Banyak Rahsia Dalam Rahsia

banyak benda kita tak mahu
banyak rahsia kita tak tahu
hanya dia yang punya ilmu
dialah juga tuhan yang satu

dalam perut tiada kebulur
dalam dunia kita bertempur
hanya dia tempat bersyukur
kerana dia yang susun atur

aku bukan musuh harta
aku bukan cari sengketa

aku takut berbuat dosa
aku takut pada yang esa

aku berharap rahmat dari-nya
aku mengharap keampunan-nya

banyak kisah kita tak sangka
banyak perkara kita tak jangka
hanya dia yang maha pencipta
dialah juga tuhan yang esa

sepanjang jalan kita lalui
jalan lurus sedia diberi
hanya dia maha mengetahui
kerana dia pemilik alam ini

TehrDemikian kisah 'Banyak Rahsia Dalam Rahsia' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


24 Comments

  1. rahsia, hanya dengan Maha Esa ia terbongkar :)

    1. TehR says:

      rahsia peribadi biarlah kekal rahsia

      1. suri says:

        diam2 tu sndri2 yg tahu heee
        suri baru je tulis kisah Ikatan Yang MenjimatkanMy Profile

  2. mie says:

    walaupun hanya satu perkataan…
    ia tetap rahsia…
    adakah rahsia perlu dikongsi?
    ehehehhee
    mie baru je tulis kisah Ada Apa Dengan INSTAGRAM?My Profile

  3. kalau dah rahsia bagaimana kita boleh mahu tahu…
    hanafi abdullah baru je tulis kisah Propaganda 5’S Yahudi Ancam Umat IslamMy Profile

  4. suri says:

    ada satu dulu certa kt tv tajuk..rahsiah demi rahsia
    suri baru je tulis kisah Ikatan Yang MenjimatkanMy Profile

  5. akubiomed says:

    Memegang amanah rahsia bukanlah mudah.
    akubiomed baru je tulis kisah Aku mahukan kemewahan!My Profile

    1. papa mifz says:

      setuju dengan bro…besar tanggungjawab seseorang yg memegang rahsia…
      papa mifz baru je tulis kisah Contest Kaca Mata PapaMifz.comMy Profile

  6. onlajer says:

    segala rahsia kita akan terbongkar apabila sampai hari yang dijanjikanya
    onlajer baru je tulis kisah Komen 10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile

  7. hairulafiz says:

    biarlah rahsia, kata dato siti
    hairulafiz baru je tulis kisah Keputusan penuh Johor Darul Takzim vs T-teamMy Profile

  8. azura says:

    rahsia, pnc cikgu
    azura baru je tulis kisah Putu Bambu Putu PiringMy Profile

  9. titan says:

    rahsia banyak nih gayanya..
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 100 dari TNXMy Profile

  10. padin says:

    kena pandai pilih juga perkara yang hendak dirahsiakan….
    padin baru je tulis kisah Dalam KenanganMy Profile

  11. Petua Puteri says:

    selagi kita hidup.. selagi itulah kita diuji dgn sesuatu yg tidak dijangka…….
    Petua Puteri baru je tulis kisah Resepi Kek Pelangi Dlm Jar Utk Barang Hantaran KahwinMy Profile

  12. ada orang cakap, “aku ada rahsia ni”
    “bagitau lah apa dia”
    “apa guna perkataan rahsia kalau gitu” haha
    khairul asrol baru je tulis kisah [VIDEO] Keadaan Sebenar Meteor Terhempas di RussiaMy Profile

  13. suri says:

    kita byk tak tahu tpi sebalik yg terjadi tu bt kita fikir prka dilalui byk rhsia yg tersembunyi
    suri baru je tulis kisah Ikatan Yang MenjimatkanMy Profile

  14. kakyon says:

    tak perlulah nak hebohkan kita ada menyimpan rahsia. itu bukan rahsia lagi dah…
    kakyon baru je tulis kisah makan..makan dan makan lagi part 4My Profile

  15. Bro Zulkbo says:

    salam..
    banyak rahsia Allah yang masih
    tak terungkai hingga kini, tanda
    kebesaran-Nya..WA
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Shila Amzah | Masih Aku Cinta | Lirik Lagu Dan VideoMy Profile

  16. Dia yang maha kuasa, kita ni alahai lemahnya dan kecik shj.
    Byk rahsia yg kita tak ketahui apalagi cuba terokai. Oleh itu tak boleh nak meninggi diri.
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah A Very Good Night @ Bowling LeagueMy Profile

  17. Hafizul says:

    Pada Dia kita memohon segala-gala..
    Hafizul baru je tulis kisah Cerita Di Sebalik Program PLKNMy Profile

  18. maza says:

    Uiks.. kalau jual ini, boleh bikin lirik lagu ni cikgu.. apa mcm?

    heheheh
    maza baru je tulis kisah Dirotan CikguMy Profile

  19. maza says:

    rahsia dalam rahsia, kunci rahsia, mangga rahsia, .. semuanya demi bahagia.. itulah katanya.. ahaks..

    bermadah lantun-lantun satu kali.. ammak!
    maza baru je tulis kisah Dirotan CikguMy Profile

  20. fiezaradzi says:

    tiada rahsia antara kita denganNya…
    fiezaradzi baru je tulis kisah Dunia Tanpa SempadanMy Profile

  21. Suri says:

    sy ada simpan rahsia kwn, blogger semua simpan kemas hiii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun