Biskut Dan Air Kopi

biskut mayat

TehrDemikian kisah 'Biskut Dan Air Kopi' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


31 Comments

  1. tehramuan says:

    Air telaga air perigi
    Sejuk rasa bila mandi
    Biskut mayat air kopi
    Buat bekal di tengah hari

    1. alamak..smpai tgh hari ker?..nnt kene gastrik lak..hehe
      Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Wordless Wednesday : SaunaMy Profile

  2. suri says:

    baru hari sy minum kopi mmg susuh nak minum klu tak bersebab heeee
    suri baru je tulis kisah Tersingkaplah Gerbang Cahayacinta.comMy Profile

  3. suri says:

    slu kli balik mlk mak akan bekalkan kuih bahulu. pas blik ipoh celop sama kopi panas
    suri baru je tulis kisah Aku Ada Untuk DiaMy Profile

  4. suri says:

    org tua mmg tak dpt d ipsahkan dg kopi hee..tpi tgok kedai2 ada gak org muda genar kopi..jwpn depa sb kopi bisa memberikan kesegran mata mrka.apa selma ni mata dok segar ke keh.keh..keh…
    suri baru je tulis kisah Betapa Indahnya Usia ItuMy Profile

    1. padin says:

      orang muda pon ada juga suka kopi… :D

  5. Cik Siti says:

    Kelang-kelip kusangka api,
    Hinggap kembali pohon cemara
    biskut tongkat air kopi,
    diwaktu hujan tambah selera.
    Cik Siti baru je tulis kisah Pukul 3 malam….My Profile

  6. onlajer says:

    ngam-ngam pukul 3 buat komen ini jadi jom ngopi
    onlajer baru je tulis kisah Wordless Wednesday : Menoreh SaljiMy Profile

  7. minum petang yang jimat tambah awesome :)

  8. padin says:

    hehee.. gabungan yang simple tapi asyikk…

  9. Naziman says:

    Alaa bro, tak nampak gambar bro. Dari tadi load. Internet saya ni slow sikit. huhu.
    Naziman baru je tulis kisah 22 tips jimat bateri blackberry smartphoneMy Profile

    1. Naziman says:

      hahaha. dah komen baru nampak gambarnya. makan biskut dengan kopi? sedap ka? tak pernah try pula.
      Naziman baru je tulis kisah Jana pendapatan online di internet MalaysiaMy Profile

  10. akubiomed says:

    Air kopi dan biskut kering gandingan yang mantap. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Wordless Wednesday – # Tanya sama pokokMy Profile

  11. donnyien says:

    sambil update blog boleh layan kopi ni kan bro hehe
    donnyien baru je tulis kisah iPhone 5 Baru Denaihati Baru Keluar Dari KotakMy Profile

  12. beckhr00y says:

    dulu masa kecik memang suka rendam biskut dalam air kopi/milo dan makan :)
    beckhr00y baru je tulis kisah Sertai Program Exabytes 100 Blogger Ads ProgramMy Profile

  13. sud@is says:

    makan waktu hujan lg sedap
    sud@is baru je tulis kisah Insan Yang HebatMy Profile

  14. maza says:

    tatkala dingin dan bumi dibasahai air hujan, rasanya amat sesuai makan biskut mayat bersama air kopi..

    apatah lagi kalau punyai rezeki menjamah ubi rebus dan keladi goreng!

    ah! lantun-lantun lah pulak.. hehehe
    maza baru je tulis kisah Tandatangan terakhirMy Profile

    1. padin says:

      pisang rebus cicah gula pon layannn….

  15. Juan says:

    dulu masa kecil selalu juga makan macam ni, skrg x lagi, sebab dah lupa pasal ni, thanks bro buat aku ingat pengalaman lalu
    Juan baru je tulis kisah Arcade Games MalaysiaMy Profile

    1. hatiputera says:

      aku pun selalu jugak makan macam nie juan..best best.
      hatiputera baru je tulis kisah Wordless wednesday – besarnya printerMy Profile

  16. hatiputera says:

    Biskut mayat direndam dengan air suam campur gula sedap jugak tehr..tapi jangan manis sangat.
    hatiputera baru je tulis kisah Perancangan dan impian bloggingMy Profile

  17. shraqs says:

    Kecik2 dulu pernah tengok orang2 tua makan biskut rendam dlm air kopi macam ni. Menarik!
    shraqs baru je tulis kisah Senarai Smartphone Dan Tablet Samsung Yang Akan Menerima Android Jelly Bean 4.1.1My Profile

    1. chii says:

      aisey…shraqs x pernah try ke? cuba la…pasti nak lagi nanti :D
      chii baru je tulis kisah Kebersihan adalah sebahagian daripada ImanMy Profile

  18. Bro Zulkbo says:

    salam..
    rendam lama, kembang biskut tu
    jadi bubur pulak nanti..he he
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Permohonan Kemasukan Tingkatan 4 MRSM Dan Institut Pendidikan Mara Sesi 2013My Profile

  19. nurmisnan says:

    alamak.. kebetulan bangun pagi ni buat kopi + mkn biskut jacob.
    terbaek… hik3
    nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #60My Profile

  20. Yas says:

    Hehehe….paling best kalau pekena time hujan…mak aihhh….hehehe
    Yas baru je tulis kisah Kisah Kehidupan-21 Tahun Hidup Dengan RantaiMy Profile

    1. chii says:

      betul tu..perut mesti lapa..sejuk plak tu…kena ngan kopi panas..mmg layan la
      chii baru je tulis kisah Kebersihan adalah sebahagian daripada ImanMy Profile

  21. Bestnya kalau dapat makan roti cicah kat kopi kan?
    tapi skrg sya xbleh minum kopi dah.
    Malaysia coin baru je tulis kisah Persatuan pengumpul wang lamaMy Profile

  22. chii says:

    pergh..layan seh biskut kecik ni ngan air kopi..dulu slalu gak wat cmtu…
    chii baru je tulis kisah Kebersihan adalah sebahagian daripada ImanMy Profile

  23. Hafizul says:

    oittt…lama giler sy tak makan menu mcm ni..memang best……..my mom suka makan mcm ni..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Top Komentator September 2012 Pondok KecilMy Profile

  24. noha says:

    Mohon guna gambar kopi dan biskut ni ye. Saya sangat suka♡ tq
    noha baru je tulis kisah KELAS Law of Universal Attration DAN BLOGMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun