Berat Nak Buka Mata

Beratnya nak buka kelopak mata. Rasa seperti kena gam dengan gam kayu je. Payah ni nak melawat ke blog kawan-kawan dalam keadaan mengantuk. Memang tak boleh nak buka mata lagi ni…

Buka mata waktu lahir
Senyum bonda ada di bibir
Janji bonda tiada mungkir
Kasih bonda sampai akhir

Mungkin lebih bagus untuk aku tidur saja petang ni. Ambil bekal untuk layan EURO 2012 di Poland dan Ukraine. Agaknya siapa pula yang akan jadi mangsa malam nanti.

[ Sekali ngantuk dah hilang daaa... ] :D

TehrDemikian kisah 'Berat Nak Buka Mata' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


47 Comments

  1. suri says:

    sy dah masak sangat dia pun siang2 menu masakan siap d dapur kopi secwan d sisinya heeee
    suri baru je tulis kisah Chromolaena Odorata Part IIMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups
      kopi tu mesti ada tu
      buat bagi pekat2 punya :D

      1. suri says:

        yelah mug besar punya hee patu tak cukuop buat pusingan kedua heee
        suri baru je tulis kisah Penawar Cinta Buat Yang BerdukaMy Profile

        1. tehramuan says:

          kalau hari kerja
          memang tak boleh nak berjaga
          risau gak besok tidur dalam kelas :D

          1. haha! luar biasa ni. biasanya anak murid yang terlelap bila cikgu mula mengajar
            rainbowcloudy baru je tulis kisah ayuh berjuang!My Profile

            1. tehramuan says:

              musim bola ni
              anak murid senyap je, rain
              takut tengok mata cikgu… merah je :D

  2. suri says:

    best ank tdo sy dpt tgok bola sama dia heeee..ada masa luang kami berdua haaaa
    suri baru je tulis kisah Penawar Cinta Buat Yang BerdukaMy Profile

    1. tehramuan says:

      wah
      romantika di euro
      haha

      1. Kene buat aksi romantik demam euro nie :)
        Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Giveaway Buku PTS Pilihan SayaMy Profile

        1. tehramuan says:

          untungnya siapa yang dah kawin
          kan?

  3. suri says:

    sambil tdo di buai mmpi jangan lupa terlajak solat skli ya heeee
    suri baru je tulis kisah Hidup Sendiri Sememangnya PedihMy Profile

    1. tehramuan says:

      betul2
      jangan sampai terlajak masuk gaung

      minta2 dijauhkan

  4. malam ni mmg match best..rugi x tgk :)
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Wordless Wednesday : BakauMy Profile

    1. tehramuan says:

      tu la pasal, bro
      mamang kena buat bekal sebelah petang :D

  5. Cik Siti says:

    time bola ni memang kebanyakkan yang datang kerja macam tak cukup tidur..
    Cik Siti baru je tulis kisah Selamat Pengantin Baru…. 2/6/2012My Profile

    1. tehramuan says:

      Jangan pula ada yang tidur bawah meja pejabat
      Hehe

  6. kawe pon berat mata nie… tapi kojap lagi Euro nak start :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Afternoon Tea Di Coffee Bean And Tea LeafMy Profile

    1. tehramuan says:

      Harap2 tak tertidur sebelum perlawanan
      Haha

  7. zool says:

    selamat menonton…. saya tak larat dah
    zool baru je tulis kisah Kerepek pisang yang sedapMy Profile

    1. tehramuan says:

      Hanya pilih2 je, bro
      Tak terdaya nak layan semuanya

  8. MDHAFiZ.NET says:

    hilang ngantuk sebab blog la.. .hehehe.. . masyukk…
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah Keputusan Rayuan Kemasukan Ke IPTA/Politeknik Premier Lepasan SPM 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      Tu la yang herannya
      Sebelum entri ni siap tadi memang ngantuk sangat :D

  9. shraqs says:

    Jangan jadik cam cerita P. Ramlee plak Mr Tehr.. :)
    shraqs baru je tulis kisah Cara Mudah Untuk Customize WordPress Theme Menggunakan FirebugMy Profile

    1. tehramuan says:

      Haha
      Harap2 tak jadi macam tu
      Bertumbuk sakan budak2 nanti

    1. tehramuan says:

      Tak ada la tegar sangat, ummie
      Hanya biasa2 saja :D

  10. titan says:

    apa barang tidur awal maa..haha..
    titan baru je tulis kisah Peluang Greece hampir tertutup?My Profile

    1. tehramuan says:

      terpaksa kena tidur juga, bro
      tak mau la aku macam ‘cikgu shaari’ tu :D

  11. Hafizul says:

    Haha…sebut jer Euro mengantuk pun boleh hilang..macam2 hal..hehe
    Hafizul baru je tulis kisah Dilema – Kerja Lama Vs Kerja BaruMy Profile

    1. tehramuan says:

      bersemangat tinggi tu, bro :D

  12. cik tom says:

    last bw sebelum tidur…hehe

    1. tehramuan says:

      aik
      cik tom tak tengok bola ke?

  13. anak tupai atas dahan
    ranting kering dicantas salah
    bersengkang mata sanggup ditahan
    Tengok bola Kopi O disebelah

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy spray paint caliper brake disk kereta
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Spray Paint Caliper Brake Disk keretaMy Profile

    1. tehramuan says:

      anak tupai melompat-lompat
      silap lompat jatuh ke semak
      piala euro orang yang dapat
      kita hanya seronok bersorak

  14. Layannnzzz~ Heheheh :)
    Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Giveaway Buku PTS Pilihan SayaMy Profile

    1. tehramuan says:

      aku layan tidur je malam tadi
      mungkin malam ni dapat tengok sebab besok cuti :D

  15. nurmisnan says:

    kalau berjaga tgk bola musti kopi satu jug + kacang sepeket jadi peneman baru hilang segala ngantuk..
    nurmisnan baru je tulis kisah Wordless Wednesday #50My Profile

    1. tehramuan says:

      yups
      bekalan makan minum mesti cukup
      haha

  16. Jamal Ali says:

    Oh, saya tidur sungguh lena malam tadi. :)
    Jamal Ali baru je tulis kisah Sinopsis – Rintik-rintik Hanya SinggahMy Profile

    1. tehramuan says:

      sama la kita, bro :D

  17. mak lagenda says:

    Penyakit org lelaki bulan nih. Hahaha…

    P/s : Bang..dulu mak kata mak x minat bola kan, now menjak demam piala euro nih, dgn mak2 sekali terpaksa tido dpn tv!! Temankan si laki tonton bola..dia tgk, mak tido. Muahaha..
    mak lagenda baru je tulis kisah BEG STUDY : LAMA VS BARUMy Profile

    1. tehramuan says:

      malam ni nanti kita layan
      besok kan cuti :D

  18. Razlan says:

    Biasala demam bola katakan,dah jadi adat tu tido depan tv
    Razlan baru je tulis kisah Contoh Resume Penolong AkauntanMy Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      memang macam tu la suasana ‘meriah’ bola euro ni
      haha

  19. ProfHariz says:

    Saya layan bola sehingga awal pagi cikgu. Memang best tapi nak jawab exam super mengantok. Hahaha
    ProfHariz baru je tulis kisah JUARA EURO 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      jangan pulak tulis jawapan cerita hal bola, PH
      haha

  20. akubiomed says:

    Jangan paksa diri. Sahabat-sahabat blogger memahami akannya.
    akubiomed baru je tulis kisah No Posts Were Found!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun