMAK BOUNCE RATEMy Profile

  6. AbgferOz says:

    cap ayam dah ada jenama dan barangan sendiri skrang.. dah kire pemes skrang :)
    AbgferOz baru je tulis kisah Cara Solat Sunat DhuhaMy Profile

  7. hafizmd says:

    kenapa ayam yg “dipersalahkan”

    padahal ayam mahal sekarang =)
    hafizmd baru je tulis kisah Hoki Piala Asia:Malaysia vs Jepun 27 OgosMy Profile

    1. papa mifz says:

      betul jugak kan bro , dorang kene cari benda lain rasanya , dah tak sesuai…hehe
      papa mifz baru je tulis kisah Mandi Manda di Teluk KemangMy Profile

      1. AUC® says:

        salahkan lembu apa salahnya kan :)
        AUC® baru je tulis kisah Galaxy Tab 3 Kids, Khas untuk Anak-AnakMy Profile

  8. Apa kategeri blogger cap ayam ni ye? Hehe..
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Makin Jahanam Alexa Blog NiMy Profile

  9. pantun ayam brand daaaa terbaik bro.
    MUHAMMAD NOOR FIRDAUS ISKANDAR BIN HAJI BASHAH baru je tulis kisah Housekeeping Mod ActivatedMy Profile

  10. titan says:

    cerita pasal cap ayam la plak. hehe
    titan baru je tulis kisah Melancong ke Singapura.My Profile

  11. Ismail N says:

    Bila sebut pasal ayam ni teringat lak kat Jalil Hamid…
    Ismail N baru je tulis kisah I Bet Fergie Would Have Done It DifferentlyMy Profile

  12. Cikgu Hairul says:

    Walaupun cap ayam tapi berharga mahal. Idup2 kena tipu. Hehe. Cap tak melambangkan kualiti. Sardin cap ayam tu makanan turun temurun tau..
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Pengalaman Adalah Cikgu Paling KejamMy Profile

  13. Hafizul says:

    Cap ayam ni sampai sekarang jadi sebutan bro..hebat2..hahaha..
    Hafizul baru je tulis kisah Wordless Wednesday #66 – Luahan Hati Pondok KecilMy Profile

  14. Joe says:

    Ada apa dengan cap ayam?
    Joe baru je tulis kisah Backlink PercumaMy Profile

  15. hafiz says:

    pernah juga beli baju cap ayam ni
    hafiz baru je tulis kisah Akhirnya nama diberiMy Profile

  16. AUC® says:

    ok ape cap ayam ni hehehe
    AUC® baru je tulis kisah Pondok Kecil Serang Blog AUCMy Profile

  17. Kesian kat ayam, tidak pasal-pasal diayamkan.. cap ayam juga menjadi isu. Cepat mohon maaf dekat ayam. hehe :)
    Mohd Rohaizad baru je tulis kisah ISU CAP AYAM, DJ JOHARA ERA FM MOHON MAAFMy Profile

  18. padin says:

    masa aku di matrikulasi dulu, kebanyakan baju aku gunapakai baju cap ayam hehee, :D

  19. Ikan tin sardin cap ayam jugak lah pilihan I, hehehe
    de engineur™ baru je tulis kisah Sarawak Energy awards RM1.2 billion 500kV backbone projectsMy Profile

  20. Lynn™ says:

    Semakin ramai pengemar ‘ cap ayam’ ni rupanya. Saya sendiri masih tetap berminat pada handphone cap ayam hehehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun