Calon Pilihan PRU 13

Dalam entri semalam aku tulis mengenai orang yang suka ‘buat taik’ kat mana-mana, tiba-tiba hari ini dah ada pun yang suka-suka tinggalkan taik kat handphone aku. Nak tak nak terpaksa juga aku padamkan, kasi bersih handphone aku dari SMS Taik macam ni. Cet!

Aku dapat SMS macam ni :

Pilih seorg calon PASIR PEKAN:

1. Wan Hanafi (BN) 2. Ahmad Yacob (PAS) 3. Nik Noriza (BN) 4. Ust. Wan Roslan (PAS) 5. Cikgu Akhbar (BN) 6. Salahudin (PAS)

Tks dr IPKOM Research.

ipkom researchBetul atau tidak soal selidik ini dari IPKOM dan apa tujuannya tidaklah aku tahu. Siapa sebenarnya yang buat soal selidik ini juga aku tidak tahu. Adakah dia makhluk besar bertuan atau hanya makhluk halus yang sedang bebas merayau?

mana boleh terus jawab saja
undi hamba selamanya rahsia
tuan suka-suka datang tanya
hamba tak kan tertipu punya

Apa yang aku tahu, berita TV malam ini [12/03/2013] melaporkan seorang lagi anggota keselamatan gugur dalam pertempuran di Sungai Nyamuk, dekat Tanjung Batu.

TehrDemikian kisah 'Calon Pilihan PRU 13' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


34 Comments

  1. ghost writer says:

    mungkin ni percubaan untuk undian melalui sms. haha!
    ghost writer baru je tulis kisah #runutkataMy Profile

    1. TehR says:

      mungkin juga
      secara tak langsung pilihan kita bukan lagi rahsia
      kerana no hp kita telah terdaftar :D

      1. ghost writer says:

        nampaknya mana-mana calon kena buat persembahan lebih meyakinkan untuk meraih undian.
        ghost writer baru je tulis kisah #runutkataMy Profile

      2. hafizmd says:

        hahaha…ini mungkin juga undian cubaan =)
        hafizmd baru je tulis kisah Download ebook SEO Percuma!My Profile

    2. suri says:

      jaga2 ada perangkap di situ heeee
      suri baru je tulis kisah Nuffnang Yang SuperbMy Profile

  2. Cikgu Hairul says:

    Saja mau korek rahsia. Sebahagiannya mereka dah tahu. Cuma apa dalam hati belum diketahui. Bila dah tahu, bersiap sedialah dengan segala tipuhelah yang sangat dahsyat bakal kita depani.
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Sup GearBox Cindai Bandar Tun RazakMy Profile

  3. Semakin dekat nak PRU ni, macam2 benda pelik berlaku.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Wordless Wednesday | Malaya HeroesMy Profile

  4. Petua Puteri says:

    yg call minta no kad kredit lagi bahaya.. berhati-hati dan jgn mudah terpedaya dgn tipu muslihat mereka..
    Petua Puteri baru je tulis kisah Resepi Western Salad Kentang Paling MudahMy Profile

    1. suri says:

      ada sahaja trcik org skrg jgan sekali2 di beri percaya..
      suri baru je tulis kisah Contest Kaca Mata PapaMifz.com Shane MiyakiMy Profile

  5. onlajer says:

    cit ini bikin undi kita bukan lagi rahsia
    onlajer baru je tulis kisah Oh Rumah SewaMy Profile

    1. suri says:

      pilihan ada di tangan anda hee jadi bijak mengundi
      suri baru je tulis kisah The Giant Slayer & Tapak Kaki Siapakah Ini ?My Profile

  6. suri says:

    usah dilayan nanti buruk padanya

  7. suri says:

    tidak meyangka cikgu pun ada masuk barisan undilah
    suri baru je tulis kisah Original Refeleksologi KakiMy Profile

  8. akubiomed says:

    Keputusan soal selidik ini tidak laku. Sekadar suka-suka boleh lah. Yang penting ketika hari mengundi memilih calon.
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Kacang ubat jerawatMy Profile

  9. yas says:

    Wahhh la ni depa wat survey kot hengpong jerrr…..hehehe
    yas baru je tulis kisah Gambar Talibarut Pengganas Sulu Bersama Komander MusaMy Profile

    1. suri says:

      saje nak pernagkap org atau sb tiada kerja lain
      suri baru je tulis kisah Contest Kaca Mata PapaMifz.com Shane MiyakiMy Profile

  10. hafiz says:

    ala tak yah layan bro… tunggu je PRU 13 nanti
    hafiz baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 : Gaya berposingMy Profile

  11. Wan Fauzi™ says:

    macam2 yang berlaku kat pilihanraya nie….
    Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Semoga Esok Lebih Baik Untuk MesirMy Profile

  12. papa mifz says:

    bahang PRU13 semakin terasa yer…
    papa mifz baru je tulis kisah Barcelona BangkitMy Profile

  13. sud@is says:

    rakyat dah lama bersedia
    bila bila bila….pun boleh…
    sud@is baru je tulis kisah Antara Masin Dan Barakah Arahan Tuan GuruMy Profile

  14. azura says:

    dapat juga sms dari Adun minta memeriahkan ceramah Lahad Datu
    azura baru je tulis kisah Ikhlas buat Tabung Wira Lahad DatuMy Profile

  15. Kulanzsalleh says:

    makin banyak usaha parti politik berhubung PRU13 ni..
    macam undian online dah pula
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Perodua S-Series Viva, Myvi and AlzaMy Profile

  16. dja@sishaza says:

    Makin maju, makin bnyk penipuan…. trick penipuan mlalui alat komunikasi mmg ambe x lyn lgsung. Tp ni kira ok skit dr sms 18 SX…
    Afundi biarla rahsia..heh

  17. Hairul Azni says:

    Apa susah bro..pilih dan reply je no. 7…habis cerita.. :-D
    Hairul Azni baru je tulis kisah Semak Keputusan STPM 2012My Profile

  18. Hairul Azni says:

    Apa susah bro..pilih dan reply je no. 7…habis cerita.. :-D
    Hairul Azni baru je tulis kisah Semak Keputusan STPM 2012My Profile

  19. suri says:

    tutup mata dan delet saya bro tehr
    suri baru je tulis kisah Nuffnang Yang SuperbMy Profile

  20. hafizmd says:

    macam2…siap bagi nama calon lagi…keh3

    ambe belum pernah dapat sms pelik2 camni…
    hafizmd baru je tulis kisah Download ebook SEO Percuma!My Profile

  21. suri says:

    adakah guru tehr bakal meyandang ;) cewah mesti smua blogger sokong puya ;)
    suri baru je tulis kisah Kisah Main Dengan KekasihMy Profile

  22. de engineur says:

    Sya pun x layan sms2 macam tu
    de engineur baru je tulis kisah India exceeds Renewal Energy targetsMy Profile

  23. BUNDA says:

    macam fesen ragam orang nak dekat mengundi ni…sabo jer lah..
    BUNDA baru je tulis kisah Bahaya Air Masak Kepada Bayi Bawah 6 Bulan…My Profile

  24. effort lab says:

    Yang penting no telefon tu tak disensor dah. betul2 geram ni hehe
    effort lab baru je tulis kisah Kajian Harian Edisi 88My Profile

  25. Hafizul says:

    Hahaha..tak lama dah nk mengundi..nak undi siapa nih..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Spam Is Now Registration On Your SiteMy Profile

  26. fiezaradzi says:

    macam2 cara org nak ‘pikat’ ye.. hehe..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Apa Itu Mycoplasma InfectionMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun