Bayaran Balik Cukai Terlebih Bayar

Semalam aku terima email dari e-Bayarbalik LHDN Malaysia. Satu email pemberitahuan untuk satu Bayaran Balik Cukai Terlebih Bayar / Pembayaran Balik Lebihan Kredit.

Terima kasih LHDN.

Walau pun tak banyak, tapi seronok juga terima email macam ni. Maknanya ada duit masuk dalam akaun. Kalau la tiap hari dapat email duit masuk macam ni, bukankah seronok? Kan… kan… :D

[Duit sendiri masuk akaun diri sendiri. Huhuhu...]

lhdnmBayaran balik cukai terlebih bayar berlaku apabila jumlah Potongan Cukai Berjadual [PCB] yang dibuat setiap bulan lebih banyak berbanding cukai pendapatan yang kena dibayar.

Walau pun LHDN memberi keutamaan kepada pembayaran balik cukai terlebih bayar, sebenarnya tak boleh nak seronok sangat. LHDN Malaysia masih boleh membuat semakan lanjut dan mengaudit dokumen untuk mengesahkan tuntutan.

Apa-apa hal yang mereka tak puas hati, pasti ada surat yang akan menyusul.

TehrDemikian kisah 'Bayaran Balik Cukai Terlebih Bayar' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


11 Comments

  1. akubiomed says:

    Saya pun lama dapat lebihan pembayaran cukai berjadual.
    akubiomed baru je tulis kisah Mencari ketenangan di Bagan LalangMy Profile

  2. Nasib la gaji ciput je. takda la kena cukai bagai ni.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Tertarik Dengan Gaya Rambut PompadourMy Profile

  3. Cik Siti says:

    Dah isi dah e-filing hari tu tp masih belum dapat lagi pulangan sebab ada masalah sistem… mungkin nak tunggu raya kot
    Cik Siti baru je tulis kisah 11 Tahun…..My Profile

  4. brohantu says:

    apa pun kena berjaga-jaga, kalau diaorang tak puas hati fail yang dah lebih 10 tahun pun dia korek
    brohantu baru je tulis kisah Cara Memancing Teknik JiggingMy Profile

  5. dja@sishaza says:

    Saya dah kena dengan diaorang tahun lepas ..memang sakit dibuatnya sampaikan beli minyak angin untuk mak pun diminta bukti. So jangan dedah sangat berapa cpuv dapat, berapa komisyen JDR atau hasil dari biz online..habis diaorang korek huhuhu :(
    dja@sishaza baru je tulis kisah PUNCA BADAN BERBAU DAN TIPS MENGATASINYAMy Profile

  6. faizal says:

    salam

    saya dapat juga lebihan tapi boleh lah nak minum2.
    faizal baru je tulis kisah Cara Merawat Masalah Bengkak SusuMy Profile

  7. titan says:

    Leh la belanje cendol camni..
    titan baru je tulis kisah Powerbank Tenaga Solar – Boleh percaya ke?My Profile

  8. Hafizul says:

    ha ah..ada kawan tu kat tempat kerja..dia dapat gak..huhu
    Hafizul baru je tulis kisah Tip Murah Rezeki – Belanja IsteriMy Profile

  9. Linda says:

    Berbanting tulang kerja untuk dapatkan sesuap nasi, senang2 je dorg minta cukai dalam keadaan benda kerang nie seba mahal
    Linda baru je tulis kisah Why Should You Use Nutribullet Juice for Weight LossMy Profile

  10. amirulfaiz says:

    hehe, memang seronok dapat email duit masuk hari-hari. :)
    amirulfaiz baru je tulis kisah Detik kelahiran anak keduaMy Profile

  11. hanari says:

    Seronok jika uang hasil kerja.hehe
    hanari baru je tulis kisah Manfaat Puasa Untuk Pasien DiabetesMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun