Bonus Raya Setengah Bulan Gaji

Kakitangan kerajaan akan menerima bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 sebelum raya tahun ini. Perdana Menteri kata untuk meringankan beban penjawat awam menyambut aidilfitri nanti. Bayaran Khas Kewangan RM500 juga akan dibayar kepada pesara kerajaan.

Bonus raya dan bayaran khas ini akan dibayar pada 9 Ogos, itu yang sempat aku dengar. Maknanya dalam 2 minggu lagi penjawat awam akan dapat berbelanja untuk persiapan raya.

Hari ini 25.07.12 kakitangan kerajaan dah dapat gaji untuk bulan Julai. Pada 13.08.12 pula akan dapat gaji bulan Ogos selepas bonus pada 9 Ogos. Aku harap kakitangan kerajaan beringat dalam berbelanja untuk sambutan raya kerana hanya pada 25.09.12 gaji bulan September akan dibayar. Lama tu…

TehrDemikian kisah 'Bonus Raya Setengah Bulan Gaji' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


37 Comments

  1. azura says:

    untungla cikgu

    1. tehramuan says:

      hehe
      bukan cikgu je

  2. maza says:

    syukur …. alhamdulilah rezeki pada pejawat awam..

    kami org2 swasta tumpang gumbira aje sambil kerja lebih keras lagi..

    hehehehe

    alhamdulilah.. Oh Malaysia negaraku!..
    maza baru je tulis kisah Wordless Wednesday: Suatu Perjalanan RamadanMy Profile

    1. tehramuan says:

      swasta tak dapat ke, bro
      harapnya akan ada juga nanti

  3. Kulanzsalleh says:

    Alhamdulillah, dapat juga bonus tahun ni..
    apapun, kenalah bersederhana dalam hal berbelanja.. takut nanti lepas raya tiada belanja yang tinggal
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Bonus Raya 2012 Setengah Bulan GajiMy Profile

    1. tehramuan says:

      tu la yang risaunya
      gaji awal ni selalu buat ramai orang sesak di bulan selepasnya

      1. suri says:

        bahaya tu heee sy gaji sllu lambt 2 mgu masuk awal bulan baru dpt…
        suri baru je tulis kisah Ingatkan Tidak Akan Jumpa LagiMy Profile

  4. Bro Zulkbo says:

    salam..
    setengah bulan tu..?
    kalau gaji 3K dah ada
    RM1,500…alhamdulillah :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Video Lagu AdaMu Najwa LatifMy Profile

    1. tehramuan says:

      Salam kembali
      Alhamdulillah, rezeki ramadhan ni

      1. suri says:

        tu teman nak keje gomen ut hee untung2 blh byr pinjaman mara
        suri baru je tulis kisah Ingatkan Tidak Akan Jumpa LagiMy Profile

  5. Faizul says:

    Alhamdulillah. Murah rezeki di bulan puasa ni ye.
    Faizul baru je tulis kisah Sambut Ramadhan dulu, baru SyawalMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups
      bulan penuh berkat ni

  6. kakyon says:

    alhamdhulillah..rezeki bulan ramadan. beringatlah bila berbelanja..utamakan simpanaan dari berbelanja barang yang bukan keperluan..
    kakyon baru je tulis kisah cerita ramadhan 2My Profile

    1. tehramuan says:

      betul2
      masa lepas raya lebih panjang berbanding masa raya
      hehe

      1. Mus says:

        hayati lirik lagu kumpulan senario..
        banyak pengajarannya dari lagu Puasa Dan Raya tu
        Mus baru je tulis kisah 14 Bangunan Baru Yang Bakal Wujud Di Kota Kinabalu, SabahMy Profile

  7. fuad ansari says:

    letih nak menunggu gaji bulan 9.. jadi caranya, buat2 tak nampak pembayaran awal gaji bulan 8 tu… dah hujung bulan 8 nanti baru usik.. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah aPaBiLa MaSJiD KuRaNG MeSRa..My Profile

    1. tehramuan says:

      sepatutnya macam tu la
      jangan dipedulikan tarikh gaji awal tu
      mudah2an selamat :D

  8. Norizwan says:

    Alhamdulillah…sudah dapat bonus dan beberapa hari jer dapat gaji…. best… :).tapi nak tggu bulan depan…..huhu
    Norizwan baru je tulis kisah Memasang Lightbox Promoter Facebook untuk blogspotMy Profile

    1. tehramuan says:

      memang kena hati2 dengan gaji awal ni
      bahayanya sukar dilihat dengan mata kasar
      haha

  9. Jeles lak kawe… ada kosong ker kat gomen?
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Blogging Itu Kerja Sia-SiaMy Profile

    1. Mus says:

      kadang-kadang yang kerja swasta lebih masyuk..
      Mus baru je tulis kisah 14 Bangunan Baru Yang Bakal Wujud Di Kota Kinabalu, SabahMy Profile

  10. Mus says:

    syukurlah.. ada belanja untuk balik kampung.
    memang kena beringat. gaji bulan 9 lama lagi tu..
    Mus baru je tulis kisah 14 Bangunan Baru Yang Bakal Wujud Di Kota Kinabalu, SabahMy Profile

  11. mak lagenda says:

    dari 13 Ogos nak menyampai ke gaji bulan september mmg lama gila. Meleleh la air idung nk tunggu gaji bulan sept. Huaaaaa…
    mak lagenda baru je tulis kisah KUIH PELITA AYAM??My Profile

  12. daddydee says:

    bulan ogos kaya…bulan 9 kayap…hahahhaa

    lama tu nak survive…
    daddydee baru je tulis kisah Kejamnya ManusiaMy Profile

  13. rahman says:

    nak gi raya rumah kakitangan kerajaan laaa.. kot kot dapat duit raya heee
    rahman baru je tulis kisah Internet Explorer satu masa dahuluMy Profile

  14. akubiomed says:

    Tersenyu lebar penjawat awam dapat bonus setengah bulan. Kena pada masanya dengan persiapan untuk hari Lebaran.

  15. suri says:

    asal cerita pasal gaji je mula ar tak der pantun kli ni.mana achi?
    suri baru je tulis kisah Ingatkan Tidak Akan Jumpa LagiMy Profile

  16. suri says:

    senyum gmbra kluga jabatan kerajaan bila ada majikan ambik berat akan pekerja2nya
    suri baru je tulis kisah Ingatkan Tidak Akan Jumpa LagiMy Profile

  17. padin says:

    Alhamdulillah, betul ayat penghujung tu jgn seronok sgt takut tak sempat gaji september dah makan megi je, heh…

  18. titan says:

    leh la belanja aku cendol lepas nih..
    titan baru je tulis kisah Malam ini aku sepi menyendiri.My Profile

  19. sensasi2020 says:

    Bonus raya setengah bulan gaji,
    Bila dapat jangan habis dalam satu hari,
    Gunakanlah gaji tu utk raya nanti,
    Boleh masuk dlm sampul raya Aidilfitri.

    *Buat bagi kepada kanak2 serta anak buah berkunjung ke rumah nanti.
    sensasi2020 baru je tulis kisah Siapakah Penjaga Gol Termahal Di MalaysiaMy Profile

  20. alhamdulillah..rezeki puasa..
    pengumpul lirik lagu baru je tulis kisah Lirik Lagu Pening Raya – M.Nasir feat Salleh YaacobMy Profile

  21. irsah says:

    Ada la tambahan untuk menambah perbelanjaan perayaan. kali nih entah kali keberapa ntah nilai sama…. bila akan ada perubahan sikit agaknya.. (sy bukan gomen) namun tetap bersyukur dalam membantu penjawat awam, lebih2 yg tidak berpangkat… berjimat di perayaan amalan kita…
    irsah baru je tulis kisah Design Baju Raya Baru Mimpi Kita Aidilfitri 2012My Profile

  22. eiela says:

    masyuk tuh,,hope jangan ada yg terlebih beli sudah la, nk tggu gaji lmbt lg bln 9
    eiela baru je tulis kisah Apa Jadi Dengan Cerita Eyriqazz VS DenaihatiMy Profile

  23. hafidz says:

    fuyohhh
    lama tuh nak tunggu 25 september 2012
    huhuhu
    hafidz baru je tulis kisah Ramadhan 1433 Hijrah – Minggu KeduaMy Profile

  24. de engineur says:

    keja gomen gak lah yg untung. Jeles kite
    de engineur baru je tulis kisah Solar Charity: Groups using solar to end Energy povertyMy Profile

  25. Khidhir says:

    untunglah kakitangan kerajaan. sbagai student, sedih takde bonus.
    Khidhir baru je tulis kisah 2 User Profile Dalam 1 FirefoxMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun