pondokkecil cahayacinta akubiomed
tak kenal maka tak cinta
dululainsekaranglain sudais-sudais apacerita

Bantuan Khas Kewangan Dan Bonus Raya

najib razakBayaran Bantuan Khas Kewangan RM500 kepada penjawat awam bagi Gred 1 hingga Gred 54 sebagai persiapan hari raya. Demikian pengumuman Perdana Menteri untuk seluruh kakitangan kerajaan semalam. Turut di umumkan ialah Bayaran Bantuan Khas Kewangan RM250 kepada 660,000 pesara kerajaan. Bayaran akan dibuat pada 31 Julai.

Senyum lebar nampaknya kakitangan awam dan pesara kerajaan.

tan sri khalidBonus sebulan gaji kepada 21,776 penjawat awam negeri Selangor. Demikian pula diumumkan oleh Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim. Sekiranya Perdana Menteri memberikan bonus sebulan setengah gaji, Tan Sri Khalid juga bersedia untuk menambah setengah bulan gaji lagi. Bonus akan diberi selewat-lewatnya hujung bulan ini.

Senyuman penjawat awam kerajaan negeri Selangor lebih lebar.

Macam ni baru dikatakan perlawanan kelas A. Kerajaan negeri vs Kerajaan persekutuan. Bukan seperti pasukan Harimau Malaya yang asyik mengelak perlawanan kelas A. Banyak sangat main dengan kelab, sebab tu la ranking semakin jatuh. :D

Dari Shah Alam ke Putrajaya,
Pesanan bos tersimpan di hati;
Penjawat awam riang gembira,
Bantuan dan bonus diberi lagi.

Terima kasih PM. Terima kasih MB.

TehrDemikian kisah 'Bantuan Khas Kewangan Dan Bonus Raya' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Sebarang teguran dan cadangan boleh ditinggalkan pada ruangan komen dibawah.


tehr

35 Comments

  1. AUC says:

    best juga kalu gini
    dua2 dapat :)
    AUC baru je tulis kisah Tazkirah Ramadhan: 3 Pertanyaan, Jawapannya 1 PenamparMy Profile

    1. TehR says:

      nampaknya kerajaan negeri menang ni, bro :D

      1. Sobri Mansor says:

        Gitulah nampak gayanya. huhuhu
        Sobri Mansor baru je tulis kisah Puasa itu menguji kesabaranMy Profile

        1. hafizmd says:

          baguslah…janji rakyat yg untung…. =)
          hafizmd baru je tulis kisah Dengarlah Rintihan Si BeronggaMy Profile

        2. suri says:

          mestilah bersyukur yer tak
          suri baru je tulis kisah http://blogkering.comMy Profile

    1. suri says:

      reseki mereka saban tahun mencurah2
      suri baru je tulis kisah http://blogkering.comMy Profile

  2. Dja@SisHaza says:

    semalam dah sesak pasar raya dgn org ramai…beli baju raya anak2dan macam2 lagi. tindakan proaktif lps dapat bonus :) Apapun, kena pandai2 le berjimat cermat
    Dja@SisHaza baru je tulis kisah PETUA BUAT MERINGUE YANG CANTIKMy Profile

    1. suri says:

      benar minggu lepas aeon penuh sesak isyh…
      suri baru je tulis kisah http://blogkering.comMy Profile

  3. Mohd Shubhi says:

    Jangan lawan macam dalam cerita P Ramlee sampai akhirnya semua diberikan percuma….kosong habis kedai!
    Mohd Shubhi baru je tulis kisah Tips berenang di daratan !My Profile

    1. suri says:

      kalau dha habis habuk tarak
      suri baru je tulis kisah http://blogkering.comMy Profile

  4. onlajer says:

    sipi pun tak kena haha
    onlajer baru je tulis kisah 17 RamadanMy Profile

  5. Padin says:

    tu la yang pelik, ape strategi asyik lawan kelab je??? huhuuu

    1. hafizmd says:

      takpe ranking tak penting <– dulu

      sekarang, hamidin dah kata penting…siaplah coach khamis ni
      hafizmd baru je tulis kisah Dengarlah Rintihan Si BeronggaMy Profile

  6. Mus says:

    syukurlah… dapat tambah belanja balik kampung ni
    Mus baru je tulis kisah Bekalan Minyak Diesel Habis Di SabahMy Profile

  7. papa mifz says:

    isteri den tak silap dapat nih kedua-duanya , boleh den pau sikit2 nanti…hehe
    papa mifz baru je tulis kisah Dulu Semua Beli , Kini Tidak LagiMy Profile

  8. akubiomed says:

    Saya pula tidak mendengar apa-apa berita kurniaan bonus oleh syarikat. Nampak gaya kena keruk mana-mana tabung simpanan.
    akubiomed baru je tulis kisah Bergaya walaupun potong rumput di halaman rumahMy Profile

    1. hafizmd says:

      samalah kita…kena keruk mana2 tabungan yg ada =)
      hafizmd baru je tulis kisah Dengarlah Rintihan Si BeronggaMy Profile

  9. Hafizul says:

    Hehe…untung selangor ada MB yang perihatin mcm tu…Terengganu tak nak buat gok ke??kite pong nok jugopppp MB…hahaha
    Hafizul baru je tulis kisah Sedu SedanMy Profile

  10. Ismail N says:

    Tersenyum lebar penjawat awam raya kali ni… Ada kerja kosong lagi ker kat gomen? adehh..
    Ismail N baru je tulis kisah Chain Of Lorries: Queuing For DieselMy Profile

    1. suri says:

      memang ada tapi susah nk dpt sb byk yang mohon tapi kalau cuba ada rezeki mmg syok
      suri baru je tulis kisah http://blogkering.comMy Profile

  11. Seronok kalau tinggal kat Selangor, dua-dua dapat.
    Naziman Azlye baru je tulis kisah Aktiviti Harian Berkualiti MuslimMy Profile

    1. suri says:

      wah ada macam itu pula
      suri baru je tulis kisah http://blogkering.comMy Profile

  12. hafiz says:

    Kurang sikit beban nak raya ni…
    Wah tahniah penjawat awam selangor
    hafiz baru je tulis kisah Bayar zakat fitrahMy Profile

  13. Wan Fauzi™ says:

    banyak kelebihan kepada penjawat awam dinegeri selangor nie…
    Wan Fauzi™ baru je tulis kisah Kematian Rakyat Mesir Terus MeningkatMy Profile

  14. Kalau mereka yang bekerja di Selangor tak boleh dapat bonus raya gak ke?
    Obsolete Coin baru je tulis kisah Straits Settlements King Edward Vii 1 dollar coin priceMy Profile

  15. Zuan says:

    alhamdulillah, banyak sikit dapat duit raya hehehe
    Zuan baru je tulis kisah Iftar Di Paparich BangsarMy Profile

    1. suri says:

      boleh bagi pada anak-anak saudara
      suri baru je tulis kisah http://blogkering.comMy Profile

  16. laily says:

    aku kerja sendiri x dapat la duit raya

  17. Lynn says:

    Cengkodok pisang digoreng bijan
    Beban ditarik menggunakan takal
    Seronoknya jadi orang kerajaan
    Pekerja swasta juga yang terkial-kial
    Lynn baru je tulis kisah Great minds discuss ideas, Average minds discuss events, Small minds discuss people.My Profile

  18. suri says:

    durian runtuh..
    suri baru je tulis kisah http://blogkering.comMy Profile

  19. suri says:

    rezeki untuk yang mempunyai anak2 yang ramai..
    suri baru je tulis kisah http://blogkering.comMy Profile

  20. suri says:

    sahabt rehr blh bagi kami sikit tak heeee
    suri baru je tulis kisah http://blogkering.comMy Profile

  21. adarain says:

    untungla siapa yang bekerja di Selangor, yang penting syukur.
    adarain baru je tulis kisah 23 Ciri-Ciri Ajaran SyiahMy Profile

  22. SA says:

    harimau malaya makin teruk sekarang ni
    3 kali main dengan kelab jepun
    ketiga2nya kalah
    huhu
    SA baru je tulis kisah Harimau Malaya Kalah Teruk Di JepunMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge