Bukan Satu Tragedi

Entri kali ini bukan mengenai lagu Tragedi Oktober nyanyian Awie. Bukan juga mengenai tragedi kemalangan lori tangki melanggar keretapi di Kota Kinabalu, Sabah. Entri setiap awal bulan ini adalah khas untuk pengunjung, pengomen dan pemberi trafik di blog tehramuan ini. Bulan lepas blog ini mengalami Bandwidth Limit Exceeded sebanyak dua kali. Terima kasih kepada rakan blogger serta pengunjung yang menghabiskan bandwidth blog tehramuan baru-baru ini. Sesungguhnya ia bukanlah satu tragedi. :D

Mr Tehr senaraikan kat atas tu 10 rakan blogger yang paling banyak ‘minum teh’ sepanjang Oktober lepas. Seperti biasa avatar 5 rakan pengomen terbanyak akan dipaparkan sepanjang November ini di sidebar. Avatar rakan kita Yas, Mr tehr abaikan. Untuk Yas, diletakkan sebuah banner di atas kerana menjadi top referring site sepanjang bulan lepas. Terima kasih kepada semua.

TehrDemikian kisah 'Bukan Satu Tragedi' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


67 Comments

  1. padin says:

    hehe ramuan yang bro guna ni,
    memang buat ramai pengunjung makin dahaga
    dan menghabiskan teh bro, ahahaa
    padin baru je tulis kisah Kerana Mereka…My Profile

    1. tehr says:

      hehe
      aku dah besarkan stor dan tambah stok bandwidth
      kalau tak cukup lagi, tak tau la apa aku nak buat nanti
      thanks

      1. Mus says:

        kena bina ‘banglo’ untuk tetamu yang makin banyak bro..
        Mus baru je tulis kisah Berjalan Kaki Di Tengah Sungai Ulu Bengkoka, PitasMy Profile

    2. b3njy says:

      teringat minum teh candu satu ketika dulu … cam teh ramuan jugalah … hehehe

  2. akubiomed says:

    Kalau ikutkan hajat ingin membalas pantun dengan TehR tapi selalu tidak berkesempatan kerana pantun bukanlah hal yang biasa untuk saya :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday #16 – Pilihan sukarMy Profile

    1. tehr says:

      buat yang mana sempat je, bro
      aku pun bukan sentiasa boleh tulis pantun
      kadang2 otak jadi tepu :D

      1. Mus says:

        biasalah tu..
        idea tu kadang-kadang sukar nak datang..
        Mus baru je tulis kisah Video Keretapi Kemalangan Langgar Lori Tangki MinyakMy Profile

        1. surihati_ku says:

          ASAL TEPU tokot air lagi ar bro..kasi berat hehehe..
          surihati_ku baru je tulis kisah Bagaimana Cara Permaidani DihasilkanMy Profile

    2. b3njy says:

      betultu pantun adalah seni ….

  3. zulkbo says:

    salam..
    alhamdulillah..masih dalam top10
    di sini dalam kesibukan harian..
    tahniah Yastro…
    :)
    zulkbo baru je tulis kisah Terlalu Banyak Ber FACEBOOK : Lawak RabuMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      terima kasih banyak untuk saudara zul dan semua

    2. yas says:

      terima kasih bro zulkbo…first time dpt anugerah begini…gembira bagai menang adiah 1 juta dah rasanya…hehehe
      yas baru je tulis kisah Dadah itu Bahaya ~ Edisi Keldai Dadah.My Profile

        1. yas says:

          He3x!! Tq bro Mus…tp sy tau, bro mus lagi mantap dr saya:)
          yas baru je tulis kisah Islam Dianiaya Lagi ~ Notis Penting utk Semua.My Profile

    3. b3njy says:

      Tahniah brooo teruskan usaha anda … B3njy sokong dari belakang …

  4. lazaac says:

    untung ler bro, minum teh xajak2x… :p
    lazaac baru je tulis kisah Tingkat Keupayaan CCleaner Dengan CCEnhancerMy Profile

    1. tehr says:

      boleh2
      usah malu2

      terima kasih kerana singgah ke sini

    2. b3njy says:

      tak perlu tunggu di ajak … langgar je …. hehehe … lagi pun ia freeeeeeeeee je …

  5. tak leh minum teh nanti palpitation n kerap ke tandas :P tp blog teh ni dibaca saja jd boleh ditolerate :)
    alexa yussida baru je tulis kisah ini perempuan normal okayh!My Profile

    1. tehr says:

      boleh baca dengan tengok gambar je :D
      sesekali je minum teh

    2. b3njy says:

      kalau takut ke tandas odar ja Teh-O suam SATUUUUU !!!!

  6. yas says:

    Halamak…tak sangka lak jadi top reffering site tuk blog bro…terima kasih bro tehr….
    yas baru je tulis kisah Islam Dianiaya Lagi ~ Notis Penting utk Semua.My Profile

    1. tolong2 ler refer traffik utk kawe gak bro.. adeh dgn rasa malu2 dan tersipu-sipu :wink:
      Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Tort Kecuaian | Kepentingan Yang Di LindungiMy Profile

      1. yas says:

        Aku pun tak tau camne jd gitu bro…mungkin ni rezeki utk bro tehr la nih…Apepun tq jugak kat bro Tehr krn letak banner blog aku kt sini..tq bebanyak bro…
        yas baru je tulis kisah Dadah itu Bahaya ~ Edisi Keldai Dadah.My Profile

        1. tehr says:

          aku pun tak tahu, yas
          aku hanya ikut apa yang diberi google analisis je

    2. nurmisnan says:

      Yas suka mengulor… hik3…
      nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #21My Profile

    3. tehr says:

      bro yas pertama
      ghost tempat kedua :D
      thanks

    4. b3njy says:

      harap2 bulan ni brooo yas jadi top-3 pula hehehehe

  7. wah ramai peminum teh tegar di sini :D
    Payah nak masuk list…
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Photography – Capturing Great Memories with TechnologyMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      tak apa bro, tahun depan kot :D

    2. fiezaradzi says:

      itulah, wpun suka teh ais dan teh tarik, tapi still tak leh masuk senarai peminum teh tegar di sini..

    3. b3njy says:

      kalau nak kaww lagi minum teh 3 lapis … tak boleh bayangkan sedapnya …

  8. chii says:

    ihiks..chii rasa..dorang yang tersenarai ni mesti menjadikan minuman teh sebagai minuman wajib setiap hari kan..eheheh
    chii baru je tulis kisah Jenis-jenis rambutMy Profile

    1. tehr says:

      memang pelanggan tetap semuanya, chii

      1. Mus says:

        mesti pekena teh setiap hari.. ummphh
        Mus baru je tulis kisah Jom Jelajah Jepun Bersama AirAsiaMy Profile

    2. b3njy says:

      sarapan pagi … makan tenghari … minum petang … makan malam … bak kata sempulan bahasa ‘ketagih dadah’

  9. dapat usha muka ghost lama-lama kehkehkeh.
    rainbowcloudy baru je tulis kisah aku jatuh lagi!My Profile

    1. tehr says:

      yups
      sepanjang november ni, rain

  10. nurmisnan says:

    tahniah untuk semua.. aku plak hanya mengunjung
    jika sempat jer brother.. kalau ada masa jenguk3 jugak
    nak cari teh. tapi kalau campur teh dgn kek coklat sodap juger.. hik3
    nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #21My Profile

    1. tehr says:

      hehe
      betul juga tu

    2. b3njy says:

      yer tahniah kepada mereka …

      1. surihati_ku says:

        tahniah kepada semua…mmg merih blog ni ye..moga kekal unggul bersama hidangan teh dan pantun2nya
        surihati_ku baru je tulis kisah Jangan Pentingkan Kepuasan Diri SendiriMy Profile

  11. titan says:

    haa.. ni la orang yang perabih bandwidth blog ni rupanya..
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 3 dari RO2.bizMy Profile

    1. tehr says:

      ya betul
      ini la orangnya, bro :D
      … dan rakan2 lain juga

    2. b3njy says:

      kesian cikgu selepas mereka merampas bandwidth nya terpaksa topup baru …

  12. kakyong says:

    bila la nama nak naik nih… kena rajin2 minum teh kat sini lah yer.. ;)
    kakyong baru je tulis kisah WW (6) : Buku Gajah by FikriMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      tak lama akan naik tu, kakyong

    2. b3njy says:

      mungkin bulan ni akan naiklah podium aka oiii

  13. ghost writer says:

    nih yang betul-betul dikatakan tragedi oktober nih selain tragedi oktober di libya.
    ghost writer baru je tulis kisah tuhan benarkan kamu memakikuMy Profile

    1. tehr says:

      banyak juga kejutan di sepanjang oktober, kan?

    2. b3njy says:

      tragedi di kejar ghost ‘hantu bonceng’

    1. tehr says:

      kiranya dah pingat perak tu, mus
      tahniah dan terima kasih

    2. b3njy says:

      itu dah terbaik dapat naik podium … tahniah

      1. surihati_ku says:

        ha podium last naik masa tingkatan 5 olahraga haaa
        surihati_ku baru je tulis kisah Bahaya Bila Aku Termakan Budi vs Dia Jatuh HatiMy Profile

  14. Juan says:

    apekah aku kurang minum teh bulan lepas, pelik tapi benar, kalau order minuman konfem teh menjadi pilihan aku, ermmm… xpa, kita lihat untuk bulan ni plak…
    Juan baru je tulis kisah From Langkawi With Love | Bercuti ke LangkawiMy Profile

  15. Waarrgghhhh mmg setiap kali sentiasa ramai yang bertandang kat sini…. tah kenapa agaknya ada magnet macam menarik narik ajerr…

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    diy polishing chrome part2 motorsikal
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tip periksa kerosakan dan Servis RadiatorMy Profile

  16. ROJAK says:

    wah kene banyak2 komen kat blog ni
    ROJAK baru je tulis kisah Crazy Funny GrandfatherMy Profile

  17. fiezaradzi says:

    nak try jadi peminum teh tegar la kat sini.. insyaallah, lau kesempatan.. tahniah kpda peminum teh sekalian.. hehee

    1. surihati_ku says:

      jom sekali mama fieza heee..
      surihati_ku baru je tulis kisah Line Clear Itu Kerja DiaMy Profile

  18. ohcikgu says:

    wahh, sampai habis bandwidth tuu. hebat-hebat. :)
    ohcikgu baru je tulis kisah 5,000 mahasiswa UPSI berdemo tuntut jaminan yang sama dengan penempatan GSTTMy Profile

  19. zik says:

    mantap2… bulan lepas pun tak tersenarai…susah nak dapat top 10… kat sini…kena rajin sikit lepas nih..
    zik baru je tulis kisah MasterChef Malaysia-Episod2My Profile

  20. b3njy says:

    boleh dikatakan blog cikgu ni ‘berhantu’ betullah … dashyat2 … b3njy pun rasa di’seru’ je ke blog ni … seram betullah …. aduiii

  21. surihati_ku says:

    terima kasih bro tehr seadanya terluang blh saja minum2 sini ee.tapi pastikan hidagannya teh panas nit suem2 kuku heeee
    surihati_ku baru je tulis kisah Bahaya Bila Aku Termakan Budi vs Dia Jatuh HatiMy Profile

  22. hafizmd says:

    akhirnya tragedi tukang perabih bandwidth dibongkar jua…hehe :D

    bila tehnya sedap, pasti ramai yg datang…dah macam ketagih dah cikgu!

    tahniah buat semua ;p
    hafizmd baru je tulis kisah Tahniah N.Sembilan!My Profile

  23. Pacifista says:

    eh…mana nama aku?hehe… :P
    Pacifista baru je tulis kisah Blogwalking dengan PacifistaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun