Bulu Misai Kucing

misai kucing

TehrDemikian kisah 'Bulu Misai Kucing' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


54 Comments

  1. teringat baru-baru ini ada makan buah mata kucing
    hanafi abdullah baru je tulis kisah May I Speak English?My Profile

    1. suri says:

      hanafi
      inu buah dah..eeeii… bukan kucing bukan pula bulu bada kucing haaa. ;)
      suri baru je tulis kisah Pertama KaliMy Profile

  2. UmmiKami says:

    Salam hormat..

    Bila tengok misai kucing ni teringaaatt anak kucing Ummi yang dh ‘pergi’, rindu dengar suaranya…
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Lembab Dan Lembap..My Profile

    1. suri says:

      kenaoa dg dia? skit ker?
      suri baru je tulis kisah Bila Bayu Laut MelambaiMy Profile

      1. UmmiKami says:

        Anak kucing yang ditinggakan ibunya, kecik sangat tapi akhirnya ‘pergi’ atas riba kak Ummi… setitis air bagai saju jatuh berderai-derai di baju…
        UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Malas Ke Segan..My Profile

  3. mie says:

    kecomelan kucing terserlah melalui misainya..
    ehehehhee
    mie baru je tulis kisah Gambar Maskot Di Universal Studios SingaporeMy Profile

    1. suri says:

      misai dia mmg mengancam tak perlu cukur deh..
      suri baru je tulis kisah Reput FrosMy Profile

      1. ummikami says:

        Tumpang sekaki :D

        Misai cari makan tuu…
        ummikami baru je tulis kisah Pantun Malas Ke Segan..My Profile

        1. suri says:

          bukan musang misai berjanggut haaaa
          suri baru je tulis kisah Janganlah Berkecil Hati..My Profile

      2. hafizmd says:

        kalau cukur, hilanglah deria kucing yg satu…ini serius
        hafizmd baru je tulis kisah Ceritera 10 Blogger Terbaik Malaysia #SBB2013My Profile

        1. suri says:

          selalu cat tak akan barani cukur kecuali manusia yg pi cukurkan huhu..

          kejam kan.. :(
          suri baru je tulis kisah KonijntjeMy Profile

  4. UmmiKami says:

    Pantai Cherating nampaknya lebar,
    Ibu membongkok mengambil cawan;
    Misai kucing namanya kembar,
    Yang satu pokok yang lain haiwan…tudia pantun. :)
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Lembab Dan Lembap..My Profile

  5. hafidz says:

    Nasb baik takde kucing berjanggut, heh :P
    hafidz baru je tulis kisah Wordless Wednesday – SeyraMy Profile

    1. suri says:

      tu tanda kucing dah tua
      suri baru je tulis kisah SimSimiMy Profile

  6. fiezaradzi says:

    de fungsi ni misai die..lau potong misai die, sure dia tak keruan…
    fiezaradzi baru je tulis kisah Lavabo SifonuMy Profile

    1. hafizmd says:

      keh3…cuba bayangkan kalau ada yg tiba2 potong misai suami dia…

      mau tak keruan suami dia pagi tu…hahahaha
      hafizmd baru je tulis kisah Jadual Kelayakan Piala Asia 2015:Harimau Malaya Tempang?My Profile

      1. suri says:

        hurm..mau ke dia potong rasanya mesti jwb “tidak boleh”
        suri baru je tulis kisah Banyak Makan SabarMy Profile

    2. suri says:

      habislah potong susuh gini nk pikat kucing2 yg lain
      suri baru je tulis kisah Janganlah Berkecil Hati..My Profile

  7. suri says:

    huu..sah2 kucing mmg kacak
    suri baru je tulis kisah Ikut Kepala Dia SahajaMy Profile

  8. misainye panjang… hehehe.
    Rapunzeel Cikilolo baru je tulis kisah jengkaut dan jentolakMy Profile

    1. ummikami says:

      Kalau kucing tkde misai jalan pun lemah gemalai…tkde tujuan…….hehe
      ummikami baru je tulis kisah Pantun Malas Ke Segan..My Profile

  9. hairulafiz says:

    menampakkan kemachoan kucing itu..
    hairulafiz baru je tulis kisah Wordless Wednesday #14 : Macam-macam halMy Profile

  10. onlajer says:

    ada yang kata kalau kita potong misai dia , kucing ini akan lupa jalan balik rumah, betul ke
    onlajer baru je tulis kisah 10 Blogger TerBaik Malaysia – Edisi WWMy Profile

    1. ummikami says:

      Betul sesangat….kucing kat rumah tu misai dah kene gunting budak-budak nakal, lepas tu dia hilang entah ke mana..tak tahu jalan nak balik.. :)
      ummikami baru je tulis kisah Pantun Malas Ke Segan..My Profile

      1. hafizmd says:

        Betullah tu. Moralnya, jgn cukur misai kucing anda =)
        hafizmd baru je tulis kisah Jadual Kelayakan Piala Asia 2015:Harimau Malaya Tempang?My Profile

  11. titan says:

    kucing ni mesti kuat makan cendol.
    titan baru je tulis kisah Teh O Ais Laici.My Profile

    1. hafizmd says:

      Ni bukan kucing banting ni…ni kucing kelate =)
      hafizmd baru je tulis kisah Jadual Kelayakan Piala Asia 2015:Harimau Malaya Tempang?My Profile

    2. suri says:

      titan..
      dia apa tahu dia suka mkn nsi tak suka ikan apa lgi cendo dh
      suri baru je tulis kisah Banyak Makan SabarMy Profile

  12. ummikami says:

    Ini kucing jantan ke betina.. :D
    ummikami baru je tulis kisah Pantun Malas Ke Segan..My Profile

  13. donnyien says:

    bro mesti suka bela kucing kan hehe
    donnyien baru je tulis kisah Arah tuju seorang blogger yang berjayaMy Profile

  14. shameel says:

    zaman kanak2 dulu sy pernah gunting misai kucing..
    shameel baru je tulis kisah Toul Sleng Genocide Museum: Bukti Kekejaman Pol Pot Di Kemboja.My Profile

    1. ummikami says:

      Bi budak nakal la ni…heee
      ummikami baru je tulis kisah Pantun Malas Ke Segan..My Profile

      1. ummikami says:

        *ni
        ummikami baru je tulis kisah Pantun Malas Ke Segan..My Profile

        1. suri says:

          nakal tahab gaban ni..dh tu sapa nak pakaikan misai dia yg klon tu? heee
          suri baru je tulis kisah Ikut Kepala Dia SahajaMy Profile

          1. UmmiKami says:

            Kucing klon takkan dapat bertahan lama, maklumla, kucing potostat… :)
            UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Malas Ke Segan..My Profile

  15. maza says:

    encem dan mengancam …..
    satu hasil halus yg baik.. hehehe

    menyerlahkan kehalusan budi cikgu.. ahaks…
    maza baru je tulis kisah Pulau Setindan MersingMy Profile

    1. suri says:

      haa..cam minuman nescafe yg ikan kt tv tu plk
      suri baru je tulis kisah Ikut Kepala Dia SahajaMy Profile

  16. azura says:

    buku ada kelas 2
    azura baru je tulis kisah Hiasan DuniaMy Profile

  17. azwan says:

    pernah buang kucing dulu-dulu and then potong misainya sikit supaya dia tak datang rumah lagi…jahat tul..
    azwan baru je tulis kisah Ray Wilkins : Lampard Sesuai ke Manchester UnitedMy Profile

    1. suri says:

      kejam awk ni kesian dia uh…
      suri baru je tulis kisah Bila Bayu Laut MelambaiMy Profile

  18. teringat cerita tom and jerry.. asyik cabutkan misai kucing shj.. :D
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Ada yg Dengki kat Hairul ke? Testimonial Pembeli yg Jana RM6K Sebulan bagitawMy Profile

  19. Ini mesti kuat makan ikan ni, sebab tu ada nampak kacak sikit…. :)
    Malaysia Coin baru je tulis kisah Melentur buluh biarlah dari rebungnyaMy Profile

  20. nazray says:

    hari ni pun kecoh pasal ada orang suka jilat bulu kucing dengan lidah dia. wek.. ape la rasa nye ea? hahaha
    nazray baru je tulis kisah Persedian untuk untethered jailbreak iOS 6.1My Profile

  21. zool says:

    ingat misai kucing minuman tu
    zool baru je tulis kisah Kisah Budak botak yang comelMy Profile

  22. kozumi_ro says:

    Kebiasaan misai kucing akan di otong oleh pemiliknya bila mereka tidak memerlukan mereka dan buang mereka jauh dri kediaman…Boleh ke buat mcm tu???
    kozumi_ro baru je tulis kisah Budak Nakal – Blogger Terkenal MalaysiaMy Profile

    1. kozumi_ro says:

      *potong…typo lak :P
      kozumi_ro baru je tulis kisah Budak Nakal – Blogger Terkenal MalaysiaMy Profile

  23. Aretikz says:

    Nasib tak berjanggut.. hehe..
    Aretikz baru je tulis kisah Apa Tujuan Menjadi Kaya?My Profile

  24. akubiomed says:

    Ada orang mengatakan kucing kalau dipotong misai akan ada masalah untuk berjalan pulang ke rumah.
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Bangau Oh BangauMy Profile

    1. suri says:

      sy tak tahu bab2 ni hee kena tanyer org yang pernah buat ni dulu heeee..

      tpi kesian dia tau huu..
      suri baru je tulis kisah Reput FrosMy Profile

  25. akubiomed says:

    Ada orang mengatakan kucing kalau dipotong misai akan ada masalah untuk berjalan pulang ke rumah.
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday – Bangau Oh BangauMy Profile

  26. papa mifz says:

    dulu masa kecil pernah bela kucing…skrg dah tak bela lagi…huhu
    papa mifz baru je tulis kisah Tahi Lalat Di Pipi, Semakin Kacak Ke..??My Profile

  27. Joe says:

    Owh misai kucing… Dah banyak dah kucing kat rumah.. Dah boleh wat shelter untuk kucing…
    Joe baru je tulis kisah Buat Duit Online Dengan Amazon AssociatesMy Profile

  28. Bro Zulkbo says:

    salam..
    benarkah kalau kucing di potong
    misainya, kucing akan berjalan
    terhoyong hayang?…tak pernah
    pulak saya mencubanya :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah 10 Pengabaian Kecil Boleh Menjadi Penyebab Kerosakan Lebih Besar Pada Kereta AndaMy Profile

    1. UmmiKami says:

      Jangan dicuba naa..cian die.. :D
      UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Malas Ke Segan..My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun