Blogger Kacak

blogger kacakSementara menunggu sahur pagi ni, rasa nak sahut cabaran sekali lagi. Beberapa hari lepas dah sahut Cabaran Blogger | Satu Hari Di Hari Raya. Cabaran kali ini bagi memeriahkan pertandingan yang dibuat oleh sahabat blogger yang Mr Tehr selalu singgah dan baca tulisan beliau. Ada ketikanya Mr Tehr faham apa yang ditulis, ada ketika lain pula tak berapa nak faham, tapi Mr Tehr letak komen je setakat yang faham. Tak kisah kan, bro? :D

saban hari selalu cerita hal duit
mungkin banyak mungkin juga sedikit
tapi tentunya lama-lama boleh jadi bukit
dah pasti boleh bayar teh tarik

setiap hari posting semesti ada
kadang pendek kadang panjang berjela
tapi semuanya aku suka baca
dah pasti ada tips yang sangat berguna

blog buat duit dari planet bumi
earncent.com itulah nama yang diberi
tapi blog beliau bukan saja yang ini
dah pasti ada banyak blog lain lagi

tuan tanah katanya nama titan
itu yang diberi oleh tuan punya badan
tapi aku percaya itu hanya samaran
dah pasti nama lain pada kad pengenalan

buat duit dari blog memang boleh saja
pasang iklan pasang banner affiliate juga
tapi apa yang aku baca apa titan kata
dah pasti beliau ditunjuk cara lain juga

kalau baca siri dalam edisi siasat
tips dan ilmu memang sangat dahsyat
tapi aku rasa korang semua boleh buat
dah pasti aku je sukar dapat kudrat

ebook juga titan buat sekarang ini
bukan sahaja untuk duit dari planet bumi
tapi boleh tambah ilmu dan motivasi diri
dah tentu pasti korang tak akan rugi

Tajuk ‘Blogger Kacak’ tu sebab dalam tulisan saudara Titan selalu dan pasti banyak perkataan ‘kacak’ digunakan. Aku juga tumpang kacak bila selalu singgah ke sana dan membaca tulisan beliau. Siapa-siapa yang mahu kelihatan kacak boleh singgah dan terjah ke sana ambil tips. :D

Pertandingan Earncent Review 2011 ini dianjurkan oleh Earncent.com dan AhmadFaizal.com. Hadiah ditaja oleh TitanPanduanTNX.com, blog Kari-Ngeri.comAnakDunia dan Ohcikgu.com

TehrDemikian kisah 'Blogger Kacak' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


34 Comments

  1. adele says:

    owh..ada contest..tunggu2..sy bakal menyusul :D
    adele baru je tulis kisah Beli Baju Raya di Muslimah ShoppersMy Profile

    1. tehr says:

      buat adele, jangan tak buat
      sama2 kita menjadi ‘kacak’ nanti

  2. [...] kerana diberi kesempatan untuk membuat entri baru. Contest ni aku tahu daripada Mr. Tehr,bukan tuan rumahnya sendiri. Itu review yang pertama aku. Publisiti kurang. eheh. Maaf ya Mr. [...]

  3. Cik siti says:

    En tehr masuk kontest ye… apa pun good luck… panjang dan berisi..
    Cik siti baru je tulis kisah Cabaran Blogger |Satu Hari Di Hari RayaMy Profile

    1. tehr says:

      sekadar mahu kelihatan kacak
      hehe
      untuk memeriahkan majlis

  4. maza says:

    oops.. mudah2an cikgu menang..

    tapi sebelum tu, maza mau sertai juga lah. ahaks.. hehehhehe
    maza baru je tulis kisah Merdeka! Merdeka! Merdeka! …. MERDEKA RAYA!My Profile

    1. tehr says:

      menang ke, kalah ke
      bukan pokoknya, maza

      hanya mahu sama2 kelihatan kacak je

  5. suri says:

    wah dah ada perkataan bru tentang kacak..kalo wanita apa plk ek??
    suri baru je tulis kisah bLOG cahayacinta.com kEna GoDaM !My Profile

    1. tehr says:

      wajah wanita juga ‘kacak’
      [ada dalam entri baru saya nanti]

  6. Jai says:

    Selamat berjaya bro.. Aku dari hari ke hari tertangguh2 last2 masa tu x sempat nak buat.. :(

    1. tehr says:

      selamat2
      aku ni tumpang meriahkan majlis je

  7. puteri says:

    selamat ber-kacak Tehr! hehehe
    puteri baru je tulis kisah fenomena kad rayaMy Profile

    1. tehr says:

      jap, nak tutup hidung
      dah nak kembang ni
      hahaha

  8. zulkbo says:

    salam..
    ingatkan nak calon siapa
    yang paling kacak tadi..he he

    letaklah nama saya
    nanti saya sokong..
    la la la..

    :)
    zulkbo baru je tulis kisah Bila Keracunan Makanan Apa Perlu Anda Lakukan?My Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      bro zul ambil tempat kedua je
      gold medal saya punya
      huhu

  9. Good Luck Tehr.
    Mudah-mudahan menang.
    shameel iskandar baru je tulis kisah Ada Apa Dengan PuasaMy Profile

    1. tehr says:

      menang?
      takkan dapat tu
      lain la kalau bro titan beri hadiah khas juri
      haha

  10. titan says:

    wahh..siap berpantun lagi nih..

    sejujurnya..aku dah pening nak pilih yang mana satu review untuk jadi juara..semuanya ada peluang..kang aku cari dadu. lambung. 3 kali keluar orang yang sama..haa..tu la kot pemenangnya. hehe..

    itu last choice. Sebab memang banyak review leh jadi johan. INi pun antara yang terbaik. Hehe..

    apapun ,terima kasih kerana menyertai contest ini. :)
    titan baru je tulis kisah Ramadan 2011 – Terawih RevolutionMy Profile

    1. tehr says:

      tumpang meriah majlis bro :D

  11. Memang tak ada lelaki yang sekacak aku tapi yang lebih kacak…… banyak!
    hampeh…..
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Ada Apa Dengan Nama (Kereta)?My Profile

    1. tehr says:

      hahaha
      ingatkan aku sorang je yang rasa macam tu :D

  12. akubiomed says:

    Selamat berjaya yer TehR :-) Jangan lupa belanja kalau menang nanti
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday #9 – Topi keledar unikMy Profile

    1. yas says:

      Aku pong nok jugok bro…hehehe
      yas baru je tulis kisah Wordless WednesdayMy Profile

    2. tehr says:

      teh 0 ais tanpa gula :D

  13. yas says:

    Good luck bro….
    yas baru je tulis kisah Wordless WednesdayMy Profile

  14. zik says:

    blogger kacak dengan banyak fulus… $$$$$ semoga berjaya bro tehr… huhu
    zik baru je tulis kisah 15 lagu raya nostalgia yang aku minati sepanjang zamanMy Profile

  15. bEe says:

    Wah…. ada contest yer
    bEe baru je tulis kisah Nota Seorang AKUMy Profile

  16. Khidhir says:

    siap berpantun. peluang cerah nak menang ni..
    Khidhir baru je tulis kisah Domain CO.CC Hilang Daripada Google Search EngineMy Profile

  17. [...] Swot Review Blog Cikgu Titan 14. Adele – Blogger Kacak Contest Review 2011 15. Teh Ramuan – Blogger Kacak 16. Ainun – Pandangan Seorang Blogger Baru 17. Ayie Abas – Daku Mahu Duit Raya dari blog 18. [...]

  18. [...] Swot Review Blog Cikgu Titan 14. Adele – Blogger Kacak Contest Review 2011 15. Teh Ramuan – Blogger Kacak 16. Ainun – Pandangan Seorang Blogger Baru 17. Ayie Abas – Daku Mahu Duit Raya dari blog 18. [...]

  19. [...] Swot Review Blog Cikgu Titan 14. Adele - Blogger Kacak Contest Review 2011 15. Teh Ramuan - Blogger Kacak 16. Ainun - Pandangan Seorang Blogger Baru 17. Ayie Abas - Daku Mahu Duit Raya dari blog 18. [...]

  20. [...] Adele dan Farahaznil – RM10 + Panduan TNX 2.0 + Pengiklanan 180×60 Banner di ohcikgu.com 1 bulan 5. Tehr dan Sjiehan – RM10 + Panduan TNX 2.0 + Pengiklanan 180×60 Banner di ohcikgu.com 1 bulan 6. Sya Isya [...]

  21. yas says:

    Tahniah krn blog tehr jg tersenarai dlm pemenang kena denda disekolah
    yas baru je tulis kisah AKU ANTARA 15 BLOGGER KACAK DI MALAYSIAMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun