Bagaimana Menjadi Blogger Kacak

titanMemang tak syak lagi, rakan blogger kita Titan memang kacak. Bukan saja-saja nak bodek ni. Ini cerita benar. Kalau nak tahu sebab apa aku kata Titan memang kacak, boleh tengok email yang aku dapat kat bawah ni.

cerita benar titan

Belum sempat aku hantar maklumat, hadiah dah pun diterima. Tak kacak ke macam tu? Blogger kacak memang sentiasa bekerja dengan cepat dan tepat. Masih ingat dengan artikel Buat Bodoh Je yang aku tulis akhir tahun lepas? Tu untuk sertai Pertandingan 3 Artikel Berpengaruh yang dianjurkan oleh Earncent.com la tu. :D

Pemenang Pertandingan 3 Artikel Berpengaruh Earncent.com
1. Bluedianthus
2. Tehr
3. Cik Tom
4. Syaisya
5. Ohbuku

Pemenang Pertandingan Komen di Blog Earncent.com
1. FarahAznil
2. Sjiehan
3. Tehr
4. Yas
5. Syaisya

Tahniah kepada semua rakan blogger dan terima kasih kepada Titan. Khabarnya Titan akan buat pertandingan lagi tahun 2012 ni. Tapi ikhlas aku cakap, memang tak habis nak baca semua artikel beliau sebab banyak sangat. Dah beribu rasanya. Jadi kalau nak tahu bagimana mahu menjadi blogger kacak, memang kena ikut cara Titan. Kena baca semua artikel beliau sampai lebam. :D

harum baunya durian masak
isinya manis kulitnya berduri
ayuh bersama menjadi kacak
bekerja dengan seikhlas hati

TehrDemikian kisah 'Bagaimana Menjadi Blogger Kacak' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


31 Comments

  1. Hadi Rofiee says:

    Permulaan tahun 2012 yang kacak. Hebat-hebat belaka. Tahniah diucapkan kepada semua, khususnya tuan blog ini yang memang kacak. :-)

    p.s: aku juga sudah terpengaruh dengan ‘kacak’. Hoho.. :razz:
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah #3 Wordless WednesdayMy Profile

  2. Cik Siti says:

    tahniah kepada pemenang terutama En Tehr… nampak gayanya macam ada peluang nak menang lagi je

  3. Melatiqistyna says:

    Kalau fomfuan boleh ke Jd kacak gak…hehehehe

    Tahniah buat Teh, permulaan 2012 yg menarik…. :D
    Melatiqistyna baru je tulis kisah WW #9 (Her New Look for 2012…. :D)My Profile

  4. PCL says:

    Tahniah buat Ther…

    permulaan yang bagus di tahun 2012…kacak bertambah kacak..
    PCL baru je tulis kisah Permintaan Nur Amalina.My Profile

  5. akubiomed says:

    Tanniah kepada bro TehR. RM60 besar juga jumlahnya. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Ringkasan statistik prestasi blog AkuBiomed 2011My Profile

    1. surihati_ku says:

      utk renew hosting molek benar tu bro
      surihati_ku baru je tulis kisah Belut Elektrik!My Profile

      1. chii says:

        betul2..sebut pasal renew..chii pun kena renew gak sebelum bulan 3…ehehe
        chii baru je tulis kisah Tempayan yang RetakMy Profile

    2. nurmisnan says:

      Beli top up 30 hinggit + cekelat utk anak2 10 hinggit
      + 20 hinggit buat simpan minum teh tiap pagi2.. cukup
      utk beberapa hari.. hik3..
      nurmisnan baru je tulis kisah Penawar untuk penyakit sesak nafasMy Profile

  6. kakyon says:

    penganjur kacak..pemenang lagilah kacak..
    kakyon baru je tulis kisah khasiat pokok semalu..My Profile

    1. surihati_ku says:

      kacak dengan berkata2
      surihati_ku baru je tulis kisah Belut Elektrik!My Profile

  7. dinar says:

    banyak kelebihan menjadi kacak ni ya tehr…
    dinar baru je tulis kisah Prestasi harga emas 2011…My Profile

  8. surihati_ku says:

    kacal luar kacak dalam. hasil yang bagus klu ada wang masyuk hee..rezeki benar tu
    surihati_ku baru je tulis kisah Belut Elektrik!My Profile

  9. nurmisnan says:

    kacak2.. itu aku kasi + hencem + mengancam.. har3..

    tahniah kpd semua yg menang.. Dapat cekelat lagi ker?
    nurmisnan baru je tulis kisah Penawar untuk penyakit sesak nafasMy Profile

  10. padin says:

    hehe tahniah bro…
    padin baru je tulis kisah Bagaimana Ia BermulaMy Profile

  11. ciksembang says:

    mmg nak pasang azam 2012 ni nak jadi kacak
    kacak betul rasa bila kerap sebut perkataan kacak ni
    ciksembang baru je tulis kisah Wordless Wednesday #14 Aksi Manja Kangaroo di SydneyMy Profile

  12. sud@is says:

    tahniah….menang lagi lepas ni
    sud@is baru je tulis kisah DemamMy Profile

  13. titan says:

    terima kasih sebab support blog kacak aku tu. Terima kasih juga sebab selalu join contest kacak aku tu..hehe..

    hidup untuk lebih kacak. yehh!
    titan baru je tulis kisah Pipi kacak kena lempang..My Profile

  14. joyce says:

    Nice sharing…I learn a lot on this post…Keep up the good work!!
    joyce baru je tulis kisah Panic Attack PreventionMy Profile

  15. sjiehan says:

    tahniah bro!…

    hebat la menang 2 kategori sekali tuh! hahahha
    sjiehan baru je tulis kisah Jadual Kuliyah Ustaz Azhar Idrus (Januari 2012)My Profile

  16. Tahniah dan terbuki kacak blogger tehr skrg nie :D
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Sindrom Salahkan Orang LainMy Profile

  17. tahniah tehr
    rainbowcloudy baru je tulis kisah heliza frustMy Profile

  18. yas says:

    Tahniah bro…aku lom sempat nk buat entri nih…byk kojo lak mgu nih…huhuhuhu
    yas baru je tulis kisah Cara Elak Phishing/Penipuan di InternetMy Profile

  19. kakyong says:

    tahniah.. cepat & cekap = kacak…
    kakyong baru je tulis kisah Kisah pembantu rumah di tempat sayaMy Profile

  20. kimmie says:

    tahniah…menang contest tu…mmg kacak la
    kimmie baru je tulis kisah Apa yang wajib ada menjelang Tahun Baru CinaMy Profile

  21. Norgadis says:

    Tahniah, moga menang selalu…
    Norgadis baru je tulis kisah Selamat Hari Lahir Ibu MertuakuMy Profile

  22. chii says:

    wahh..tahniah cikgu..memang semakin kacak la si titan pasni kan..ehehe
    chii baru je tulis kisah Tempayan yang RetakMy Profile

  23. nak baca semua sampai lebam, mahu makan masa setahun ni hhe
    sabree hussin baru je tulis kisah Petanda Kecil Kiamat Pertama : Nabi Muhammad s.a.w. Diutuskan Ke DuniaMy Profile

  24. makan durian mangis papaya
    makan sawi lobak peria
    tehramuan kacak gaya orangnya
    sambil berpantun dengan ceria

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    tip servis motorsikal lc135

  25. Norizwan says:

    steady la…tahniah bro…
    Norizwan baru je tulis kisah Kahwin selepas 33 tahun bercintaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun