Buat Duit Online

leka online cari duit
badan lesu kepala sakit
masa berlalu bukan sedikit
memang sengaja cari penyakit

buat duit online
bukan kerja main-main
kena duduk bersimpul kain
walau pun sekadar part time

buat duit di alam maya
memang boleh kaya raya
andai hanya bercakap saja
kelak nanti tak dapat apa-apa

buat duit dari rumah
bukan suatu kerja mudah
bukanlah juga perkara payah
asalkan gigih tak mudah mengalah

ada hajat nak jadi kaya
ada hati nak hidup bahagia
cukupkah ilmu di dalam dada?
cukupkah usaha untuk berjaya?

Korang nak buat duit online atau dapat duit daripada blog, kena pergi tanya Titan dan Ain Maisarah. Jangan tanya aku sebab aku sendiri tak berapa nak berjaya buat duit online. Dapat tu memang la dapat, tapi nak bayar broadband setengah bulan pun tak lepas. :D

TehrDemikian kisah 'Buat Duit Online' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


55 Comments

  1. cikgu naman says:

    haha..titan dan cendol²nya

    Memang best kalau boleh buat duit secara berkala dan banyak melalui blog/online
    cikgu naman baru je tulis kisah Alhamdulillah, dah bertambah ahli keluargaMy Profile

    1. tehramuan says:

      aku tak tahu siapa yang lebih kacak antara titan dengan penjual cendol
      hehe

      1. hafizmd says:

        rasanya dua2 tak kacak sbb kita lebih kacak dari dia…maklumlah…kita dah satu level up dari dia…hehehhe
        hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 KolekMy Profile

  2. Sya Isya says:

    memang best dapat duit
    lebih2 lagi duit dari internet
    perlu ilmu, usaha dan kesungguhan yang bukan sedikit
    barulah boleh tersenyum meleret :D

    Man Jadda Wa Jada
    Sya Isya baru je tulis kisah BUKAN BIDADARI SLOT LESTARY TV3My Profile

    1. tehramuan says:

      yups
      ilmu dan usaha perlu seiring

  3. yas says:

    mmg kena explore habis2 bab cari duit online nih bro….strategi kena kuat…hehehehe
    yas baru je tulis kisah NASA MAHU TEMPATKAN STESEN DI THAILANDMy Profile

    1. tehramuan says:

      betul tu
      kalau tak fokus, tak kan ke mana
      dapat penat je

  4. zik says:

    lambat sikit nak masyuk.. sebab kayuhan pun sekarang sudah slow….
    zik baru je tulis kisah Keputusan terkini France [Perancis] VS Spain [Sepanyol] 24 Jun 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      maknanya ada masyuk dari sumbernlain la tu
      rezeki datang dari berbagai cara

  5. ohcikgu says:

    nak buat duit, kena usaha sungguh-sungguh. hehe..
    ohcikgu baru je tulis kisah Sejarah Pembinaan dan Penciptaan KaabahMy Profile

    1. tehramuan says:

      betul3X :D

  6. Juan says:

    titan memang pro, eh bro, dah tukar warna blog dah, heheh
    Juan baru je tulis kisah Google ProductMy Profile

    1. hafizmd says:

      haaah la…tak terperasan pulak..hehe

      pe2pun, titan mmg otai peringkat kelapan bab2 duit online ni…tabik cendol kat dia…
      hafizmd baru je tulis kisah Kelayakan Piala Asia B-22:Malaysia vs Korea SelatanMy Profile

      1. iza says:

        Ek eh, ya la..
        dah tukar wajah,
        teh pun dah jadi warna hijau?
        ramuan teh apa tu?
        iza baru je tulis kisah Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

        1. tehramuan says:

          warna blog hijau kepala itik
          hehe

          1. haha! amende la hijau pale itik. hijau ladang tehr baru harum mewangi tehr ramuan dot com :D
            rainbowcloudy baru je tulis kisah lelah nafasMy Profile

            1. hafizmd says:

              sekali, ngn header banner dah tukar daaa…

              ni mesti sbb england dah out ni =)
              hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 KolekMy Profile

  7. ProfHariz says:

    Cara dah ada cuma nak mulakan ja belum ishhh
    ProfHariz baru je tulis kisah Allah Duga Tanda Allah SayangMy Profile

    1. tehramuan says:

      bila dah ada cara
      kena la ada langkahnya, bro

  8. iza says:

    Assalam…
    buat duit pun cukup2 lepas domain je, nak bayar internet memang tak lepas…
    iza baru je tulis kisah Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

    1. tehramuan says:

      nampak macam satu geng pulak kita :D

  9. jebengotai says:

    Titan mmg expert..huhu
    jebengotai baru je tulis kisah Microsoft Surface Tablet : Revolusi Ultrabook?My Profile

    1. tehramuan says:

      aku sedang dok bodek2 titan gak ni
      hahaha

  10. Cikgu Hairul says:

    Kena belajar dari yang pakar tu. Usaha lagi, lagi dan lagi sampai dapat bayar broadband sebulan. Pastu pasti ia jadi semudah kopek kacang.
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Misi Kurus Fasa DuaMy Profile

    1. tehramuan says:

      memang ke situ la langkahnya, cikgu

  11. zool says:

    memang bukan mudah cari duit onlne.. tapi memang boleh
    zool baru je tulis kisah Kurangkan aktiviti tweetMy Profile

    1. tehramuan says:

      betul
      bila ada orang yang boleh
      kita juga boleh

  12. kalau tak istiqamah memang takkan dapat ganjaran dari dunia online ni. selalunya orang kita hangat2 taik ayam saja
    Mohammad Luthfi baru je tulis kisah Pentingnya menjaga emosiMy Profile

    1. tehramuan says:

      kalau nak cepat memang la tak dapat
      usaha sikit tapi mahukan hasil banyak
      mana boleh jadi
      hehe

  13. azura says:

    samalah saya cikgu buat duit tak reti mana….
    azura baru je tulis kisah Rezeki PisangMy Profile

    1. tehramuan says:

      yang peliknya
      nak habiskan duit tak la payah mana
      haha

  14. Kulanzsalleh says:

    Akupun kurang berjaya buat duit online ni..
    apapun.. aku setuju sangat pasal kegigihan tu.. mesti ada kesungguhan baru boleh berjaya
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Buat Rawatan KeretaMy Profile

    1. suri says:

      mula klu dh minat heee…
      suri baru je tulis kisah Dua Hari Sudah RinduMy Profile

    2. tehramuan says:

      gigih dengan cara yang betul

  15. akubiomed says:

    Kalaulah boleh sebut duit dari dunia siber seperti bro Titan. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Glitz & Glam Bloggers Party oleh Apac AventureMy Profile

    1. tehramuan says:

      boleh tu nanti, bro
      tunggu masa je
      amin

  16. Bro Zulkbo says:

    salam..
    saya perhatikan banyak blog yang
    buat duit nih lambat semacam je
    loading blog nya..tak tahulah kalau
    orang lain, tapi saya mengalami bila
    nak ke sana, jadi saya tinggalkan
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah TR1Ma | Teksi Rakyat 1Malaysia | Baucar Subsidi TayarMy Profile

    1. cik tom says:

      agak2 blog ciktom lmbt load x ek? byk iklan.. hehe :)
      cik tom baru je tulis kisah Eyriqazz vs Denaihati – Blogger Hebat!My Profile

      1. Bro Zulkbo says:

        okey je..
        sekarang saya datang
        Cik Tom :)
        Bro Zulkbo baru je tulis kisah Nombor Plat PKR 1 Bernilai RM99,555 (Senarai)My Profile

    2. tehramuan says:

      salam kembali
      sebahagiannya memang begitu
      terpaksa

  17. wahh..kena banyak lagi belajar nih..
    penyelamat dunia baru je tulis kisah Awek bertudung putih.My Profile

    1. tehramuan says:

      yups
      belajar, jangan tak belajar
      sampai bila2 pun kena belajar

  18. cik tom says:

    titan sifu cik tom dr segi duit online..hehe..
    cik tom baru je tulis kisah Eyriqazz vs Denaihati – Blogger Hebat!My Profile

    1. tehramuan says:

      yups
      aku juga sedang belajar

  19. Buat duit online… hmm topik kegemaran ramai ni
    sabree hussin baru je tulis kisah Pengalaman Berurusan Dengan Maxis Call Center Untuk Dapatkan RefundMy Profile

    1. suri says:

      utk part time blh sllu jenuh ar kena usaha kata org
      suri baru je tulis kisah Ayuh BerkopiahMy Profile

      1. tehramuan says:

        jangan gemar kepada duit je tapi tak gemar nak tambah ilmu dan usaha
        hehe

  20. chii says:

    Kena berguru dan blaja btl2 kalau nk masyuk buat duit online.

    Kalau ngan titan,rasanya pengeras yg d minta mesti x susah kan. Cendol,tauhu bkar dgn sambal hijau ;D
    chii baru je tulis kisah Mari bergotong royong di hujung mingguMy Profile

    1. tehramuan says:

      pengerasnya memang tak susah
      cuma usaha keras tu yang ada payah
      tu pasal la belum berjaya :D

  21. suri says:

    kene tegar dri setia maya agaknya bru leh bt duit byk kot heeee

    1. tehramuan says:

      kena ada cara dan ada usaha juga, suri

  22. ghost writer says:

    mesti diorang fokus setengah gila buat duit dengan online ni. separuh hidup untuk duit, separuh lagi untuk habiskan duit.
    ghost writer baru je tulis kisah SAGAMy Profile

    1. tehramuan says:

      asal saja duit yang habis tidak melebihi duit yang dapat
      hehe

  23. kakyon says:

    duit online nk bayar bil brokban pun tak lepas..huhhu
    kakyon baru je tulis kisah papa dan samsung galaxy tapnya..My Profile

  24. bahaya penyakit kaki tangan
    kalau parah sukar diubati
    duit online sebagai sampingan
    duit gaji tetap dicari

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy paintless dent removal
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Paintless Dent Removal (PDR)My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun